Park alanlarını kiraya verdi! Muhasebe kayıtlarını değiştirdi

SİYASET 22.11.2023 - 18:05, Güncelleme: 22.11.2023 - 18:05
 

Park alanlarını kiraya verdi! Muhasebe kayıtlarını değiştirdi

MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bugün partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, adaylığını açıkladı ama Sayıştay’ın 2022 Yılı Denetim Raporu’nda yönettiği belediyede park alanlarını lokanta, cafe, lunapark işletmecilerine, otellere kiraya verdiği, muhasebe kayıtlarını ise, geriye dönük değiştirdiği ortaya çıktı.

haberimizvar.net- Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bugün Ankara’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Bahçeli ile fotoğrafını paylaşarak adaylığını açıklayan Başkan Yücel, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı: “Türkmen Beyimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ederek Alanya Belediye Başkanlığı adaylığımız için hayır dualarını aldık. Bizleri güler yüz ve ilgiyle karşılayan, Alanya’mıza verdiği önemi bir kez daha hissettiren değerli Genel Başkanımıza…” AYNI SAATLERDE RAPORLAR AÇIKLANDI Başkan Yücel’in Ankara’dan adaylığını açıkladığı saatlerde Sayıştay, Alanya Belediyesi’nin 2022 Yılı Denetim Raporu’nu açıkladı. Raporda, Başkan Yücel’in yönettiği Alanya Belediyesi tarafından imar planlarında belirlenen park alanlarının kiraya verildiği, muhasebe kayıtlarının geriye dönük değiştirildiği ortaya çıktı. Başkan Yücel’le ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmesinin ardından yayınlanan raporda şu bilgilere yer verildi: İŞTE O RAPORUN DETAYLARI “İmar planlarında park alanı olarak belirlenen bazı alanların amacı dışında kullanılması… Belediye sınırları içerisinde yer alıp, imar planlarında ‘park’ alanı olarak gözüken ancak henüz park olarak düzenlenmemiş bazı alanların kiraya verildiği görülmüştür. Kanun hükümlerinden anlaşılacağı üzere, imar planlarında kamunun ortak kullanımına ayrılmış yol, park, yeşil saha gibi alanlar, bu yerlerle ilgili altyapı çalışması halihazırda yapılmamış olsa bile, kamu kullanımından geçici süreyle bile çıkarılarak özel şahıs veya şirketlerin kullanımına verilemez. Çünkü kanun koyucunun amacı, bu alanlardan tüm vatandaşların yararlanabilmesini sağlamaktır.  BAŞKA MAKSATLA KULLANILAMAZ Yapılan incelemede; imar planında park alanı olarak tespit edilen bazı alanların park olarak düzenlenmeyip lokanta, kafeterya, lunapark, otel eklentisi, spor tesisi gibi alanlara dönüştürülerek ticari olarak faaliyette bulunan şahıs veya şirketlere kiralandığı görülmüştür. İmar Kanunu hükümlerine göre, gerek hazineden devredilen gerekse düzenleme ortaklık payı olarak özel mülkiyetten belediyeye intikal etmiş alanların ‘umumi hizmete’ ayrılmış olması nedeniyle başka maksatlarla kullanılması mümkün değildir.” MUHASEBE KAYITLARI DEĞİŞTİRİLMİŞ Öte yandan, raporda geriye dönük olarak belediye muhasebe sisteminde kayıtların değiştirildiği yer aldı. Buna göre, Sayıştay Raporu’nda ''Alanya Belediyesi’ne ait harcama belgeleri incelendiğinde, özellikle taşınmaz satış işlemlerine ilişkin muhasebe işlem fişlerinde geriye dönük olarak kayıtların değiştirildiği tespit edilmiştir.'' denildi.
MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bugün partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, adaylığını açıkladı ama Sayıştay’ın 2022 Yılı Denetim Raporu’nda yönettiği belediyede park alanlarını lokanta, cafe, lunapark işletmecilerine, otellere kiraya verdiği, muhasebe kayıtlarını ise, geriye dönük değiştirdiği ortaya çıktı.

haberimizvar.net- Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bugün Ankara’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Bahçeli ile fotoğrafını paylaşarak adaylığını açıklayan Başkan Yücel, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı: “Türkmen Beyimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ederek Alanya Belediye Başkanlığı adaylığımız için hayır dualarını aldık. Bizleri güler yüz ve ilgiyle karşılayan, Alanya’mıza verdiği önemi bir kez daha hissettiren değerli Genel Başkanımıza…”

AYNI SAATLERDE RAPORLAR AÇIKLANDI

Başkan Yücel’in Ankara’dan adaylığını açıkladığı saatlerde Sayıştay, Alanya Belediyesi’nin 2022 Yılı Denetim Raporu’nu açıkladı. Raporda, Başkan Yücel’in yönettiği Alanya Belediyesi tarafından imar planlarında belirlenen park alanlarının kiraya verildiği, muhasebe kayıtlarının geriye dönük değiştirildiği ortaya çıktı. Başkan Yücel’le ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmesinin ardından yayınlanan raporda şu bilgilere yer verildi:

İŞTE O RAPORUN DETAYLARI

“İmar planlarında park alanı olarak belirlenen bazı alanların amacı dışında kullanılması…
Belediye sınırları içerisinde yer alıp, imar planlarında ‘park’ alanı olarak gözüken ancak henüz park olarak düzenlenmemiş bazı alanların kiraya verildiği görülmüştür. Kanun hükümlerinden anlaşılacağı üzere, imar planlarında kamunun ortak kullanımına ayrılmış yol, park, yeşil saha gibi alanlar, bu yerlerle ilgili altyapı çalışması halihazırda yapılmamış olsa bile, kamu kullanımından geçici süreyle bile çıkarılarak özel şahıs veya şirketlerin kullanımına verilemez. Çünkü kanun koyucunun amacı, bu alanlardan tüm vatandaşların yararlanabilmesini sağlamaktır. 

BAŞKA MAKSATLA KULLANILAMAZ

Yapılan incelemede; imar planında park alanı olarak tespit edilen bazı alanların park olarak düzenlenmeyip lokanta, kafeterya, lunapark, otel eklentisi, spor tesisi gibi alanlara dönüştürülerek ticari olarak faaliyette bulunan şahıs veya şirketlere kiralandığı görülmüştür. İmar Kanunu hükümlerine göre, gerek hazineden devredilen gerekse düzenleme ortaklık payı olarak özel mülkiyetten belediyeye intikal etmiş alanların ‘umumi hizmete’ ayrılmış olması nedeniyle başka maksatlarla kullanılması mümkün değildir.”

MUHASEBE KAYITLARI DEĞİŞTİRİLMİŞ

Öte yandan, raporda geriye dönük olarak belediye muhasebe sisteminde kayıtların değiştirildiği yer aldı. Buna göre, Sayıştay Raporu’nda '' Alanya Belediyesi’ne ait harcama belgeleri incelendiğinde, özellikle taşınmaz satış işlemlerine ilişkin muhasebe işlem fişlerinde geriye dönük olarak kayıtların değiştirildiği tespit edilmiştir.'' denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.