Ressam Ekici sergiyle anıldı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.03.2024 - 15:51, Güncelleme: 14.03.2024 - 15:51
 

Ressam Ekici sergiyle anıldı

Antalya'da iki yıl önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü ressam Turhan Ekici'nin anısına doğum gününde sergi açıldı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sağ ile ressam Berrin İlham'ın küratörlüğünde Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde açılan 'Turhan Ekici Atölyesi'nden İzler' adlı sergiye sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Açılışını Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay'ın yaptığı sergide, ressam Turhan Ekici'nin oğlu Fırat Ekici duygusal bir konuşma yaptı. Oğul Ekici, "Babam resim sanatıyla bütünleşmişti, fırçası elindeydi, gece-gündüz resim çalışırdı. İyi bir eşti, iyi bir babaydı" diyerek duygularını dile getirdi, serginin açılmasına emeği geçenlere teşekkür etti. GSF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva, ünlü ressamlar Hamdi Dicle ile Nuri Sezen de Turhan Ekici ile ilgili anılarını paylaştı. DİĞER SANATÇILAR DA ANILDI Antalya'nın kültür-sanat yaşamına fırçalarıyla renk katmış, bugün hayatta olmayan ünlü ressamlar Esen Emekçil, Ertuğrul Süngü, Muhittin Selamet, Erdoğan Konuk, Tamer Bozdağ, Selami Yılmaz, Sami Karaoğlu, Şevket Dimli, Mehmet Işıklı, Abdülrezzak Tanrıverdi, Kenan Değer de isimleri okunarak anıldı, "Ruhları şad olsun" denildi. ZENGİNLEŞTİRİLEN SERGİ Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi Turhan Ekici'nin sanat dolu yaşam hikâyesi, perdeye yansıtılan video görüntüleriyle anlatıldı. Yurt içinde ve yurt dışındaki birçok özel koleksiyonda eserleri bulunan Ekici'nin geride bıraktığı yağlıboya-akrilik teknikleriyle üretmiş olduğu eserlerin yer aldığı sergi, Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Merkezi'nin özel koleksiyonunda yer alan eserler ile Antalyalı 42 resim, geleneksel el sanatı, seramik, heykel sanatçısının rengârenk çalışmalarıyla zenginleştirildi. Ressamların piri olarak anılan, Antalya'ya sayısız ressam yetiştiren Turhan Ekici'nin anısına açılan sergi 20 Mart Çarşamba gününe kadar açık kalacak.
Antalya'da iki yıl önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü ressam Turhan Ekici'nin anısına doğum gününde sergi açıldı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sağ ile ressam Berrin İlham'ın küratörlüğünde Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde açılan 'Turhan Ekici Atölyesi'nden İzler' adlı sergiye sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Açılışını Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay'ın yaptığı sergide, ressam Turhan Ekici'nin oğlu Fırat Ekici duygusal bir konuşma yaptı. Oğul Ekici, "Babam resim sanatıyla bütünleşmişti, fırçası elindeydi, gece-gündüz resim çalışırdı. İyi bir eşti, iyi bir babaydı" diyerek duygularını dile getirdi, serginin açılmasına emeği geçenlere teşekkür etti. GSF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva, ünlü ressamlar Hamdi Dicle ile Nuri Sezen de Turhan Ekici ile ilgili anılarını paylaştı.

DİĞER SANATÇILAR DA ANILDI

Antalya'nın kültür-sanat yaşamına fırçalarıyla renk katmış, bugün hayatta olmayan ünlü ressamlar Esen Emekçil, Ertuğrul Süngü, Muhittin Selamet, Erdoğan Konuk, Tamer Bozdağ, Selami Yılmaz, Sami Karaoğlu, Şevket Dimli, Mehmet Işıklı, Abdülrezzak Tanrıverdi, Kenan Değer de isimleri okunarak anıldı, "Ruhları şad olsun" denildi.

ZENGİNLEŞTİRİLEN SERGİ

Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi Turhan Ekici'nin sanat dolu yaşam hikâyesi, perdeye yansıtılan video görüntüleriyle anlatıldı. Yurt içinde ve yurt dışındaki birçok özel koleksiyonda eserleri bulunan Ekici'nin geride bıraktığı yağlıboya-akrilik teknikleriyle üretmiş olduğu eserlerin yer aldığı sergi, Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Merkezi'nin özel koleksiyonunda yer alan eserler ile Antalyalı 42 resim, geleneksel el sanatı, seramik, heykel sanatçısının rengârenk çalışmalarıyla zenginleştirildi. Ressamların piri olarak anılan, Antalya'ya sayısız ressam yetiştiren Turhan Ekici'nin anısına açılan sergi 20 Mart Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.