Poyraz’ın katledilmesinde örgütlü yapı var

GÜNDEM 29.08.2021 - 19:25, Güncelleme: 29.08.2021 - 19:25
 

Poyraz’ın katledilmesinde örgütlü yapı var

Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in telefonuna ait HTS kayıtlarını inceleyen avukatlar, failin katliamı tek başına değil örgütsel bir yapı içinde planladığını belirtti.

HABERİMİZVAR –HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Failin alelacele tutuklanması sonrası geçen süreçte henüz bir iddianame hazırlanmazken, Poyraz’ın avukatlarından Türkan Aslan, failin telefonuna ait HTS kayıtlarını incelediklerini ve Gencer’in tek başına hareket etmediğinin ortaya çıktığı bilgisini verdi. ÖRGÜTSEL YAPI İÇİNDE PLANLANDI Jinnews’te yer alan habere göre avukatların HTS kayıtlarını incelediklerini ve failin saldırıyı tek başına değil belli bir örgütsel yapı içerisinde birlikte planladığı ve ortak bir çalışma sonucu gerçekleştirdiğini ifade eden Aslan, “Ancak katilin 24 saat bile dolmadan tutuklanması soruşturmanın yüzeysel yürütülmesine neden olmuş ve delillerin kaybolma olasılığını ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle savcılığın soruşturmanın başında göstermediği titizliği talep ettiğimiz hususlarda gereken araştırmayı AİHM kriterlerini göz önünde bulundurarak yerine getirmesini beklemekteyiz” diye bilgi verdi. SAVCI SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRSİN Türkan Aslan, “Bunun yanında sadece bizim taleplerimiz üzerinden soruşturmanın yürütülmesi değil, savcılığın da dosyaya giren yeni bilgi ve belgeleri büyük bir titizlikle ve hassasiyet ile inceleyerek delilden delile ulaşacak şekilde soruşturmayı derinleştirilmesi gerekmektedir. Ancak bu yöntem uygulanarak bu kanlı saldırının azmettiricilerinin ve yardım edenlerin ortaya çıkartılması mümkün olabilir” diye konuştu. HTS kayıtlarının inceledikten sonra talep oluşturduklarını ancak adli tatil nedeniyle henüz savcıya veremediklerini ifade eden Aslan, 1 Eylül’de gerekli işlemlerin yapılacağını dile getirdi. 
Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in telefonuna ait HTS kayıtlarını inceleyen avukatlar, failin katliamı tek başına değil örgütsel bir yapı içinde planladığını belirtti.

HABERİMİZVAR – HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Failin alelacele tutuklanması sonrası geçen süreçte henüz bir iddianame hazırlanmazken, Poyraz’ın avukatlarından Türkan Aslan, failin telefonuna ait HTS kayıtlarını incelediklerini ve Gencer’in tek başına hareket etmediğinin ortaya çıktığı bilgisini verdi.

ÖRGÜTSEL YAPI İÇİNDE PLANLANDI

Jinnews’te yer alan habere göre avukatların HTS kayıtlarını incelediklerini ve failin saldırıyı tek başına değil belli bir örgütsel yapı içerisinde birlikte planladığı ve ortak bir çalışma sonucu gerçekleştirdiğini ifade eden Aslan, “Ancak katilin 24 saat bile dolmadan tutuklanması soruşturmanın yüzeysel yürütülmesine neden olmuş ve delillerin kaybolma olasılığını ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle savcılığın soruşturmanın başında göstermediği titizliği talep ettiğimiz hususlarda gereken araştırmayı AİHM kriterlerini göz önünde bulundurarak yerine getirmesini beklemekteyiz” diye bilgi verdi.

SAVCI SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRSİN

Türkan Aslan, “Bunun yanında sadece bizim taleplerimiz üzerinden soruşturmanın yürütülmesi değil, savcılığın da dosyaya giren yeni bilgi ve belgeleri büyük bir titizlikle ve hassasiyet ile inceleyerek delilden delile ulaşacak şekilde soruşturmayı derinleştirilmesi gerekmektedir. Ancak bu yöntem uygulanarak bu kanlı saldırının azmettiricilerinin ve yardım edenlerin ortaya çıkartılması mümkün olabilir” diye konuştu. HTS kayıtlarının inceledikten sonra talep oluşturduklarını ancak adli tatil nedeniyle henüz savcıya veremediklerini ifade eden Aslan, 1 Eylül’de gerekli işlemlerin yapılacağını dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.