Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısı çok yüksek

GÜNDEM 07.10.2021 - 18:08, Güncelleme: 07.10.2021 - 18:08
 

Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısı çok yüksek

Covid-19 vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çeken Koca “Günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günde 300 bin vakaya karşılık geliyorr. Bu durum kritik bir yüktür. Kişilerin genç olması sebebiyle sağlık sistemi zorlanmıyor olsa da sayı çok yüksek” dedi.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de günlük 30 bini aşan Covid-19 vaka sayılarıyla ilgili uyarıda bulundu. Bu seviyedeki vaka sayılarının 10 günlük zaman diliminde 300 bin aktif vakaya denk geldiğini belirten Koca, “Sayı çok yüksek” dedi. İki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanlarda şu an 3. doza ihtiyaç olmadığını da ekleyen Koca, Sinovac aşısı olanlara 3. dozu önerdi.   BU DURUM KRİTİK BİR YÜK  Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca’nın mesajları şöyle: “2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay önce aşı olduklarını dikkate alarak aşının koruyuculuğunun halen devam ettiğini düşünüyoruz. Şu an için 3. doz aşıyı gerektiren bir durum yoktur. İnaktif aşı olanlarınsa 3. doz aşılarını yaptırmalarını ısrarla öneriyoruz. Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir. Bu durumun kritik bir yük olduğunun farkında olmalıyız. Kişilerin genç olması sebebiyle sağlık sistemi zorlanmıyor olsa da sayı çok yüksek”. 
Covid-19 vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çeken Koca “Günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günde 300 bin vakaya karşılık geliyorr. Bu durum kritik bir yüktür. Kişilerin genç olması sebebiyle sağlık sistemi zorlanmıyor olsa da sayı çok yüksek” dedi.

haberimizvar.net-  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de günlük 30 bini aşan Covid-19 vaka sayılarıyla ilgili uyarıda bulundu. Bu seviyedeki vaka sayılarının 10 günlük zaman diliminde 300 bin aktif vakaya denk geldiğini belirten Koca, “Sayı çok yüksek” dedi. İki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanlarda şu an 3. doza ihtiyaç olmadığını da ekleyen Koca, Sinovac aşısı olanlara 3. dozu önerdi. 

 BU DURUM KRİTİK BİR YÜK

 Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca’nın mesajları şöyle: “2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay önce aşı olduklarını dikkate alarak aşının koruyuculuğunun halen devam ettiğini düşünüyoruz. Şu an için 3. doz aşıyı gerektiren bir durum yoktur. İnaktif aşı olanlarınsa 3. doz aşılarını yaptırmalarını ısrarla öneriyoruz. Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir. Bu durumun kritik bir yük olduğunun farkında olmalıyız. Kişilerin genç olması sebebiyle sağlık sistemi zorlanmıyor olsa da sayı çok yüksek”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.