Rektörden tepki çeken paylaşım

GÜNDEM 22.09.2019 - 14:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Rektörden tepki çeken paylaşım

Neslican Tay’ın ölümü üzerine, “Seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi” diyen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan’a sosyal medyadan tepki yağdı.

HABERİMİZ VAR – Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve psikiyatrist Nevzat Tarhan, geçtiğimiz gün kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay’ın ölümü hakkında, “Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!” ifadelerini kullandı. Tarhan’ın sözlerine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Tarhan Twitter’da yaptığı paylaşımda, “#neslican kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm” dedi. ‘ÖLSEN BİLE KURTULAMIYORSUN’ CHP eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, Nevzat Tarhan’ın paylaşımına “Ölsen bile kurtulamıyorsun bu hastalıklı zihniyetten” diye tepki gösterirken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, “Rektör Nevzat Tarhan efendi! Neslican kızımız için, hastalığı düşman görmese, teselli gücüne sahip olsaydı iyiydi demiş. Hoca efendi! Neslican, düşmanına karşı 4 defa savaş vermiş ve her gün de gülmeye devam etmiş. Bunu takdir etmen gerekirken, akıl vermeye kalkman hiç hoş olmamış” ifadelerini kullandı. TARHAN’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA Tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Tarhan, “#mindfulness bir bilinçli farkındalık tekniğidir, stresten kaçmak yerine yüzleşerek yönetmeyi öğretir. Deneyimden kaçmak yerine ders çıkarmayı, gözlemlemeyi ve #simdiburada diyebilmeyi öğretir. Bilim acı ilaçtır. #neslicantay kızımızın acısı herkesi etkilemişti. Bu vesile ile ‘hastalığı düşman değil bir eğitmen gibi görme’ bakışı sağlamak istemiştim. #ölümbilinci herkese lazım, ancak #önyargılara dokunmuşum” sözleriyle kendini savunmaya çalıştı. 
Neslican Tay’ın ölümü üzerine, “Seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi” diyen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan’a sosyal medyadan tepki yağdı.

HABERİMİZ VAR – Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve psikiyatrist Nevzat Tarhan, geçtiğimiz gün kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay’ın ölümü hakkında, “Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!” ifadelerini kullandı. Tarhan’ın sözlerine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Tarhan Twitter’da yaptığı paylaşımda, “#neslican kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm” dedi.

‘ÖLSEN BİLE KURTULAMIYORSUN’

CHP eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, Nevzat Tarhan’ın paylaşımına “Ölsen bile kurtulamıyorsun bu hastalıklı zihniyetten” diye tepki gösterirken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, “Rektör Nevzat Tarhan efendi! Neslican kızımız için, hastalığı düşman görmese, teselli gücüne sahip olsaydı iyiydi demiş. Hoca efendi! Neslican, düşmanına karşı 4 defa savaş vermiş ve her gün de gülmeye devam etmiş. Bunu takdir etmen gerekirken, akıl vermeye kalkman hiç hoş olmamış” ifadelerini kullandı.

TARHAN’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Tarhan, “#mindfulness bir bilinçli farkındalık tekniğidir, stresten kaçmak yerine yüzleşerek yönetmeyi öğretir. Deneyimden kaçmak yerine ders çıkarmayı, gözlemlemeyi ve #simdiburada diyebilmeyi öğretir. Bilim acı ilaçtır. #neslicantay kızımızın acısı herkesi etkilemişti. Bu vesile ile ‘hastalığı düşman değil bir eğitmen gibi görme’ bakışı sağlamak istemiştim. #ölümbilinci herkese lazım, ancak #önyargılara dokunmuşum” sözleriyle kendini savunmaya çalıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.