Projeyi 15 bin kamyonla kurtarırız!

GÜNDEM 10.09.2019 - 16:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Projeyi 15 bin kamyonla kurtarırız!

Antalya Büyükşehir Meclisi’nde bilgilendirme yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Başkan Sözcüsü Dr. Cem Oğuz, “Boğaçayı’nı temizlememiz için her yıl 15 bin kamyon çakılı taşımamız lazım” dedi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam ediyor. Mecliste AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nafiz Tanır, Boğaçay Projesi ile ilgili son durumun ne olduğunu sordu. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclisi bilgilendirmesi adına Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Başkan Sözcüsü Dr. Cem Oğuz’un açıklama yapmasını istedi. BİLİM KURULU KURDUK Boğaçaya Projesi’nin 3 kez revize edildiğini ve 4. projenin ocak ayı itibariyle hayata geçirildiğini kaydeden Oğuz, “Boğaçay Projesi kapsamında yaşanan kirlilik nedeniyle bilim kurulu oluşturduk. İlgili STK yöneticileri ile ODTÜ, Yıldız Teknik ve Akdeniz Üniversitesi’nden oluşan bilim adamlarıyla kurulu oluşturduk. Hatta projeyi gerçekleştirenleri de kurula davet ettik. Boğaçayı’na iki türlü müdahale etme imkanımız vardı. Birincisi biyolojik, ikincisi kimyasal olarak… Ancak kimyasal mücadeleden Boğaçayı’nın içinde bulunan canlılara zarar verebileceğimiz fikriyle vazgeçtik. Biyolojik mücadele ile kirliliğini önleyeceğiz” dedi. BOĞAÇAYI ARTIK GÖLET Boğaçayı’nı dünyaca ünlü sahile dahil olması, şehir şebeke suyu kaynakları ve taşma riski havzası riski nedeniyle önemsediklerinin altını çizen Oğuz, Boğaçayı’nın yapılan projeden sonra artık gölet haline geldiğini söyledi. Gölette projeye göre 2.5 metre derinlik olması beklenirken, derinliğin 1.5 metrelerde olduğunu dile getirdi. ÇAKIL TAŞINMALI Her yıl 15 bin kamyonun Boğaçayı’ndan taşınması gerektiğini ifade eden Oğuz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğuz, “Derinliğin 2.5 metrede kalması için sürekli ölçüm yapıyoruz. Ölçümlerimiz sonunda her yıl Boğaçayı’ndan 15 bin kamyon çakılı taşımamız lazım. Taşıdığımız çakılı sahile döktüğümüzde iri malzeme altta kalıyor. Çözüm üretmek zorundayız. Rize sahillerinde denizin kenarlarında mahmuzlar var. Boğaçay’ından Sea Life Otel’in olduğu yere kadar mahmuzlar yapmamız lazım. Bunu yaptığımızda Antalya’ya yakışmayacak çirkin görüntü olacak. Kısa vadede neler yapabiliriz çalışıyoruz. Ekonomik sorunları çözüp, projenin sıkıntılarını çözeceğiz” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Meclisi’nde bilgilendirme yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Başkan Sözcüsü Dr. Cem Oğuz, “Boğaçayı’nı temizlememiz için her yıl 15 bin kamyon çakılı taşımamız lazım” dedi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam ediyor. Mecliste AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nafiz Tanır, Boğaçay Projesi ile ilgili son durumun ne olduğunu sordu. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclisi bilgilendirmesi adına Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Başkan Sözcüsü Dr. Cem Oğuz’un açıklama yapmasını istedi.

BİLİM KURULU KURDUK

Boğaçaya Projesi’nin 3 kez revize edildiğini ve 4. projenin ocak ayı itibariyle hayata geçirildiğini kaydeden Oğuz, “Boğaçay Projesi kapsamında yaşanan kirlilik nedeniyle bilim kurulu oluşturduk. İlgili STK yöneticileri ile ODTÜ, Yıldız Teknik ve Akdeniz Üniversitesi’nden oluşan bilim adamlarıyla kurulu oluşturduk. Hatta projeyi gerçekleştirenleri de kurula davet ettik. Boğaçayı’na iki türlü müdahale etme imkanımız vardı. Birincisi biyolojik, ikincisi kimyasal olarak… Ancak kimyasal mücadeleden Boğaçayı’nın içinde bulunan canlılara zarar verebileceğimiz fikriyle vazgeçtik. Biyolojik mücadele ile kirliliğini önleyeceğiz” dedi.

BOĞAÇAYI ARTIK GÖLET

Boğaçayı’nı dünyaca ünlü sahile dahil olması, şehir şebeke suyu kaynakları ve taşma riski havzası riski nedeniyle önemsediklerinin altını çizen Oğuz, Boğaçayı’nın yapılan projeden sonra artık gölet haline geldiğini söyledi. Gölette projeye göre 2.5 metre derinlik olması beklenirken, derinliğin 1.5 metrelerde olduğunu dile getirdi.

ÇAKIL TAŞINMALI

Her yıl 15 bin kamyonun Boğaçayı’ndan taşınması gerektiğini ifade eden Oğuz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğuz, “Derinliğin 2.5 metrede kalması için sürekli ölçüm yapıyoruz. Ölçümlerimiz sonunda her yıl Boğaçayı’ndan 15 bin kamyon çakılı taşımamız lazım. Taşıdığımız çakılı sahile döktüğümüzde iri malzeme altta kalıyor. Çözüm üretmek zorundayız. Rize sahillerinde denizin kenarlarında mahmuzlar var. Boğaçay’ından Sea Life Otel’in olduğu yere kadar mahmuzlar yapmamız lazım. Bunu yaptığımızda Antalya’ya yakışmayacak çirkin görüntü olacak. Kısa vadede neler yapabiliriz çalışıyoruz. Ekonomik sorunları çözüp, projenin sıkıntılarını çözeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.