Randevular gecikiyor, hastalar mağdur

SİYASET 05.12.2023 - 13:02, Güncelleme: 05.12.2023 - 13:02
 

Randevular gecikiyor, hastalar mağdur

Antalya'daki kamu hastanelerinde yaşanan sorunları Meclis'in gündemline taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, "Randevular gecikiyor, ilaç tedariki zayıf, hastalar mağdur" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'daki kamu hastanelerinde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. Antalya'nın ürettiği katma değere karşılık, hak edilen kamu hizmetlerinden yararlanamadığını belirten Kaya, Antalya ve ilçelerindeki kamu hastanelerinde hasta yoğunluğuna göre, tıbbi cihazların ve sağlık personelinin az sayıda olmasının hastaların geç randevu almasına sebep olduğunu vurguladı. Aykut Kaya, 3-4 sonrasına ultrason, MR, tomografi gibi randevuların verildiğini, bu durumdan vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Çok sayıda kanser hastası vatandaşların nakil için ilaç beklemekte olduğunu belirten Kaya, nakil hazırlık rejiminde uygulanacak olan ilaç zamanında temin edilmediğinden hastaların hayatlarının riske girdiğini öne sürdü. SAĞLIK PERSONELİ ANTALYA'YI TERK EDİYOR  İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'nın nüfusunun 2.7 milyon olarak gözükse de turizmin başkenti olması dolaysıyla nüfusunun kat kat yükseldiğine dikkat çekerek, "Barınma krizi ve yaşam pahalılığından dolayı başta asistanlar olmak üzere sağlık personeli artık Antalya'yı tercih etmiyor. Mevcut sağlık çalışanları ise tayinini başka illere istiyor. Bu durumun önüne geçilmesi için acilen sağlık personelimiz için onların makul bir şekilde barınabileceği kaliteli lojmanlar inşa edilmeli" dedi. Kaya, "Ekonomik nedenlerden dolayı sağlık personelimizi özel sektöre kaptırmaktayız. Bu yüzden kamu hastanelerini tercih eden hastalarımız mağdur olmaktadır" şeklinde konuştu.
Antalya'daki kamu hastanelerinde yaşanan sorunları Meclis'in gündemline taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, "Randevular gecikiyor, ilaç tedariki zayıf, hastalar mağdur" dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'daki kamu hastanelerinde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

Antalya'nın ürettiği katma değere karşılık, hak edilen kamu hizmetlerinden yararlanamadığını belirten Kaya, Antalya ve ilçelerindeki kamu hastanelerinde hasta yoğunluğuna göre, tıbbi cihazların ve sağlık personelinin az sayıda olmasının hastaların geç randevu almasına sebep olduğunu vurguladı.

Aykut Kaya, 3-4 sonrasına ultrason, MR, tomografi gibi randevuların verildiğini, bu durumdan vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Çok sayıda kanser hastası vatandaşların nakil için ilaç beklemekte olduğunu belirten Kaya, nakil hazırlık rejiminde uygulanacak olan ilaç zamanında temin edilmediğinden hastaların hayatlarının riske girdiğini öne sürdü.

SAĞLIK PERSONELİ ANTALYA'YI TERK EDİYOR

 İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'nın nüfusunun 2.7 milyon olarak gözükse de turizmin başkenti olması dolaysıyla nüfusunun kat kat yükseldiğine dikkat çekerek, "Barınma krizi ve yaşam pahalılığından dolayı başta asistanlar olmak üzere sağlık personeli artık Antalya'yı tercih etmiyor. Mevcut sağlık çalışanları ise tayinini başka illere istiyor. Bu durumun önüne geçilmesi için acilen sağlık personelimiz için onların makul bir şekilde barınabileceği kaliteli lojmanlar inşa edilmeli" dedi. Kaya, "Ekonomik nedenlerden dolayı sağlık personelimizi özel sektöre kaptırmaktayız. Bu yüzden kamu hastanelerini tercih eden hastalarımız mağdur olmaktadır" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.