Rusya’dan TikTok'a para cezası

YAŞAM 06.04.2021 - 15:39, Güncelleme: 06.04.2021 - 15:39
 

Rusya’dan TikTok'a para cezası

Rusya'da bir mahkeme, izinsiz protestolara çağrı yapıldığı belirtilen içerikleri platformdan kaldırmadığı için TikTok'a yaklaşık 34 bin dolar para cezası verdi.

haberimizvar.net-  Rusya'da bir mahkeme, izinsiz hükümet karşıtı protestolara çağrı yapıldığı belirtilen içerikleri kaldırmadığı için TikTok hakkında 2.6 milyon ruble, yani yaklaşık 34 bin dolar para cezası kararı aldı. Geçtiğimiz hafta da 'ülkede yasa dışı olan içerikleri kaldırmadığı için' Twitter’a da para cezası verilmişti. Başkent Moskova'daki bir mahkemenin, Twitter'ı 'Rusya Federasyonu yasaları gereği erişime engellenmesi gerekli olan içerikleri kaldırmamaktan’ suçlu bulduğu belirtilmişti. Rus hükümeti, sosyal medya ağlarından hapishanede olan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'ye destek gösterilerine çağrı yapılması üzerine sosyal medyadaki aktiviteleri daha sıkı şekilde kontrol etme kararı almıştı. 
Rusya'da bir mahkeme, izinsiz protestolara çağrı yapıldığı belirtilen içerikleri platformdan kaldırmadığı için TikTok'a yaklaşık 34 bin dolar para cezası verdi.

haberimizvar.net-  Rusya'da bir mahkeme, izinsiz hükümet karşıtı protestolara çağrı yapıldığı belirtilen içerikleri kaldırmadığı için TikTok hakkında 2.6 milyon ruble, yani yaklaşık 34 bin dolar para cezası kararı aldı.

Geçtiğimiz hafta da 'ülkede yasa dışı olan içerikleri kaldırmadığı için' Twitter’a da para cezası verilmişti. Başkent Moskova'daki bir mahkemenin, Twitter'ı ' Rusya Federasyonu yasaları gereği erişime engellenmesi gerekli olan içerikleri kaldırmamaktan’ suçlu bulduğu belirtilmişti.

Rus hükümeti, sosyal medya ağlarından hapishanede olan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'ye destek gösterilerine çağrı yapılması üzerine sosyal medyadaki aktiviteleri daha sıkı şekilde kontrol etme kararı almıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.