'Polisim' deyip 1 milyon 600 bin lira çaldılar

ASAYİŞ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.08.2023 - 16:44, Güncelleme: 31.08.2023 - 16:44
 

'Polisim' deyip 1 milyon 600 bin lira çaldılar

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ayrı olayda kendilerini telefonda polis olarak tanıtıp yaklaşık 1 milyon 600 bin TL dolandırıcılık olayına karışan 6 kişiyi yakaladı.

haberimizvar.net-Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri nitelikli dolandırıcılık suçuyla ilgili ihbar üzerine çalışma başlattı. Ekipler, telefonda kendisini polis olarak tanıtarak tehdit eden, mağduru baskı altına alıp, kimlik fotokopisi ile para transferi yaptıran, evinde bulunan nakit parayı kendilerine teslim ederse dava açılmayacağını söyleyerek 18 bin 600 Euro ve 100 Dolar nakit parayı elden teslim alarak dolandırıcılık yapan H.H.Y.'yı yakalayıp gözaltına aldı. 'ANNE, BABAN TUTUKLANACAK' YALANI Antalya Polisi, yine aynı yöntemle kendisini polis olarak tanıtıp anne ve babasının gözaltına alındığı yalanıyla evdeki tüm parayı gelecek polislere elden teslim etmesi gerektiğini, aksi takdirde anne ve babasının tutuklanacağını söyleyerek baskı altında evde bulunan 5 bin 100 Pound parayı ikametinden teslim alan E.Ç. ile yaşı 18 yaşından küçük M.M.K. ve A.Ç.'yi yakaladı. KİMLİKLERİNİZ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNDE Ekiplerin 3'üncü operasyonunda ise müştekiye telefonda kendisini polis olarak tanıtarak terör örgütü mensuplarına operasyon yapıldığını, kimliğinin bu şahısların üzerinde çıktığını, evde ne kadar değerli eşya varsa eve gelecek polislere teslim etmeleri gerektiğini söyleyerek 880 bin TL değerindeki ziynet eşyasını elden teslim alan şüphelileri C.K. ile K.A.'yı yakalayıp gözaltına aldı. Üç ayrı dolandırıcılık olayında yaklaşık 1 milyon 600 bin TL değerinde paralı alan 6 şüpheli, haklarında nitelikli dolandırıcılık suçundan işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.  
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ayrı olayda kendilerini telefonda polis olarak tanıtıp yaklaşık 1 milyon 600 bin TL dolandırıcılık olayına karışan 6 kişiyi yakaladı.

haberimizvar.net- Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri nitelikli dolandırıcılık suçuyla ilgili ihbar üzerine çalışma başlattı. Ekipler, telefonda kendisini polis olarak tanıtarak tehdit eden, mağduru baskı altına alıp, kimlik fotokopisi ile para transferi yaptıran, evinde bulunan nakit parayı kendilerine teslim ederse dava açılmayacağını söyleyerek 18 bin 600 Euro ve 100 Dolar nakit parayı elden teslim alarak dolandırıcılık yapan H.H.Y.'yı yakalayıp gözaltına aldı.

'ANNE, BABAN TUTUKLANACAK' YALANI

Antalya Polisi, yine aynı yöntemle kendisini polis olarak tanıtıp anne ve babasının gözaltına alındığı yalanıyla evdeki tüm parayı gelecek polislere elden teslim etmesi gerektiğini, aksi takdirde anne ve babasının tutuklanacağını söyleyerek baskı altında evde bulunan 5 bin 100 Pound parayı ikametinden teslim alan E.Ç. ile yaşı 18 yaşından küçük M.M.K. ve A.Ç.'yi yakaladı.

KİMLİKLERİNİZ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNDE

Ekiplerin 3'üncü operasyonunda ise müştekiye telefonda kendisini polis olarak tanıtarak terör örgütü mensuplarına operasyon yapıldığını, kimliğinin bu şahısların üzerinde çıktığını, evde ne kadar değerli eşya varsa eve gelecek polislere teslim etmeleri gerektiğini söyleyerek 880 bin TL değerindeki ziynet eşyasını elden teslim alan şüphelileri C.K. ile K.A.'yı yakalayıp gözaltına aldı.

Üç ayrı dolandırıcılık olayında yaklaşık 1 milyon 600 bin TL değerinde paralı alan 6 şüpheli, haklarında nitelikli dolandırıcılık suçundan işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.