Perihan Savaş ödülünü alıp, kürsüden Bakan Ersoy'a seslendi

KÜLTÜR 02.10.2022 - 12:34, Güncelleme: 02.10.2022 - 12:34
 

Perihan Savaş ödülünü alıp, kürsüden Bakan Ersoy'a seslendi

Usta oyuncu Perihan Savaş, 59’uncu kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Daha özgür sanat, daha özgür sanatçı…” ifadeleriyle seslendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 59’uncu kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde 10 bin kişilik spor salonunda kırmızı halı ve açılış galası gerçekleştirildi. Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yanı sıra, festivalde yer alan filmlerin dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ile Antalyalı sinemaseverler katıldı. Törende, Altın Portakal'da ,1974'te "Bedrana" filmiyle "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü kazanan Perihan Savaş ile 1999'da "Gemide" ve 2006'da "Takva" filmleriyle "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü alan Erkan Can'a, "Onur Ödülü", Zerrin Tekindor'a da "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi. Ödülünü almak için sahneye çıkan Perihan Savaş, konuşmasının bir bölümünde Bakan Ersoy’a seslendi. Savaş, “Kültür Bakanı ‘Emekler karşılıksız kalmamalı’ dedi. Bunun için harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanatçıların emeklerinin ve telif haklarının bir an önce çıkartılması umuduyla sayın bakan. Daha özgür sanat, daha özgür sanatçı…” ifadelerini kullandı.
Usta oyuncu Perihan Savaş, 59’uncu kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Daha özgür sanat, daha özgür sanatçı…” ifadeleriyle seslendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 59’uncu kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde 10 bin kişilik spor salonunda kırmızı halı ve açılış galası gerçekleştirildi.

Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yanı sıra, festivalde yer alan filmlerin dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ile Antalyalı sinemaseverler katıldı.

Törende, Altın Portakal'da ,1974'te "Bedrana" filmiyle "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü kazanan Perihan Savaş ile 1999'da "Gemide" ve 2006'da "Takva" filmleriyle "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü alan Erkan Can'a, "Onur Ödülü", Zerrin Tekindor'a da "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi.

Ödülünü almak için sahneye çıkan Perihan Savaş, konuşmasının bir bölümünde Bakan Ersoy’a seslendi.

Savaş, “Kültür Bakanı ‘Emekler karşılıksız kalmamalı’ dedi. Bunun için harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanatçıların emeklerinin ve telif haklarının bir an önce çıkartılması umuduyla sayın bakan. Daha özgür sanat, daha özgür sanatçı…” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.