Plajlar define avcılarına kaldı

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2023 - 16:55, Güncelleme: 16.11.2023 - 16:55
 

Plajlar define avcılarına kaldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde yabancı turistlerin otellerine çekilip boşalttığı plaj, define avcılarına kaldı. Sahilde turistlerin düşürdüğü değerli eşyaları dedektörle arayan avcılardan biri, hobi amaçlı yaptıklarını ama ne bulurlarsa kar olduğunu söyledi

haberimizvar.net- Alanya ilçesindeki İncekum Plajı’nda Kasım ayına girilmesiyle birlikte ilçedeki turistler otellerine çekildi. Plaj boş kalınca onların yerini define avcıları aldı. Turistlerin düşürdüğü metal eşya, altın bilezik, kolye, yüzük, gümüş ve madeni paraları dedektörle arayan define avcıları sahili karış karış gezdi; bazı noktalarda sinyal alınca kumu yanlarında getirdikleri kürekle kazdı.    “Bir şey bulursak kar”  Şu ana kadar sadece 1 euro bulduğunu belirten define avcılarından biri, “Her plajda arıyorlar. Turistleri rahatsız etmemek şartıyla, görevlilerle münakaşa etmeden arıyoruz. Hobi için yapıyoruz ama bir şey bulursak da kar” dedi.      “Turistler çekilince türüyorlar”  Ankara’dan tatil için Alanya’ya gelen Sadettin Eroğlu ise, “Turistler çekildiği zaman bunlar böyle türüyorlar. Sanırım yazın turistlerin düşürmüş oldukları ziynet eşyalarını arıyorlar. Birkaç defa bulduklarını da gördüm. Bunu geçim kaynağı yapmışlar” diye konuştu. 
Antalya’nın Alanya ilçesinde yabancı turistlerin otellerine çekilip boşalttığı plaj, define avcılarına kaldı. Sahilde turistlerin düşürdüğü değerli eşyaları dedektörle arayan avcılardan biri, hobi amaçlı yaptıklarını ama ne bulurlarsa kar olduğunu söyledi

haberimizvar.net- Alanya ilçesindeki İncekum Plajı’nda Kasım ayına girilmesiyle birlikte ilçedeki turistler otellerine çekildi. Plaj boş kalınca onların yerini define avcıları aldı. Turistlerin düşürdüğü metal eşya, altın bilezik, kolye, yüzük, gümüş ve madeni paraları dedektörle arayan define avcıları sahili karış karış gezdi; bazı noktalarda sinyal alınca kumu yanlarında getirdikleri kürekle kazdı. 
 
“Bir şey bulursak kar” 
Şu ana kadar sadece 1 euro bulduğunu belirten define avcılarından biri, “Her plajda arıyorlar. Turistleri rahatsız etmemek şartıyla, görevlilerle münakaşa etmeden arıyoruz. Hobi için yapıyoruz ama bir şey bulursak da kar” dedi. 
 
  “Turistler çekilince türüyorlar” 
Ankara’dan tatil için Alanya’ya gelen Sadettin Eroğlu ise, “Turistler çekildiği zaman bunlar böyle türüyorlar. Sanırım yazın turistlerin düşürmüş oldukları ziynet eşyalarını arıyorlar. Birkaç defa bulduklarını da gördüm. Bunu geçim kaynağı yapmışlar” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.