Patara'da 100'üncü yıl ışığı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 30.10.2023 - 11:15, Güncelleme: 30.10.2023 - 11:19
 

Patara'da 100'üncü yıl ışığı

Tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Kaş Patara Deniz Feneri'nde Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolaysıyla simgesel ışık yakıldı. Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Hava İşkan Işık, "Simgesel ışığımızı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ümüz, vatanımız ve milletimiz için yakıyoruz" dedi..

haberimizvar.net- Patara Antik Kenti'nde, Roma İmparatoru Nero'nun milattan sonra 64 yılında yaptırdığı ve tamamı 1481'deki tsunamide yıkılan 26,5 metre yüksekliğindeki deniz fenerinin inşası, Antalya Valiliği'nin ihalesini yaptığı çalışmalar kapsamında sürüyor. Kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin 500 taşın, taş hastanesinde röntgenleri çekilip, en son teknolojilerle orijinal yerleri tek tek belirlendi. Patara kazıları sırasında ortaya çıktıktan sonra toprağa gömülen yunus kabartmalı taş, 10 yıl aranın ardından geçen sene Patara Deniz Feneri'ne yerleştirildi. Mayıs ayında ise son basamağı yerine koyulan Patara Deniz Feneri, 21 metre yüksekliğe ulaştı. ASIRLAR SONRA IŞIK YAKILDI Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Patara Deniz Feneri'nde gaz lambalarıyla simgesel ışık yaktıklarını açıkladı. Sosyal medya hesabından o anları paylaşan Prof. Dr. Işık, "Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 Pazartesi günü saat 20.30'da Büyük Millet Meclisi'mizde ilan edildi. 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 20.30'da Patara Deniz Feneri'ndeki simgesel ışığımızı, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ümüz, vatanımız ve milletimiz için yakıyoruz. Bu fenerin ortaya çıkmasını ve ayağa kaldırılmasını mümkün kılan devletimize, Cumhuriyet'in bütün değerleriyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Kaş Patara Deniz Feneri'nde Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolaysıyla simgesel ışık yakıldı. Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Hava İşkan Işık, "Simgesel ışığımızı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ümüz, vatanımız ve milletimiz için yakıyoruz" dedi..

haberimizvar.net- Patara Antik Kenti'nde, Roma İmparatoru Nero'nun milattan sonra 64 yılında yaptırdığı ve tamamı 1481'deki tsunamide yıkılan 26,5 metre yüksekliğindeki deniz fenerinin inşası, Antalya Valiliği'nin ihalesini yaptığı çalışmalar kapsamında sürüyor. Kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin 500 taşın, taş hastanesinde röntgenleri çekilip, en son teknolojilerle orijinal yerleri tek tek belirlendi. Patara kazıları sırasında ortaya çıktıktan sonra toprağa gömülen yunus kabartmalı taş, 10 yıl aranın ardından geçen sene Patara Deniz Feneri'ne yerleştirildi. Mayıs ayında ise son basamağı yerine koyulan Patara Deniz Feneri, 21 metre yüksekliğe ulaştı.

ASIRLAR SONRA IŞIK YAKILDI

Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Patara Deniz Feneri'nde gaz lambalarıyla simgesel ışık yaktıklarını açıkladı. Sosyal medya hesabından o anları paylaşan Prof. Dr. Işık, "Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 Pazartesi günü saat 20.30'da Büyük Millet Meclisi'mizde ilan edildi. 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 20.30'da Patara Deniz Feneri'ndeki simgesel ışığımızı, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ümüz, vatanımız ve milletimiz için yakıyoruz. Bu fenerin ortaya çıkmasını ve ayağa kaldırılmasını mümkün kılan devletimize, Cumhuriyet'in bütün değerleriyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.