Pandemi eserleri sergilendi

YAŞAM 27.10.2021 - 12:56, Güncelleme: 27.10.2021 - 12:56
 

Pandemi eserleri sergilendi

Antalya Uluslararası Kız Kardeşler Derneği (AUKD) üyesi kadınlar, pandemi döneminde sağlıklarını riske atmamak için 'Evde Kal', 'Hayat Eve Sığar' sloganlarına uyup evlerinde ürettikleri el sanatları çalışmalarını 'Yaza Veda' sergisinde beğeniye sundu.

haberimizvar.net- Aralarında farklı ülkelerden gelip Antalya'da yaşayan yerleşik kadınların da bulunduğu AUKD üyesi kadınlar, dernek başkanı Gülsevin Eren Güngör ile yönetim kurulu üyelerinin organizasyonuyla tarihi Kaleiçi semtindeki Uzun Çarşı Sokak'ta eski bir konağın bahçesinde açılan stantlarda yerlerini aldı.   EVLERDE ÜRETİM YAPTILAR   Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla kendilerini evlerinde izole eden kadınlar, boş durmayıp geleneksel el sanatlarının çeşitli dallarında çalıştı. Kadınlar, yaklaşık 2 yıl süren eve kapanma döneminde keçe, deri, yün örgü, boncuk, ahşap, taş, fayans, bez tuval üzerine boyama, seramik, kumaş üzerine nakış, baskı desen çalışmalarıyla çeşitli kıyafet üstü aksesuarlar üretti.   ESERLER BEĞENİYE SUNULDU   Kadınlar, 2 yıl ara verilen derneğin ilk sergi organizasyonuna katılıp, evlerinde özenle hazırladıkları el emeği, göz nuru hediyelik ve süs eşyalarını sergileme, satışa sunma fırsatı buldu. AUKD Başkanı Gülsevin Eren Güngör, "Pandemi dönemi, özellikle çalışmayan, emekli ev kadınları açısından çok zor geçti. 'Önce sağlık' dedik, kurallara uyduk, evlerimizden dışarı çıkmadık. Ama boş durmadık. Derneğimizin üyelerinin bir çoğu sanatla uğraşıyor. Evlerini atölyeye çevirdiler, sürekli üretim yaptılar. Hem üretimlerimizi sergileyelim, hem hasret giderelim, hem derneğimizin yeni dönemde hayata geçireceği projeler konusunda bir yol haritası için bir araya geldik" dedi.
Antalya Uluslararası Kız Kardeşler Derneği (AUKD) üyesi kadınlar, pandemi döneminde sağlıklarını riske atmamak için 'Evde Kal', 'Hayat Eve Sığar' sloganlarına uyup evlerinde ürettikleri el sanatları çalışmalarını 'Yaza Veda' sergisinde beğeniye sundu.

haberimizvar.net- Aralarında farklı ülkelerden gelip Antalya'da yaşayan yerleşik kadınların da bulunduğu AUKD üyesi kadınlar, dernek başkanı Gülsevin Eren Güngör ile yönetim kurulu üyelerinin organizasyonuyla tarihi Kaleiçi semtindeki Uzun Çarşı Sokak'ta eski bir konağın bahçesinde açılan stantlarda yerlerini aldı.

 

EVLERDE ÜRETİM YAPTILAR

 

Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla kendilerini evlerinde izole eden kadınlar, boş durmayıp geleneksel el sanatlarının çeşitli dallarında çalıştı. Kadınlar, yaklaşık 2 yıl süren eve kapanma döneminde keçe, deri, yün örgü, boncuk, ahşap, taş, fayans, bez tuval üzerine boyama, seramik, kumaş üzerine nakış, baskı desen çalışmalarıyla çeşitli kıyafet üstü aksesuarlar üretti.

 

ESERLER BEĞENİYE SUNULDU

 

Kadınlar, 2 yıl ara verilen derneğin ilk sergi organizasyonuna katılıp, evlerinde özenle hazırladıkları el emeği, göz nuru hediyelik ve süs eşyalarını sergileme, satışa sunma fırsatı buldu. AUKD Başkanı Gülsevin Eren Güngör, "Pandemi dönemi, özellikle çalışmayan, emekli ev kadınları açısından çok zor geçti. 'Önce sağlık' dedik, kurallara uyduk, evlerimizden dışarı çıkmadık. Ama boş durmadık. Derneğimizin üyelerinin bir çoğu sanatla uğraşıyor. Evlerini atölyeye çevirdiler, sürekli üretim yaptılar. Hem üretimlerimizi sergileyelim, hem hasret giderelim, hem derneğimizin yeni dönemde hayata geçireceği projeler konusunda bir yol haritası için bir araya geldik" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.