Saadet’te Libya çatlağı: Cihangir İslam katılmıyor

GÜNDEM 02.01.2020 - 15:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Saadet’te Libya çatlağı: Cihangir İslam katılmıyor

Libya’ya asker gönderme tezkeresine Saadet Partisi ‘evet’ oyu verme kararı aldı; ancak “Mısır ve Suriye’den sonra üçüncü bir yanlışa kapı açılabilir. Çok dikkatli olunmalı” diyen İstanbul Milletvekili Cihangir İslam oylamaya katılmayacağını açıkladı.

haberimizvar.net- Libya’ya asker gönderme tezkeresine Saadet Partisi ‘evet’ oyu verme kararı aldı; ancak İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, oylamaya katılmama kararı aldığını açıkladı. Libya tezkeresi bugün saat 14.00’de TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. Meclis’te grubu bulunan partiler adına yapılacak 20’şer dakikalık konuşmaların ardından oylamaya geçilecek. Libya’ya ilk etapta hava savunma sistemi ve eğitim amacıyla asker gönderilmesi planlanıyor. Tezkerenin kabulü sonrası Türkiye uluslararası anlaşmalar hariç ilk kez kara sınırı olmayan bir ülkeye asker göndermiş olacak. ‘HAFTER SALDIRMAZSA, GİTMEYİZ’ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün yaptığı açıklamada, tezkere geçtikten sonra Halife Hafter güçlerinin ‘saldırılarını durdurması halinde Libya’ya asker gönderilmesine gerek kalmayacağını’ söylemişti. Oktay, “Tezkere geçtikten sonra diğer tarafta farklı bir duruş olur, ‘tamam çekiliyoruz, saldırıdan vazgeçtik’ diye, uygundur, niye gidelim o zaman?” ifadesini kullanmıştı. SAADET’TEN TEZKEREYE DESTEK Tezkereye Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP ‘evet’ oyu verecek. Saadet Partisi de tezkereye destek verme kararı aldı; ancak İstanbul Milletvekili Cihangir İslam oylamaya katılmayacağını ilan etti. İslam, “Türkiye insan hakları ve demokrasi adına arabulucu olarak yer almalı. Yoksa Mısır ve Suriye’den sonra 3. bir yanlışa kapı açılabilir. Çok dikkatli olunmalı. Türkiye diplomasinin garantörü, uygulayıcısı olmalı” dedi. SAADET’İN İKİ MİLLETVEKİLİ VAR Saadet Partisi’nin TBMM’de iki milletvekili bulunuyor. İslam’ın yanı sıra Abdülkadir Karaduman TBMM’de Saadet Partisi’ni temsil ediyor. TBMM’deki sandalye dağılımı ise şöyle: Adalet ve Kalkınma Partisi 290 Cumhuriyet Halk Partisi 139 Halkların Demokratik Partisi 61 Milliyetçi Hareket Partisi 49 İyi Parti 39 Saadet Partisi 2 Türkiye İşçi Partisi 2 Demokratik Bölgeler Partisi 1 Demokrat Parti 1 Büyük Birlik Partisi 1 Bağımsız Milletvekili 4 Toplam 589 (Kaynak: Gazete Duvar)  
Libya’ya asker gönderme tezkeresine Saadet Partisi ‘evet’ oyu verme kararı aldı; ancak “Mısır ve Suriye’den sonra üçüncü bir yanlışa kapı açılabilir. Çok dikkatli olunmalı” diyen İstanbul Milletvekili Cihangir İslam oylamaya katılmayacağını açıkladı.

haberimizvar.net- Libya’ya asker gönderme tezkeresine Saadet Partisi ‘evet’ oyu verme kararı aldı; ancak İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, oylamaya katılmama kararı aldığını açıkladı. Libya tezkeresi bugün saat 14.00’de TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. Meclis’te grubu bulunan partiler adına yapılacak 20’şer dakikalık konuşmaların ardından oylamaya geçilecek. Libya’ya ilk etapta hava savunma sistemi ve eğitim amacıyla asker gönderilmesi planlanıyor. Tezkerenin kabulü sonrası Türkiye uluslararası anlaşmalar hariç ilk kez kara sınırı olmayan bir ülkeye asker göndermiş olacak.

‘HAFTER SALDIRMAZSA, GİTMEYİZ’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün yaptığı açıklamada, tezkere geçtikten sonra Halife Hafter güçlerinin ‘saldırılarını durdurması halinde Libya’ya asker gönderilmesine gerek kalmayacağını’ söylemişti. Oktay, “Tezkere geçtikten sonra diğer tarafta farklı bir duruş olur, ‘tamam çekiliyoruz, saldırıdan vazgeçtik’ diye, uygundur, niye gidelim o zaman?” ifadesini kullanmıştı.

SAADET’TEN TEZKEREYE DESTEK

Tezkereye Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP ‘evet’ oyu verecek. Saadet Partisi de tezkereye destek verme kararı aldı; ancak İstanbul Milletvekili Cihangir İslam oylamaya katılmayacağını ilan etti. İslam, “Türkiye insan hakları ve demokrasi adına arabulucu olarak yer almalı. Yoksa Mısır ve Suriye’den sonra 3. bir yanlışa kapı açılabilir. Çok dikkatli olunmalı. Türkiye diplomasinin garantörü, uygulayıcısı olmalı” dedi.

SAADET’İN İKİ MİLLETVEKİLİ VAR

Saadet Partisi’nin TBMM’de iki milletvekili bulunuyor. İslam’ın yanı sıra Abdülkadir Karaduman TBMM’de Saadet Partisi’ni temsil ediyor. TBMM’deki sandalye dağılımı ise şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi 290

Cumhuriyet Halk Partisi 139

Halkların Demokratik Partisi 61

Milliyetçi Hareket Partisi 49

İyi Parti 39

Saadet Partisi 2

Türkiye İşçi Partisi 2

Demokratik Bölgeler Partisi 1

Demokrat Parti 1

Büyük Birlik Partisi 1

Bağımsız Milletvekili 4

Toplam 589

(Kaynak: Gazete Duvar)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.