Sağlığınız için yılbaşı sepetlerine dikkat!

GÜNDEM 25.12.2023 - 17:30, Güncelleme: 25.12.2023 - 17:52
 

Sağlığınız için yılbaşı sepetlerine dikkat!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalyalılara yılbaşı alışverişlerinin güvenli yerlerden ve yerli esnaf ve sanatkarlardan yapmaları tavsiyesinde bulundu. Dere, "Merdiven altı üretim yapan fırsatçılara dikkat çekerek, "Sağlığımız için gösterişli sepet ve fiyatlara dikkat edelim" dedi.

haberimizvar.net- Yılbaşı alışverişleri yapılırken vatandaşların sağlığını düşünmesi gerektiğinin altını çizen Dere, "Ucuz diye bilinmedik ve kalitesiz yerlerden alışveriş yapılmamalıdır. İnsanlarımız şimdiden yılbaşı alışverişi yapmaya, kuruyemiş, şeker, çikolata, pasta, kurabiye, tatlı, meyve, sebze, et, süt ve şarküteri ürünleri, yiyecek-içecek, hediyelik eşya ve benzeri ürünleri almaya başladı. Fakat bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla fiyatlar neredeyse iki, üç katına çıktı. Artan fiyatlarla birlikte sağlıksız, kalitesiz ve merdiven altı ürünlerin üretimi de korkunç boyutlara ulaştı. İşlenmiş et ürünleri, süt ve süt ürünleri, kuruyemiş, yiyecek ve içeceklerde tarihi geçmiş ürünleri indirim adı altında ucuz fiyatlara satışa sunuyorlar. Yüksek fiyatlardan dolayı vatandaş maalesef daha ucuza yöneliyor. Bu durumda özellikle gıda ürünlerinde sahte, hileli, kalitesiz ve tağşiş ürünlerin artmasına neden olurken fırsatçıların da ekmeğine yağ sürüyor. Piyasada sütün, şekerin, unun her şeyin fiyatı belli iken kimse yarı fiyatına pasta börek çörek satamaz. Vatandaşlarımız ucuza alışveriş yapayım derken kendisinin ve ailesinin sağlığını tehlikeye atmamalı. Yılbaşı için güvenilir mahalle esnafı, bakkalı, büfecisi, pastacısı, kuruyemişçisi, manavı, kasabı, zücaciyecisi ve hediyelik eşyacısından alışveriş yapmalı” ifadelerini kullandı. "ALBENİLİ PAKETLERE DİKKAT" Dere, yılbaşı gibi özel günlerin merdiven altı üretim yapan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günler olduğuna dikkat çekti. Fırsatçıların gösterişli sepet ve fiyatlarla tüketicinin ilgisini çektiğini dile getiren Dere, "Maalesef o gösterişli sepetlerin içi dışı kadar kaliteli görünmüyor. Parıltılı, albenili ve janjanlı yılbaşı sepetlerinin içine tarihi geçmiş, merdiven altı, kalitesiz ve sağlıksız ürünler koyarak satışa sunabiliyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız dikkatli olmalı, ürünleri iyi inceleyip öyle satın almalı. Gıda ürünleriyle ilgili şüpheli durumları da yetkililere bildirmekten çekinmemeli. Her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da denetim konusunda yerel yönetimlere ve emniyet güçlerimize çok büyük görev düşüyor. Yılbaşı alışverişlerinde tercih edilebilecek yine en doğru ve en güvenilir adres yerli esnaflardır. Vatandaşlarımıza güvenilir tanıdığı bildiği yerli esnaftan alışveriş yapmasını tavsiye ediyoruz. Halk merdiven altı üretim yapan yerler yerine kaliteli, imalat ve hijyen belgesi olan esnaflarımızı tercih etmeli. Bizim esnaflarımız kendi yemediğini yedirmez, bilmediği ürünü asla müşterisine satmaz. Halkın sağlığıyla oynamaz" açıklamasında bulundu.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalyalılara yılbaşı alışverişlerinin güvenli yerlerden ve yerli esnaf ve sanatkarlardan yapmaları tavsiyesinde bulundu. Dere, "Merdiven altı üretim yapan fırsatçılara dikkat çekerek, "Sağlığımız için gösterişli sepet ve fiyatlara dikkat edelim" dedi.

haberimizvar.net- Yılbaşı alışverişleri yapılırken vatandaşların sağlığını düşünmesi gerektiğinin altını çizen Dere, "Ucuz diye bilinmedik ve kalitesiz yerlerden alışveriş yapılmamalıdır. İnsanlarımız şimdiden yılbaşı alışverişi yapmaya, kuruyemiş, şeker, çikolata, pasta, kurabiye, tatlı, meyve, sebze, et, süt ve şarküteri ürünleri, yiyecek-içecek, hediyelik eşya ve benzeri ürünleri almaya başladı. Fakat bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla fiyatlar neredeyse iki, üç katına çıktı. Artan fiyatlarla birlikte sağlıksız, kalitesiz ve merdiven altı ürünlerin üretimi de korkunç boyutlara ulaştı. İşlenmiş et ürünleri, süt ve süt ürünleri, kuruyemiş, yiyecek ve içeceklerde tarihi geçmiş ürünleri indirim adı altında ucuz fiyatlara satışa sunuyorlar. Yüksek fiyatlardan dolayı vatandaş maalesef daha ucuza yöneliyor. Bu durumda özellikle gıda ürünlerinde sahte, hileli, kalitesiz ve tağşiş ürünlerin artmasına neden olurken fırsatçıların da ekmeğine yağ sürüyor. Piyasada sütün, şekerin, unun her şeyin fiyatı belli iken kimse yarı fiyatına pasta börek çörek satamaz. Vatandaşlarımız ucuza alışveriş yapayım derken kendisinin ve ailesinin sağlığını tehlikeye atmamalı. Yılbaşı için güvenilir mahalle esnafı, bakkalı, büfecisi, pastacısı, kuruyemişçisi, manavı, kasabı, zücaciyecisi ve hediyelik eşyacısından alışveriş yapmalı” ifadelerini kullandı.

"ALBENİLİ PAKETLERE DİKKAT"

Dere, yılbaşı gibi özel günlerin merdiven altı üretim yapan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günler olduğuna dikkat çekti.

Fırsatçıların gösterişli sepet ve fiyatlarla tüketicinin ilgisini çektiğini dile getiren Dere, "Maalesef o gösterişli sepetlerin içi dışı kadar kaliteli görünmüyor. Parıltılı, albenili ve janjanlı yılbaşı sepetlerinin içine tarihi geçmiş, merdiven altı, kalitesiz ve sağlıksız ürünler koyarak satışa sunabiliyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız dikkatli olmalı, ürünleri iyi inceleyip öyle satın almalı. Gıda ürünleriyle ilgili şüpheli durumları da yetkililere bildirmekten çekinmemeli. Her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da denetim konusunda yerel yönetimlere ve emniyet güçlerimize çok büyük görev düşüyor. Yılbaşı alışverişlerinde tercih edilebilecek yine en doğru ve en güvenilir adres yerli esnaflardır. Vatandaşlarımıza güvenilir tanıdığı bildiği yerli esnaftan alışveriş yapmasını tavsiye ediyoruz. Halk merdiven altı üretim yapan yerler yerine kaliteli, imalat ve hijyen belgesi olan esnaflarımızı tercih etmeli. Bizim esnaflarımız kendi yemediğini yedirmez, bilmediği ürünü asla müşterisine satmaz. Halkın sağlığıyla oynamaz" açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.