Phaselis’ten elinizi çekin!

GÜNDEM 01.03.2023 - 13:32, Güncelleme: 01.03.2023 - 13:32
 

Phaselis’ten elinizi çekin!

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Phaselis antik kentinin 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisinde iki ayrı plaj işletmesi yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir inşaat şirketine ihale verildi.

 Plana göre antik kent içerisinde yer alan Bostanlık Koyu ile Cennet Koyu olarak da bilinen Alacasu Koyu’nda toplam 85 bin metrekarelik alanda günübirlik tesisler, kafeterya, otopark, karşılama merkezi, duş ve tuvaletlerden oluşan çok sayıda yapı inşa edilecek. İhaleyi alan Sa-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat Ticaret Ltd. Şti. adlı şirket, bölge halkından alınan bilgilere göre depremi bile mücbir sebep olarak görmedi ve 20 Şubat’ta iş makineleri bölgeye girdi. Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından doğaya ve tarihi dokuya dokunulmadığını, projenin Phaselis’i korumak için hayata geçirildiğini beyan eden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili proje için 47,7 milyon liralık bir bütçe ayırdığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Türkiye Komünist Partisi Antalya İl Örgütü şu açıklamayı yaptı:  “Ülkemiz henüz deprem bölgesinde ranta dayalı yapılaşma nedeniyle yaşanan yıkımın ortasındayken, koruma alanı içerisindeki doğal varlıkların özel inşaat şirketlerine peşkeş çekiliyor olması; siyasi iktidarın piyasacı karakterini bütün kurumlarıyla tekrar göz önüne sermektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, antik kentin bütün tarihi ve doğal yapısını bozacak olan projeyi derhal iptal etmeli, alanda yaratılan tahribatın giderilmesi için gerekli çalışmaları başlatmalı, 1. Derece Koruma Alanı içerisinde bulunan antik kentin doğal yapısının korunması için gerekli önlemleri almalıdır.”
Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Phaselis antik kentinin 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisinde iki ayrı plaj işletmesi yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir inşaat şirketine ihale verildi.

 Plana göre antik kent içerisinde yer alan Bostanlık Koyu ile Cennet Koyu olarak da bilinen Alacasu Koyu’nda toplam 85 bin metrekarelik alanda günübirlik tesisler, kafeterya, otopark, karşılama merkezi, duş ve tuvaletlerden oluşan çok sayıda yapı inşa edilecek.

İhaleyi alan Sa-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat Ticaret Ltd. Şti. adlı şirket, bölge halkından alınan bilgilere göre depremi bile mücbir sebep olarak görmedi ve 20 Şubat’ta iş makineleri bölgeye girdi.

Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından doğaya ve tarihi dokuya dokunulmadığını, projenin Phaselis’i korumak için hayata geçirildiğini beyan eden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili proje için 47,7 milyon liralık bir bütçe ayırdığı ortaya çıktı.
Konuyla ilgili Türkiye Komünist Partisi Antalya İl Örgütü şu açıklamayı yaptı: 

“Ülkemiz henüz deprem bölgesinde ranta dayalı yapılaşma nedeniyle yaşanan yıkımın ortasındayken, koruma alanı içerisindeki doğal varlıkların özel inşaat şirketlerine peşkeş çekiliyor olması; siyasi iktidarın piyasacı karakterini bütün kurumlarıyla tekrar göz önüne sermektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, antik kentin bütün tarihi ve doğal yapısını bozacak olan projeyi derhal iptal etmeli, alanda yaratılan tahribatın giderilmesi için gerekli çalışmaları başlatmalı, 1. Derece Koruma Alanı içerisinde bulunan antik kentin doğal yapısının korunması için gerekli önlemleri almalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.