Reçete ve raporda yeni uygulama

SAĞLIK 01.09.2023 - 14:08, Güncelleme: 01.09.2023 - 14:08
 

Reçete ve raporda yeni uygulama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sisteminde devreye alınacak yeni bir sistemi duyurdu.

haberimizvar.net- Hastanelerin yükünü azaltacak uygulamadan bahseden Koca, ''Hastaların yüzde 22'si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak.'' ifadelerini kullandı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, "Telemedicine" adı verilen ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltacak bir uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Koca, "Gerektiğinde uzaktan rapor ve tetkiklerini önceden talebi yaparak sonucu göstermek için hastaneye gelişi mümkün mertebe ortadan kaldırmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunun yönetmeliği yayımlandı." dedi.   
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sisteminde devreye alınacak yeni bir sistemi duyurdu.

haberimizvar.net- Hastanelerin yükünü azaltacak uygulamadan bahseden Koca, ''Hastaların yüzde 22'si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak.'' ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, "Telemedicine" adı verilen ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltacak bir uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Koca, "Gerektiğinde uzaktan rapor ve tetkiklerini önceden talebi yaparak sonucu göstermek için hastaneye gelişi mümkün mertebe ortadan kaldırmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunun yönetmeliği yayımlandı." dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.