Polat Balkan soruyor: Feyzioğlu ne oldu da dümen kırdı?

GÜNDEM 18.08.2019 - 16:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Polat Balkan soruyor: Feyzioğlu ne oldu da dümen kırdı?

Türkiye Barolar Birliği’nin 2016’dan bu yana Saray’da yapılan ‘Adli Yıl Açılışı’na kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle katılmadığını hatırlatan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Şimdi ne oldu da Metin Feyzioğlu dümen kırdı?” diye sordu

haberimizvar.net Yargıtay Başkanlığı’nın 2019-2020 ‘adli yıl’ açılışının Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılmasını protesto ederek törene katılmayacaklarını açıklayan 41 baro arasında yer alan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, törene katılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi. TBB DAHA ÖNCE KATILMIYORDU TBB’nin daha önceki törenlere katılmadığını hatırlatan Balkan, “10 Mayıs 2014, Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde konuşan TBB Başkanı’na dönemin Başbakanı tepki gösterdi ve salondan ayrıldı. 2015 adli yıl açılış törenine TBB davet edilmedi. 2016 adli yıl açılış töreni ilk kez Saray’da yapıldı ve TBB törenin Saray’da yapılmasının kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle törene katılmadı. TBB Başkanlık düzeyinde 2017 ve 2018 adli yıl açılış törenlerine de katılmadı. 2019’da ne oldu da TBB dümen kırdı, rota değiştirdi? Adalet, demokrasi ve hukuk devleti var da biz mi görmüyoruz?” diye sordu.
Türkiye Barolar Birliği’nin 2016’dan bu yana Saray’da yapılan ‘Adli Yıl Açılışı’na kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle katılmadığını hatırlatan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Şimdi ne oldu da Metin Feyzioğlu dümen kırdı?” diye sordu

haberimizvar.net Yargıtay Başkanlığı’nın 2019-2020 ‘adli yıl’ açılışının Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılmasını protesto ederek törene katılmayacaklarını açıklayan 41 baro arasında yer alan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, törene katılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi.

TBB DAHA ÖNCE KATILMIYORDU

TBB’nin daha önceki törenlere katılmadığını hatırlatan Balkan, “10 Mayıs 2014, Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde konuşan TBB Başkanı’na dönemin Başbakanı tepki gösterdi ve salondan ayrıldı. 2015 adli yıl açılış törenine TBB davet edilmedi. 2016 adli yıl açılış töreni ilk kez Saray’da yapıldı ve TBB törenin Saray’da yapılmasının kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle törene katılmadı. TBB Başkanlık düzeyinde 2017 ve 2018 adli yıl açılış törenlerine de katılmadı. 2019’da ne oldu da TBB dümen kırdı, rota değiştirdi? Adalet, demokrasi ve hukuk devleti var da biz mi görmüyoruz?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.