Özgür Özel: Akşener ile abla-kardeş ilişkisindeyiz

SİYASET 17.11.2023 - 16:08, Güncelleme: 17.11.2023 - 16:08
 

Özgür Özel: Akşener ile abla-kardeş ilişkisindeyiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında, gündemi değerlendirdi. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için hiç kimseye belediye başkanlığı sözü vermediğini belirten Özel, "Vatandaşın gönlünde seçildiğinden iyi yere gitmiş olanlar göreve devam edecek, kötüye gitmiş olanlar görevi devredecek" dedi. Özel, İYİ Parti ile ittifak sorusuna da yanıt verdi.

haberimizvar.net- tÖzel, CHP'li belediyeleri bütünü itibarıyla başarılı bulup bulmadığına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "Birkaç örnek hariç, ki oralara da niye diye bakıyoruz. Halk başarılı buluyor. Ekrem Başkanı, Mansur Başkanı inanılmaz başarılı buluyorlar. Yani mesela Ankara'da Mansur Başkanın alacağı oy oranı belki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Ankara'dan aldığımız en yüksek oy oranına ulaşacak, büyük bir rekor bekliyorum. İstanbul'da nefes nefese seçildiğimiz 31 Mart'tan çok ilerideyiz." Milletin gönlünde olanların listelerinde de olacağını belirten Özel, "Benim gönlümden geçen 2023 bitmeden belediyelerimizin önemli miktarını açıklamak istiyoruz yani 2024'te artık sahada çalışıyor olsunlar." 'AKŞENER İLE ARAMIZDA ÇOK SAĞLIKLI GÖRÜŞMELER OLABİLİR' Kendisine "İYİ Parti ile ittifak yapacak mısınız" şeklinde çok soru geldiğini dile getiren Özel, Meral Akşener ile abla kardeş ilişkisi içerisinde olduklarını anlattı. Akşener'in kendisini tebrik için aradığını belirten Özel, şunları kaydetti: "Bence aramızda bundan sonra çok sağlıklı görüşmeler olabilir. Biz birbirine kaybettirmek değil, birbirine kazandırmak üzere bir ilişki kurarız. Ayrıca İYİ Parti de CHP de farklı siyasi partilerle farklı ilişkiler içinde olabilirler, görüşebilirler. 'Biz istiyoruz' diye bir ittifak yapılmak zorunda değildir. Öyle bir dayatma içinde olmayız. Ama son derece yapıcı yaklaşıyoruz meseleye ve ben bizden beklenen gibi Türkiye'ye kazandıracak, partilerimize kazandıracak ve iyi sonuçlar alacak bir müzakereyi yürütebileceğimizi, bunu da iyi ilişkiler üzerinde başlatabileceğimizi düşünüyorum." Özel, bütün partilerle bayramlaşabilen tek parti olduklarına dikkati çekerek, tüm partilerle diyaloglarının süreceğini bildirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında, gündemi değerlendirdi. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için hiç kimseye belediye başkanlığı sözü vermediğini belirten Özel, "Vatandaşın gönlünde seçildiğinden iyi yere gitmiş olanlar göreve devam edecek, kötüye gitmiş olanlar görevi devredecek" dedi. Özel, İYİ Parti ile ittifak sorusuna da yanıt verdi.

haberimizvar.net- tÖzel, CHP'li belediyeleri bütünü itibarıyla başarılı bulup bulmadığına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Birkaç örnek hariç, ki oralara da niye diye bakıyoruz. Halk başarılı buluyor. Ekrem Başkanı, Mansur Başkanı inanılmaz başarılı buluyorlar. Yani mesela Ankara'da Mansur Başkanın alacağı oy oranı belki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Ankara'dan aldığımız en yüksek oy oranına ulaşacak, büyük bir rekor bekliyorum. İstanbul'da nefes nefese seçildiğimiz 31 Mart'tan çok ilerideyiz."

Milletin gönlünde olanların listelerinde de olacağını belirten Özel, "Benim gönlümden geçen 2023 bitmeden belediyelerimizin önemli miktarını açıklamak istiyoruz yani 2024'te artık sahada çalışıyor olsunlar."

'AKŞENER İLE ARAMIZDA ÇOK SAĞLIKLI GÖRÜŞMELER OLABİLİR'

Kendisine "İYİ Parti ile ittifak yapacak mısınız" şeklinde çok soru geldiğini dile getiren Özel, Meral Akşener ile abla kardeş ilişkisi içerisinde olduklarını anlattı. Akşener'in kendisini tebrik için aradığını belirten Özel, şunları kaydetti:

"Bence aramızda bundan sonra çok sağlıklı görüşmeler olabilir. Biz birbirine kaybettirmek değil, birbirine kazandırmak üzere bir ilişki kurarız. Ayrıca İYİ Parti de CHP de farklı siyasi partilerle farklı ilişkiler içinde olabilirler, görüşebilirler. 'Biz istiyoruz' diye bir ittifak yapılmak zorunda değildir. Öyle bir dayatma içinde olmayız. Ama son derece yapıcı yaklaşıyoruz meseleye ve ben bizden beklenen gibi Türkiye'ye kazandıracak, partilerimize kazandıracak ve iyi sonuçlar alacak bir müzakereyi yürütebileceğimizi, bunu da iyi ilişkiler üzerinde başlatabileceğimizi düşünüyorum."

Özel, bütün partilerle bayramlaşabilen tek parti olduklarına dikkati çekerek, tüm partilerle diyaloglarının süreceğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.