Ressam Özkan, pandemi eserlerini sergiledi

KÜLTÜR 11.02.2022 - 17:28, Güncelleme: 11.02.2022 - 17:28
 

Ressam Özkan, pandemi eserlerini sergiledi

Antalyalı ressam Serap Özkan, koronavirüs pandemisinden dolayı eve kapanma dönemlerinde çalıştığı resimleri, sanat severlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Zafer Her Yeni Doğanındır' adlı serginin açılış kurdelasını Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı ile ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, ressam Serap Özkan birlikte kesti. Başkan Yardımcısı Sarı, ressam Serap Özkan'ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.  ÇOCUK YAŞTA RESİM HEYECANI  Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü mezunu olan ressam Serap Özkan, resim aşkının çocuk yaşlarda başladığını, öğrenim yaşamı boyunca katıldığı yarışmalarından ödülleri olduğunu ve resim sanatını meslek edindiğini söyledi. Ressam Özkan, pandemi döneminde 'önce sağlık' diyerek 'Hayat Eve Sığar' sloganına uyup evinde kendisini izole ettiğini vurguladı. Evinde bir odayı resim atölyesine dönüştürdüğünü belirten Özkan, şunları söyledi;  "Fırçamı, boya paletimi elime alıp tuval karşısına geçtiğimde içimden geldiği gibi çizimler yapıyor, renklendiriyorum. Örneğin yaptığım bir korsan gemisi resminde ilk bakışta korsanlar gemi üzerinde görünmüyor, dikkatle incelendiğinde ancak fark ediliyor. Doğa ve doğa canlıları resimlerinde de gizem yaratıyorum"  ESERLERİNE İSİM VERDİ  Özkan, yağlıboya çalışmalarına 'Sultan Penceresi', 'Sessiz Gemi', 'Gece Kaptanı', 'Gri Ev', 'Mavi Kapı', 'Cennet Bahçesi', 'Kırmızı Ay', 'Denge', 'Derinlik', 'Sarı At Ölü Doğa' gibi isimler verdi.  Sergi açılışı sonrası bağlama eşliğinde gerçekleşen müzik dinletisinde ise günün sevilen türküleri seslendirildi.
Antalyalı ressam Serap Özkan, koronavirüs pandemisinden dolayı eve kapanma dönemlerinde çalıştığı resimleri, sanat severlerin beğenisine sundu.

haberimizvar.net- Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Zafer Her Yeni Doğanındır' adlı serginin açılış kurdelasını Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı ile ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, ressam Serap Özkan birlikte kesti. Başkan Yardımcısı Sarı, ressam Serap Özkan'ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

 ÇOCUK YAŞTA RESİM HEYECANI

 Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü mezunu olan ressam Serap Özkan, resim aşkının çocuk yaşlarda başladığını, öğrenim yaşamı boyunca katıldığı yarışmalarından ödülleri olduğunu ve resim sanatını meslek edindiğini söyledi. Ressam Özkan, pandemi döneminde 'önce sağlık' diyerek 'Hayat Eve Sığar' sloganına uyup evinde kendisini izole ettiğini vurguladı. Evinde bir odayı resim atölyesine dönüştürdüğünü belirten Özkan, şunları söyledi;

 "Fırçamı, boya paletimi elime alıp tuval karşısına geçtiğimde içimden geldiği gibi çizimler yapıyor, renklendiriyorum. Örneğin yaptığım bir korsan gemisi resminde ilk bakışta korsanlar gemi üzerinde görünmüyor, dikkatle incelendiğinde ancak fark ediliyor. Doğa ve doğa canlıları resimlerinde de gizem yaratıyorum"

 ESERLERİNE İSİM VERDİ

 Özkan, yağlıboya çalışmalarına 'Sultan Penceresi', 'Sessiz Gemi', 'Gece Kaptanı', 'Gri Ev', 'Mavi Kapı', 'Cennet Bahçesi', 'Kırmızı Ay', 'Denge', 'Derinlik', 'Sarı At Ölü Doğa' gibi isimler verdi.

 Sergi açılışı sonrası bağlama eşliğinde gerçekleşen müzik dinletisinde ise günün sevilen türküleri seslendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.