Ressam Ekici unutulmadı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.02.2024 - 14:28, Güncelleme: 08.02.2024 - 14:28
 

Ressam Ekici unutulmadı

Antalya'da ünlü ressamlarından Turhan Ekici, ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı. Sanatçılar, Ekici'nin yaşam hikâyesi anlatırken duygulu anlar yaşadı.

haberimizvar.net- Güzel Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) organizasyonuyla Kurşunlu Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene, 2022 yılı şubat ayında yaşama veda eden ressam Turhan Ekici'nin çocukları, yakınları, öğrencileri, sanatçı dostları, sanatseverler katıldı. Ekici'nin kabri karanfille süslendi, dua okundu.  'RESSAMLARIN PİRİ' GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, ressam Turhan Ekici'nin kişiliğine, sanatına övgü yağdırdı, "Ekici ressamların piriydi" dedi. Hepgüzel, Ekici'nin 'Yüksek uygarlığın merdiveni sanattan geçer. Sanat ne kadar uzunsa, hayat da o kadar kısadır' sözüne yer verdiği konuşmasına şöyle devam etti; "Turhan Ekici, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yumdu. Resim öğretmenliğinden emekli olan Ekici, Antalya'daki özel atölyesinde resim sanatına gönül vermiş genç ve yetişkinlere eğitim verdi, Antalya'ya birçok ressam kazandırdı. Resim tekniklerinin tümünü severek çalışan Ekici, evrenin nesnel ve soyut değerlerinden beslenen, kendisi gibi sistemleşeceğine inandığı bir sanat anlayışıyla hep çalıştı. 100'den fazla grup ve karma sergiye katıldı, yurtiçi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda çok sayıda eseri yer aldı." Ressam Ekici ile kendisinden 1 hafta sonra vefat eden eşi Hafize Ekici'nin kabirleri, öğrencileri ve sanatçı dostlarının katkılarıyla yapılmış, kaidesine de Ekici'nin sanatla ilgili sözleri yazılmıştı.   
Antalya'da ünlü ressamlarından Turhan Ekici, ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı. Sanatçılar, Ekici'nin yaşam hikâyesi anlatırken duygulu anlar yaşadı.

haberimizvar.net- Güzel Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) organizasyonuyla Kurşunlu Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene, 2022 yılı şubat ayında yaşama veda eden ressam Turhan Ekici'nin çocukları, yakınları, öğrencileri, sanatçı dostları, sanatseverler katıldı. Ekici'nin kabri karanfille süslendi, dua okundu. 


'RESSAMLARIN PİRİ'

GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, ressam Turhan Ekici'nin kişiliğine, sanatına övgü yağdırdı, "Ekici ressamların piriydi" dedi. Hepgüzel, Ekici'nin 'Yüksek uygarlığın merdiveni sanattan geçer. Sanat ne kadar uzunsa, hayat da o kadar kısadır' sözüne yer verdiği konuşmasına şöyle devam etti;

"Turhan Ekici, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yumdu. Resim öğretmenliğinden emekli olan Ekici, Antalya'daki özel atölyesinde resim sanatına gönül vermiş genç ve yetişkinlere eğitim verdi, Antalya'ya birçok ressam kazandırdı. Resim tekniklerinin tümünü severek çalışan Ekici, evrenin nesnel ve soyut değerlerinden beslenen, kendisi gibi sistemleşeceğine inandığı bir sanat anlayışıyla hep çalıştı. 100'den fazla grup ve karma sergiye katıldı, yurtiçi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda çok sayıda eseri yer aldı."

Ressam Ekici ile kendisinden 1 hafta sonra vefat eden eşi Hafize Ekici'nin kabirleri, öğrencileri ve sanatçı dostlarının katkılarıyla yapılmış, kaidesine de Ekici'nin sanatla ilgili sözleri yazılmıştı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.