Pil Fabrikası park oluyor

YEREL 02.11.2022 - 10:52, Güncelleme: 02.11.2022 - 10:54
 

Pil Fabrikası park oluyor

Kepez Belediyesi, Antalya Pil Fabrikası sanayi kuruluşunu, ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürecek.

haberimizvar.net- Cumhuriyet dönemi endüstri yapılarının en iyi örneklerinden biri olan ve sanayi faaliyetine 1998 yılında son verilen Antalya Pil Fabrikası’nda(ANPİL), Dokumapark’takine benzer bir düzenleme yapılacak.  Fabrika alanını gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Dokumayı nasıl bütün binalarıyla birlikte muhafaza edip koruduysak, oradaki yeşil dokuyu nasıl güçlendirdiysek, burada da aynı bakış açısıyla farklı bir korumacılık gerçekleştireceğiz.” dedi. Antalya Pil Fabrikası’nın 1970’lerde önemli bir sanayi merkezi olduğunu bildiren Başkan Tütüncü, “O günlerin hatırasını anlatan ama insanımızın da hatırasını anlatan, Türkiye’nin sanayi tarihini anlatan çok boyutlu bir park, çok boyutlu bir bahçe, çok boyutlu bir yeşil alan olacak.  Tabi ki, en önemli özelliklerden bir tanesi de toplumun bütün kesimlerine hoş gelecek alanlar yer alacak. Çocuklara, gençlere, kadınlara, emeklilere, yaşlılarımıza, sosyal anlamda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarımıza kadar herkesin dikkatini çekecek son derece güzel bir alan olacak. Pil Fabrikası içinde bulunduğu mahalle itibariyle Fabrikalar Mahallesidir. Bu mahallede tıpkı, Dokumada olduğu gibi bir endüstri mirasımızın daha burada hatıralarını yaşatacağız. Ve bu hatıraları geleceğe taşıma adına yaptığımız çalışmalara bir yenisi daha eklenecek. Şehri güzelleştirme anlamında yaptığımız peyzaj çalışmalarına çok nitelikli bir eser daha eklenmiş olacak. Bütün bunlarla birlikte hatıralarımızı geleceğe taşımak suretiyle burada çok farklı bir duyguyu on yıllar boyunca yaşatacağız. Antalya’mıza hayırlı olsun.” diye konuştu.
Kepez Belediyesi, Antalya Pil Fabrikası sanayi kuruluşunu, ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürecek.

haberimizvar.net- Cumhuriyet dönemi endüstri yapılarının en iyi örneklerinden biri olan ve sanayi faaliyetine 1998 yılında son verilen Antalya Pil Fabrikası’nda(ANPİL), Dokumapark’takine benzer bir düzenleme yapılacak.  Fabrika alanını gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Dokumayı nasıl bütün binalarıyla birlikte muhafaza edip koruduysak, oradaki yeşil dokuyu nasıl güçlendirdiysek, burada da aynı bakış açısıyla farklı bir korumacılık gerçekleştireceğiz.” dedi.

Antalya Pil Fabrikası’nın 1970’lerde önemli bir sanayi merkezi olduğunu bildiren Başkan Tütüncü, “O günlerin hatırasını anlatan ama insanımızın da hatırasını anlatan, Türkiye’nin sanayi tarihini anlatan çok boyutlu bir park, çok boyutlu bir bahçe, çok boyutlu bir yeşil alan olacak.  Tabi ki, en önemli özelliklerden bir tanesi de toplumun bütün kesimlerine hoş gelecek alanlar yer alacak. Çocuklara, gençlere, kadınlara, emeklilere, yaşlılarımıza, sosyal anlamda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarımıza kadar herkesin dikkatini çekecek son derece güzel bir alan olacak. Pil Fabrikası içinde bulunduğu mahalle itibariyle Fabrikalar Mahallesidir. Bu mahallede tıpkı, Dokumada olduğu gibi bir endüstri mirasımızın daha burada hatıralarını yaşatacağız. Ve bu hatıraları geleceğe taşıma adına yaptığımız çalışmalara bir yenisi daha eklenecek. Şehri güzelleştirme anlamında yaptığımız peyzaj çalışmalarına çok nitelikli bir eser daha eklenmiş olacak. Bütün bunlarla birlikte hatıralarımızı geleceğe taşımak suretiyle burada çok farklı bir duyguyu on yıllar boyunca yaşatacağız. Antalya’mıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.