Sağlık çalışanlarına psikolojik baskı uygulamak hadsizliktir

GÜNDEM 18.12.2020 - 10:47, Güncelleme: 18.12.2020 - 10:47
 

Sağlık çalışanlarına psikolojik baskı uygulamak hadsizliktir

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan’ın hastanede görevli bir hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdırmasına bir tepki de İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi. Başaran, “Bir insan, hiçten kimseler arasında düdüğünü öttürmek istedi mi, o devir çökmeye yüz tutmuş demektir” dedi.

haberimizvar.net- Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan’ın Türkiye’yi ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ile mücadele eden görevli bir hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdırmasına tepki gösteren İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “Başhekim her ne kadar görevden alınmış olsa da, insan onuruna yakışmayan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. bir başhekimin hemşirelere yerinde olmadığını mazeret gösterip (başka serviste görev yapıyor) olmasına rağmen bir kağıda ‘ben salağım’ diye yazdırması kabul edilmez, edilemez. Sağlık çalışanlarının iş yükünün ağırlığı yetmiyormuş gibi, bu ve buna benzer liyakatsiz insanlar tarafından alt-üst mevki zihniyetiyle değersizleştirilmesi, ne insani, ne de vicdani değerlerle bağdaşmıyor. ONLARLA GURUR DUYUYORUZ Kimse şunu unutmasın ki; mesleğini severek yapan hemşirelerimizle alay edemezsiniz. Bu bir gönül işidir. Vicdanı en temiz meslektir. Özellikle bu pandemi sürecinde hayatlarını riske atıp, hala görevlerinin başında kalarak hayat kurtarmak için mücadele eden sağlık çalışanlarımızla İyi Parti olarak gurur duyuyoruz. Pandemide aylarca kendi çocuğunu görmeden, tanımadığı yüzlerce insana hizmet eden sağlık çalışanlarına bir de psikolojik şiddet uygulamak, kelimenin tam anlamıyla hadsizliktir. Maalesef AKP iktidarında Kumluca’da yaşanan bu utanç verici durumlara başka şehirlerde, başka kurumlarda da şahit olduk. Bir insan, hiçten kimseler arasında düdüğünü öttürmek istedi mi, o devir çökmeye yüz tutmuş demektir” diye konuştu.
Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan’ın hastanede görevli bir hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdırmasına bir tepki de İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan geldi. Başaran, “Bir insan, hiçten kimseler arasında düdüğünü öttürmek istedi mi, o devir çökmeye yüz tutmuş demektir” dedi.

haberimizvar.net-  Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan’ın Türkiye’yi ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ile mücadele eden görevli bir hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdırmasına tepki gösteren İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “ Başhekim her ne kadar görevden alınmış olsa da, insan onuruna yakışmayan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. bir başhekimin hemşirelere yerinde olmadığını mazeret gösterip (başka serviste görev yapıyor) olmasına rağmen bir kağıda ‘ben salağım’ diye yazdırması kabul edilmez, edilemez. Sağlık çalışanlarının iş yükünün ağırlığı yetmiyormuş gibi, bu ve buna benzer liyakatsiz insanlar tarafından alt-üst mevki zihniyetiyle değersizleştirilmesi, ne insani, ne de vicdani değerlerle bağdaşmıyor.

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

Kimse şunu unutmasın ki; mesleğini severek yapan hemşirelerimizle alay edemezsiniz. Bu bir gönül işidir. Vicdanı en temiz meslektir. Özellikle bu pandemi sürecinde hayatlarını riske atıp, hala görevlerinin başında kalarak hayat kurtarmak için mücadele eden sağlık çalışanlarımızla İyi Parti olarak gurur duyuyoruz. Pandemide aylarca kendi çocuğunu görmeden, tanımadığı yüzlerce insana hizmet eden sağlık çalışanlarına bir de psikolojik şiddet uygulamak, kelimenin tam anlamıyla hadsizliktir. Maalesef AKP iktidarında Kumluca’da yaşanan bu utanç verici durumlara başka şehirlerde, başka kurumlarda da şahit olduk. Bir insan, hiçten kimseler arasında düdüğünü öttürmek istedi mi, o devir çökmeye yüz tutmuş demektir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.