Rehberler Odası'ndan Patara'ya ziyaret

YEREL 23.02.2020 - 18:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Rehberler Odası'ndan Patara'ya ziyaret

Antalya Rehberler Odası (ARO) yönetimi ve üyeleri, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlamaları etkinlikleri kapsamında, 2020 yılının turizm teması olarak seçilen Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ni ziyaret etti.

haberimizvar.net-ARO Başkanı Hayati Korucu, yönetim kurulu üyeleri ve ARO üyesi 45 rehber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının turizm teması ilan edilen Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ne geldi. ARO Başkanı ve üyeleri, Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve kazı ekibiyle bir araya gelerek, antik kenti gezdi. Prof. Dr. Havva İşkan Işık, ARO üyelerine Patara Antik Kenti'ni ve 32 yıllık kazı serüvenini anlattı, antik kentteki kalıntıları, yapıları gezdirerek, tek tek tanıttı. Patara kazılarının ilk Başkanı Prof. Dr. Fahri Işık da Likya Birliği Meclisi Binası'nda 'Likya' konulu konferans verdi. ARO Başkanı Hayati Korucu, Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık'a bir çiçek vererek teşekkür etti. Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "2020 yılının turizm teması olarak Patara Antik Kenti'nin seçilmesi, ülkemiz, Antalya'mız, Kaş'ımız ve bizler için büyük bir onur. Bunun ardından ilk kurumsal ziyaretin ARO tarafından yapılması bizleri mutlu etti. Anadolu'nun toprak altında yatan tarihini bizler gün ışığına çıkarıyoruz. Ama bunları dünyaya tanıtan, anlatan sizlersiniz. Bu nedenle arkeoloji dünyasıyla rehberler sürekli iletişim içinde olmalı" dedi. ARO Başkanı Hayati Korucu da "21 Şubat Dünya Rehberler Günü. Etkinliklerimize Antalya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, en büyük kültür insanı ve rehberi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet Meydanı'nda anıtına çelenk koyarak başladık. Bugün sizleri ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretimizle Patara Antik Kenti'ne dikkati çekiyoruz. İkinci kez Antalya'da bir antik kentin yılın teması ilan edilmesi, Antalya'nın Türkiye turizminin başkenti olması unvanına, bir de kültür başkenti unvanı eklemiştir. Patara 32 yıldır sizin ellerinizde gün ışığına çıktı. Bunun için sizlere teşekkür etmeye geldik. Bu tarihi siz gün ışığına çıkardınız, biz de dünyaya tanıtacağız" diye konuştu. Etkinlikler kapsamında Antalya'da 37 sevgi evinde kalan 220 kimsesiz çocuğa akvaryum gezisi düzenlediklerini de anlatan Hayati Korucu, "Onlarla güzel bir gün geçirdik. Onların mutluluğunu paylaştık. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü öğrencileriyle bir araya geldik. Onlarla bilgi ve birikimlerimizi paylaştık. Onlarla birlikte de yine Antalya'yı gezdik. Onlara, Antalya'nın tarihini, kültürünü ve turizm değerlerini anlattık" diye konuştu.  
Antalya Rehberler Odası (ARO) yönetimi ve üyeleri, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlamaları etkinlikleri kapsamında, 2020 yılının turizm teması olarak seçilen Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ni ziyaret etti.

haberimizvar.net-ARO Başkanı Hayati Korucu, yönetim kurulu üyeleri ve ARO üyesi 45 rehber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının turizm teması ilan edilen Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ne geldi. ARO Başkanı ve üyeleri, Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve kazı ekibiyle bir araya gelerek, antik kenti gezdi.

Prof. Dr. Havva İşkan Işık, ARO üyelerine Patara Antik Kenti'ni ve 32 yıllık kazı serüvenini anlattı, antik kentteki kalıntıları, yapıları gezdirerek, tek tek tanıttı. Patara kazılarının ilk Başkanı Prof. Dr. Fahri Işık da Likya Birliği Meclisi Binası'nda 'Likya' konulu konferans verdi. ARO Başkanı Hayati Korucu, Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık'a bir çiçek vererek teşekkür etti.

Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "2020 yılının turizm teması olarak Patara Antik Kenti'nin seçilmesi, ülkemiz, Antalya'mız, Kaş'ımız ve bizler için büyük bir onur. Bunun ardından ilk kurumsal ziyaretin ARO tarafından yapılması bizleri mutlu etti. Anadolu'nun toprak altında yatan tarihini bizler gün ışığına çıkarıyoruz. Ama bunları dünyaya tanıtan, anlatan sizlersiniz. Bu nedenle arkeoloji dünyasıyla rehberler sürekli iletişim içinde olmalı" dedi.

ARO Başkanı Hayati Korucu da "21 Şubat Dünya Rehberler Günü. Etkinliklerimize Antalya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, en büyük kültür insanı ve rehberi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet Meydanı'nda anıtına çelenk koyarak başladık. Bugün sizleri ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretimizle Patara Antik Kenti'ne dikkati çekiyoruz. İkinci kez Antalya'da bir antik kentin yılın teması ilan edilmesi, Antalya'nın Türkiye turizminin başkenti olması unvanına, bir de kültür başkenti unvanı eklemiştir. Patara 32 yıldır sizin ellerinizde gün ışığına çıktı. Bunun için sizlere teşekkür etmeye geldik. Bu tarihi siz gün ışığına çıkardınız, biz de dünyaya tanıtacağız" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında Antalya'da 37 sevgi evinde kalan 220 kimsesiz çocuğa akvaryum gezisi düzenlediklerini de anlatan Hayati Korucu, "Onlarla güzel bir gün geçirdik. Onların mutluluğunu paylaştık. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü öğrencileriyle bir araya geldik. Onlarla bilgi ve birikimlerimizi paylaştık. Onlarla birlikte de yine Antalya'yı gezdik. Onlara, Antalya'nın tarihini, kültürünü ve turizm değerlerini anlattık" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.