Romanlardan mesaj var: Biz bu ülkenin siyahi insanlarıyız

GÜNDEM 03.03.2021 - 13:02, Güncelleme: 03.03.2021 - 13:48
 

Romanlardan mesaj var: Biz bu ülkenin siyahi insanlarıyız

Roman yurttaşlar koronavirüsün kol gezdiği bu dönemde iş bulamamaktan şikâyetçi

haberimizvar.net- CHP Deniz Mahallesi Temsilcisi Naz Wiessner, romanların dertlerini dile getirdi. Wiessner, dünyada ve Türkiye’de yerleşim bölgelerine göre ayrımcılık ve sosyal dışlamadan en çok etkilenen grubun romanlar olduğunu söyledi. Temsilci Wiessner, Romanların çoğunluğunun geleneksel zanaat ve müzisyenlikle uğraştığını bu yüzden de geçinmekte zorlandığını kaydetti. Türkiye’de romanların hala toplumun bir parçası olmadığına dikkat çeken Mahalle Temsilcisi Wiessner, romanlara önyargı ve ayrımcılık yapılmamasını istedi.  ROMANLAR AÇLIK SINIRININ ALTINDA  Naz Wissner yaptığı açıklamada, “Yoksul romanın çocuğu da yoksul olmaya mahkum kalıyor. Düzenli bir istihdam olanaklarına, düzenli gelire ve ortalama hayat standartlarına erişemiyorlar. Dolayısıyla romanların Türkiye’deki en birincil sorunu işsizlik ve yoksulluktur. Romanlar düzgün ve temiz mekânlarda yer alan sağlık ve konforlu konutlarda da yaşamamaktadır” diye konuştu.  ROMANLAR EĞİTİMDEN DIŞLANIYOR  Romanların çocuklarının da eğitimlerden geri kaldığını söyleyen Wiessner, “İnternet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden alınan 7.5  TL oranındaki Özel İletişim Vergisi yüzde 10’a çıkartıldı. Ekonomik sebeplerden elektik ve internetleri kesik. Bu öğrenciler dersleri nereden alacaklar?” şeklinde konuştu.  İKTİDARININ YANLIŞ POLİTİKALARI  “Pandemi döneminde AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle giderek artan ekonomik krizle beraber yoksullukla, hatta açlıkla karşı karşıyayız” diye isyan eden roman yurttaşlar, “Çarşı pazar fiyatlarının cep yaktığı her gün zamların üst üste eklendiği, ekonomik krizin her geçen gün arttığı bir ortamda fatura ödemek bir yana yiyecek ekmeği zor buluyoruz” diyerek isyanlarını dile getirdiler.  SADAKA DEĞİL İŞ İSTİYORUZ  Sorunlarını dile getiren 10 romandan 9’u işsiz olduğunu ve iş aradığını söyledi. Çöpçülük yapmaya bile razı olan roman yurttaşlar işsizlikten şikâyetçi. ‘Sadaka değil iş istiyoruz sesimizi duyun’ diyen romanlar pandemi döneminde çalgıcılık yapamadıklarını, işletmelerin kapalı olduğunu pazartesi günü açıklanan normalleşme kararının da işlerine yaramadığını belirttiler. Roman kadınlar evlerde mantı börek yaparak para kazanmaya çalışıyor. Romanlar, işsizlikten dolayı evlerini kapatıp ailelerinin yanına taşınan romanlar olduğuna da ifade ettiler. Özel Haber / Dilara Taş 
Roman yurttaşlar koronavirüsün kol gezdiği bu dönemde iş bulamamaktan şikâyetçi

haberimizvar.net-  CHP Deniz Mahallesi Temsilcisi Naz Wiessner, romanların dertlerini dile getirdi. Wiessner, dünyada ve Türkiye’de yerleşim bölgelerine göre ayrımcılık ve sosyal dışlamadan en çok etkilenen grubun romanlar olduğunu söyledi. Temsilci Wiessner, Romanların çoğunluğunun geleneksel zanaat ve müzisyenlikle uğraştığını bu yüzden de geçinmekte zorlandığını kaydetti. Türkiye’de romanların hala toplumun bir parçası olmadığına dikkat çeken Mahalle Temsilcisi Wiessner, romanlara önyargı ve ayrımcılık yapılmamasını istedi. 

ROMANLAR AÇLIK SINIRININ ALTINDA
 Naz Wissner yaptığı açıklamada, “Yoksul romanın çocuğu da yoksul olmaya mahkum kalıyor. Düzenli bir istihdam olanaklarına, düzenli gelire ve ortalama hayat standartlarına erişemiyorlar. Dolayısıyla romanların Türkiye’deki en birincil sorunu işsizlik ve yoksulluktur. Romanlar düzgün ve temiz mekânlarda yer alan sağlık ve konforlu konutlarda da yaşamamaktadır” diye konuştu. 

ROMANLAR EĞİTİMDEN DIŞLANIYOR
 Romanların çocuklarının da eğitimlerden geri kaldığını söyleyen Wiessner, “İnternet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden alınan 7.5  TL oranındaki Özel İletişim Vergisi yüzde 10’a çıkartıldı. Ekonomik sebeplerden elektik ve internetleri kesik. Bu öğrenciler dersleri nereden alacaklar?” şeklinde konuştu. 

İKTİDARININ YANLIŞ POLİTİKALARI
 “Pandemi döneminde AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle giderek artan ekonomik krizle beraber yoksullukla, hatta açlıkla karşı karşıyayız” diye isyan eden roman yurttaşlar, “Çarşı pazar fiyatlarının cep yaktığı her gün zamların üst üste eklendiği, ekonomik krizin her geçen gün arttığı bir ortamda fatura ödemek bir yana yiyecek ekmeği zor buluyoruz” diyerek isyanlarını dile getirdiler. 

SADAKA DEĞİL İŞ İSTİYORUZ
 Sorunlarını dile getiren 10 romandan 9’u işsiz olduğunu ve iş aradığını söyledi. Çöpçülük yapmaya bile razı olan roman yurttaşlar işsizlikten şikâyetçi. ‘Sadaka değil iş istiyoruz sesimizi duyun’ diyen romanlar pandemi döneminde çalgıcılık yapamadıklarını, işletmelerin kapalı olduğunu pazartesi günü açıklanan normalleşme kararının da işlerine yaramadığını belirttiler. Roman kadınlar evlerde mantı börek yaparak para kazanmaya çalışıyor. Romanlar, işsizlikten dolayı evlerini kapatıp ailelerinin yanına taşınan romanlar olduğuna da ifade ettiler.




Özel Haber / Dilara Taş 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.