Rahmi Turan kaynağını açıkladı

GÜNDEM 23.11.2019 - 15:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Rahmi Turan kaynağını açıkladı

Rahmi Turan, Muharrem İnce’yle ilgili iddiasının kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu açıkladı. Atilla daha önce sosyal medyada bu yönde dile getirilen iddiayı yalanlamıştı. Turan bu yalanlama nedeniyle kaynağını açıkladığını söyledi.

haberimizvar.net- Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan günlerdir “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısının kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu açıkladı. Londra’da tedavi gören Rahmi Turan dün kaynağının kendisine o ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamıştı. Turan bugün de kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu söyledi.   ‘BEN DEĞİLİM’ DEYİNCE AÇIKLADI   Sözcü gazetesine telefonla açıklama yapan Turan, “Gerek ilk yazımda gerekse dün geceki açıklamalarımda kaynağımı asla açıklamayacağımı söylemiştim. Açıkçası; açıklamayı da düşünmüyordum. Fakat bana ‘Muharrem İnce’ ismini veren kaynağımın, bugün bazı haber sitelerine yaptığı, ‘Rahmi Turan’ın haber kaynağı ben değilim’ açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Bana Muharrem İnce ismini veren kaynağım gazeteci Talat Atilla’dır” dedi. Turan sözlerini şöyle sürdürdü, “Kendisi de bu bilgiyi çok güvenilir olduğunu söylediği bir başka kişi tarafından elde etmiş. Dediğim gibi kaynağımı açıklamayacaktım ama onun ‘kaynak ben değilim’ açıklamasını görünce ismini açıklama mecburiyetinde kaldım.”   ‘HEPİNİZİ MAHKEMEYE VERECEĞİM’   Turktime.com Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla, kaynağın kendisi olduğu yönünde sosyal medyada yayılan iddialar üzerine Twitter hesabından, “Değerli dostlar Rahmi Turan aynı zamanda benim sitemde yazıyor diye Rahmi Turan’ın yazısını benimle irtibatlayanların hepsini mahkemeye vereceğim. Çok çirkin” açıklamasını yapmıştı. Atilla, Rahmi Turan’ın açıklamasının ardından yeni tweetler atarak ayrıntılı bir açıklama yapacağını belirtti.   NAZLIAKA HABERİNİ DE O YAPMIŞTI   Talat Atilla 2016 yılında yaptığı, “CHP’de Atatürk posterini indiren vekil” haberi ile CHP’de tartışma yaratmıştı. Bu haber Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiden ihraç edilmesi ile sonlanan süreci başlatmıştı. Atilla’nın Milliyet gazetesindeki yazılarına Abdullah Gül’e zehirli gaz yoluyla suikast düzenlendiği şeklindeki iddiasının ardından Şubat ayında son verilmişti. Beştepe’ye gittiği iddia edilen Muharrem İnce de Rahmi Turan’ın açıklamasının ardından yeni bir açıklama yaptı. İnce, “24 Kasım 2019 Pazar günü saat 13.00’de Yalova Merkez Elmalık Köyündeki evimde sürece ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek için isteyen gazetecinin istediği soruyu sorabileceği basın toplantısı düzenleyeceğim” dedi.  Etiketler: Rahmi Turan, Talat Atilla, Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP  
Rahmi Turan, Muharrem İnce’yle ilgili iddiasının kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu açıkladı. Atilla daha önce sosyal medyada bu yönde dile getirilen iddiayı yalanlamıştı. Turan bu yalanlama nedeniyle kaynağını açıkladığını söyledi.

haberimizvar.net- Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan günlerdir “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısının kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu açıkladı. Londra’da tedavi gören Rahmi Turan dün kaynağının kendisine o ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamıştı. Turan bugün de kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu söyledi.

 

‘BEN DEĞİLİM’ DEYİNCE AÇIKLADI

 

Sözcü gazetesine telefonla açıklama yapan Turan, “Gerek ilk yazımda gerekse dün geceki açıklamalarımda kaynağımı asla açıklamayacağımı söylemiştim. Açıkçası; açıklamayı da düşünmüyordum. Fakat bana ‘Muharrem İnce’ ismini veren kaynağımın, bugün bazı haber sitelerine yaptığı, ‘Rahmi Turan’ın haber kaynağı ben değilim’ açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Bana Muharrem İnce ismini veren kaynağım gazeteci Talat Atilla’dır” dedi. Turan sözlerini şöyle sürdürdü, “Kendisi de bu bilgiyi çok güvenilir olduğunu söylediği bir başka kişi tarafından elde etmiş. Dediğim gibi kaynağımı açıklamayacaktım ama onun ‘kaynak ben değilim’ açıklamasını görünce ismini açıklama mecburiyetinde kaldım.”

 

‘HEPİNİZİ MAHKEMEYE VERECEĞİM’

 

Turktime.com Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla, kaynağın kendisi olduğu yönünde sosyal medyada yayılan iddialar üzerine Twitter hesabından, “Değerli dostlar Rahmi Turan aynı zamanda benim sitemde yazıyor diye Rahmi Turan’ın yazısını benimle irtibatlayanların hepsini mahkemeye vereceğim. Çok çirkin” açıklamasını yapmıştı. Atilla, Rahmi Turan’ın açıklamasının ardından yeni tweetler atarak ayrıntılı bir açıklama yapacağını belirtti.

 

NAZLIAKA HABERİNİ DE O YAPMIŞTI

 

Talat Atilla 2016 yılında yaptığı, “CHP’de Atatürk posterini indiren vekil” haberi ile CHP’de tartışma yaratmıştı. Bu haber Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiden ihraç edilmesi ile sonlanan süreci başlatmıştı. Atilla’nın Milliyet gazetesindeki yazılarına Abdullah Gül’e zehirli gaz yoluyla suikast düzenlendiği şeklindeki iddiasının ardından Şubat ayında son verilmişti. Beştepe’ye gittiği iddia edilen Muharrem İnce de Rahmi Turan’ın açıklamasının ardından yeni bir açıklama yaptı. İnce, “24 Kasım 2019 Pazar günü saat 13.00’de Yalova Merkez Elmalık Köyündeki evimde sürece ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek için isteyen gazetecinin istediği soruyu sorabileceği basın toplantısı düzenleyeceğim” dedi. 

Etiketler: Rahmi Turan, Talat Atilla, Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.