Polat Kemer’in nabzını tuttu

SİYASET 04.04.2023 - 11:30, Güncelleme: 04.04.2023 - 11:30
 

Polat Kemer’in nabzını tuttu

Gelecek Partisi’nin iddialı milletvekili adaylarından Berna Polat, dün Kemer ilçesini ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Polat, “Güzel günlere çok az kaldı” dedi

Gelecek Partisi’nin iddialı isimlerinden Milletvekili Aday Adayı Berna Polat’ın dünkü adresi Kemer ilçesi oldu. Öncelikle Pazar esnafını ziyaret eden Polat, pazarcılarla dertleşti. Ekonominin zorluğundan bahseden bir pazarcı, “Ürünlerimizi çok az kârla satıyoruz. Vatandaş mağdur olmasın istiyoruz ama biz de kazanamıyoruz. Çok sayıda esnaf kazançlı olmadığı için pazarcılık yapmıyor. Gübreden, mazota, nakliyeden sera naylonuna kadar birçok girdi kaleminde iyileştirme şart” diye konuştu. GİRDİ FİYATLARI İNDİRİLMELİ Pazarcı esnafını dinledikten sonra Gelecek Partisi’nin tarım politikaları hakkında bilgi veren Polat, “Bu noktaya gelmenin temelinde yanlış tarım politikaları, tarım alanlarının imara açılması, iklim değişikliği, tarımsal biyoteknolojiye ayak uyduramama sonrasında özellikle tarımsal girdi fiyatlarının aşırı artması, üretimden pazara sunuş zincirinin sağlıklı oluşturulamaması, ölçek küçüklüğü, üretici ile tüketici arasındaki zincir uzunluğu, bunun doğurduğu maliyet yüksekliğinin tüketiciye pahalıya yansıması ve dünya fiyatları ile rekabet edilememesi gibi nedenler yer alıyor” dedi. TARIMSAL ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ Polat, “Parti olarak, ülke ve dünya gerçekleri gözetilerek dengeli ve gerçekçi politikalar izleyecek, tarımsal üretimi, sanayiyi ve pazarlamayı bütüncül bir şekilde ele alacağız. Tarımda sağlıklı bir politikanın oluşturulması için ilgili bakanlığın hantal ve yüksek maliyetli yapısının güncellenmesini ve teknolojiyle desteklenmiş yönlendirici ve planlayıcı koordinatör bir kurumsal yapıya dönüştürülmesini sağlayacağız. Sektörün paydaşlarını çözüm odaklı ve gelişime açık bir anlayışla sürekli ve düzenli olarak bir araya getirileceğiz” diye konuştu.
Gelecek Partisi’nin iddialı milletvekili adaylarından Berna Polat, dün Kemer ilçesini ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Polat, “Güzel günlere çok az kaldı” dedi

Gelecek Partisi’nin iddialı isimlerinden Milletvekili Aday Adayı Berna Polat’ın dünkü adresi Kemer ilçesi oldu. Öncelikle Pazar esnafını ziyaret eden Polat, pazarcılarla dertleşti. Ekonominin zorluğundan bahseden bir pazarcı, “Ürünlerimizi çok az kârla satıyoruz. Vatandaş mağdur olmasın istiyoruz ama biz de kazanamıyoruz. Çok sayıda esnaf kazançlı olmadığı için pazarcılık yapmıyor. Gübreden, mazota, nakliyeden sera naylonuna kadar birçok girdi kaleminde iyileştirme şart” diye konuştu.

GİRDİ FİYATLARI İNDİRİLMELİ

Pazarcı esnafını dinledikten sonra Gelecek Partisi’nin tarım politikaları hakkında bilgi veren Polat, “Bu noktaya gelmenin temelinde yanlış tarım politikaları, tarım alanlarının imara açılması, iklim değişikliği, tarımsal biyoteknolojiye ayak uyduramama sonrasında özellikle tarımsal girdi fiyatlarının aşırı artması, üretimden pazara sunuş zincirinin sağlıklı oluşturulamaması, ölçek küçüklüğü, üretici ile tüketici arasındaki zincir uzunluğu, bunun doğurduğu maliyet yüksekliğinin tüketiciye pahalıya yansıması ve dünya fiyatları ile rekabet edilememesi gibi nedenler yer alıyor” dedi.

TARIMSAL ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ

Polat, “Parti olarak, ülke ve dünya gerçekleri gözetilerek dengeli ve gerçekçi politikalar izleyecek, tarımsal üretimi, sanayiyi ve pazarlamayı bütüncül bir şekilde ele alacağız. Tarımda sağlıklı bir politikanın oluşturulması için ilgili bakanlığın hantal ve yüksek maliyetli yapısının güncellenmesini ve teknolojiyle desteklenmiş yönlendirici ve planlayıcı koordinatör bir kurumsal yapıya dönüştürülmesini sağlayacağız. Sektörün paydaşlarını çözüm odaklı ve gelişime açık bir anlayışla sürekli ve düzenli olarak bir araya getirileceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.