Ressam Duru'dan 'Kavuşum' sergisi

KÜLTÜR 23.09.2021 - 13:35, Güncelleme: 23.09.2021 - 13:35
 

Ressam Duru'dan 'Kavuşum' sergisi

Genç ressam Sevil Duru, resim çalışmalarını 'Kavuşum' adını verdiği sergide sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Güzel Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) organizasyonuyla bir alışveriş merkezinin galerisinde açılan serginin kurdelesini GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, sanatçı Sevil Duru, kendisine destek veren sanatçılar ile davetliler birlikte kesti. SANAT, RUHUMUN BEDENİ "Sanat, benim ruhumun bedeni" diyen ve ruhunu resmettiğine vurgu yapan ressam Sevil Duru, her biri farklı anlamlar taşıyan, izleyenleri düşündüren ve beğenilen eserleri hakkında bilgi verdi. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan genç sanatçı Sevil Duru, şöyle konuştu: "Sanatı çocukluk yıllarımda hep uzaktan izledim. Kendimi sanatla beslemem gerektiğine inandım, sanatın içinde yerimi aldım. İnancım sanat çalışmalarıma çizgi olarak yansıdı. Hislerimiz ise içimizde heyecanla bizi bekleyen coşkulu duygularımız oluyor. Sonsuz huzurun rengi ise duygularımızı bazen koyu, bazen açık renkte yansıtıyor. Bazen de ruhumuz mavi mi, yeşil mi? anlayamıyoruz. Tuvallerimdeki renkler, şekiller benim o anki ruh hallerim." Ressam Sevil Duru'nun ilgi çeken resim sergisinde 30 eser yer aldı.
Genç ressam Sevil Duru, resim çalışmalarını 'Kavuşum' adını verdiği sergide sanatseverlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Güzel Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) organizasyonuyla bir alışveriş merkezinin galerisinde açılan serginin kurdelesini GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, sanatçı Sevil Duru, kendisine destek veren sanatçılar ile davetliler birlikte kesti.

SANAT, RUHUMUN BEDENİ

"Sanat, benim ruhumun bedeni" diyen ve ruhunu resmettiğine vurgu yapan ressam Sevil Duru, her biri farklı anlamlar taşıyan, izleyenleri düşündüren ve beğenilen eserleri hakkında bilgi verdi.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan genç sanatçı Sevil Duru, şöyle konuştu:

"Sanatı çocukluk yıllarımda hep uzaktan izledim. Kendimi sanatla beslemem gerektiğine inandım, sanatın içinde yerimi aldım. İnancım sanat çalışmalarıma çizgi olarak yansıdı. Hislerimiz ise içimizde heyecanla bizi bekleyen coşkulu duygularımız oluyor. Sonsuz huzurun rengi ise duygularımızı bazen koyu, bazen açık renkte yansıtıyor. Bazen de ruhumuz mavi mi, yeşil mi? anlayamıyoruz. Tuvallerimdeki renkler, şekiller benim o anki ruh hallerim."

Ressam Sevil Duru'nun ilgi çeken resim sergisinde 30 eser yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.