Sağlık emekçileri eğitim için buluştu

EĞİTİM 13.11.2022 - 12:48, Güncelleme: 13.11.2022 - 12:48
 

Sağlık emekçileri eğitim için buluştu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Kemer Çamyuva Armas Labada Otel’de İş Yeri Temsilciler Eğitimi gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Eğitimin açılışında konuşan SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz şunları söyledi “Öncelikle sözlerime pandemi sürecinde ve sağlık sosyal hizmetler mücadelesinde kaybettiğimiz arkadaşlarımı anarak başlamak istiyorum.  Covid 19 Pandemisi nedeniyle ara vermiş olduğumuz eğitim süreçlerimize yeniden başlamış bulunuyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak yoğun bir Covid 19 süreci yaşadık. Bu süreçte mevcut olan ve bir türlü çözülmeyen sorunlarımız daha da görünür hale geldi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak hem Covid 19’la hem de iyice açığa çıkan sorunlarımızın çözümü için yoğun bir mücadele içinde olduk. Ne Covid 19 tamamen bitti ne de sağlıkta şiddet başta olmak üzere diğer sorunlarımız tamamen çözüldü. Bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken eğitim süreçlerimizle kendimizi mücadeleye daha hazır hale getireceğiz, çünkü önümüzde zorlu süreçler var. Bu süreçlerden biride bütçe görüşmeleridir. Her zaman olduğu gibi görüyoruz ki yine bütçe emekçilerin bütçesi olmaktan çok uzak. Bizim talebimiz net halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz. Yine önümüzde 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü var. Kadınlar olarak halen şiddetin hedefindeyiz. İstanbul Sözleşmesi mücadelemizden vazgeçmiş değiliz. Eğitim süremiz boyunca hem eğitim başlıklarımızı hem de mücadele başlıklarımızı hep beraber enine boyuna konuşup tartışacağız. Hepimize iyi bir iki gün diliyorum “ dedi. İki gün süren eğitime SES MYK üyesi Gönül Adibelli ve Eğitimciler, Dilek Şentürk, Ercan Yavuz, M. Kemal Coşkun, Osman Akbaba ‘da katıldı. Eğitim süresince, Emek Mücadelesi Tarihî, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sosyal Hizmet Politikaları ve Mücadele ile Sağlık Politikaları ve Mücadele, Örgütlenme sunumları yapıldı.  
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Kemer Çamyuva Armas Labada Otel’de İş Yeri Temsilciler Eğitimi gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Eğitimin açılışında konuşan SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz şunları söyledi “Öncelikle sözlerime pandemi sürecinde ve sağlık sosyal hizmetler mücadelesinde kaybettiğimiz arkadaşlarımı anarak başlamak istiyorum.  Covid 19 Pandemisi nedeniyle ara vermiş olduğumuz eğitim süreçlerimize yeniden başlamış bulunuyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak yoğun bir Covid 19 süreci yaşadık. Bu süreçte mevcut olan ve bir türlü çözülmeyen sorunlarımız daha da görünür hale geldi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak hem Covid 19’la hem de iyice açığa çıkan sorunlarımızın çözümü için yoğun bir mücadele içinde olduk. Ne Covid 19 tamamen bitti ne de sağlıkta şiddet başta olmak üzere diğer sorunlarımız tamamen çözüldü. Bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken eğitim süreçlerimizle kendimizi mücadeleye daha hazır hale getireceğiz, çünkü önümüzde zorlu süreçler var.

Bu süreçlerden biride bütçe görüşmeleridir. Her zaman olduğu gibi görüyoruz ki yine bütçe emekçilerin bütçesi olmaktan çok uzak. Bizim talebimiz net halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz. Yine önümüzde 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü var. Kadınlar olarak halen şiddetin hedefindeyiz. İstanbul Sözleşmesi mücadelemizden vazgeçmiş değiliz.

Eğitim süremiz boyunca hem eğitim başlıklarımızı hem de mücadele başlıklarımızı hep beraber enine boyuna konuşup tartışacağız. Hepimize iyi bir iki gün diliyorum “ dedi.

İki gün süren eğitime SES MYK üyesi Gönül Adibelli ve Eğitimciler, Dilek Şentürk, Ercan Yavuz, M. Kemal Coşkun, Osman Akbaba ‘da katıldı. Eğitim süresince, Emek Mücadelesi Tarihî, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sosyal Hizmet Politikaları ve Mücadele ile Sağlık Politikaları ve Mücadele, Örgütlenme sunumları yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.