Sağlıkçılar isyanda

YAŞAM 24.08.2021 - 17:10, Güncelleme: 24.08.2021 - 17:10
 

Sağlıkçılar isyanda

İzinlerin iptal edilmesi, ücret politikasındaki dengesizlik ve covid-19’un meslek hastalığı sayılmaması, sağlık çalışanlarını isyan ettirdi

HABERİMİZVAR.NET Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarının yıllık izinleri iptal edildi. Bunun üstüne Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki çalışanlar arasında ücret politikasındaki dengesizlik, eleman yetersizliği ve covid-19’un meslek hastalığı sayılmaması sağlık çalışanlarını isyan ettirdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Antalya Tabip Odası, taleplerini dile getirdi.   HERKESE EŞİT DAVRANILMIYOR SES Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, “1 Temmuz’da tamamen normalleşme politikalarıyla birlikte artan covid-19 vakalarının sorumlusu biz sağlık emekçileriymişiz gibi ilimizde yıllık izinlerimiz iptal edildi, izinde olanlar da işe geri çağrıldı.  Ancak biliyoruz ki bu uygulamada bile emekçiler arasında eşitsizlik devam ediyor. Kimileri hala izin kullanabiliyor, kimileri hala göreve çağrılmadı, kimileri hala keyfe keder uygulamalarına devam ediyor” dedi.   KEYFİ UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN Sağlık Bakanlığı’nın “Pandemi döneminde tüm sağlık personeline ek ödeme yapılacak” sözlerini hatırlatan İçöz, “Bırakın pandemi ödemesi yapmayı normal ödemeler için bile kaynak bulamamış, genelgeler çıkartarak istihdam şekli ve çalışma süresine göre komik rakamlarla sus payı şeklinde ödemeler yapmıştır. İş barışını ve motivasyonu bozan bu keyfi uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.  Covid-19 pandemisinde yaşanan vaka artışlarının sorumlusu sağlık emekçileri değildir. Pandeminin başından beri uygulanan yanlış politikaların bedeli biz sağlık emekçilerine ödetemezsiniz” diye konuştu.   COVİD-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN İçöz, talepleri şöyle dile getirdi: “İptal edilen yıllık izin haklarımız tekrar açılmalıdır.  Sağlık emekçileri arasındaki ayrıma son verilmelidir. Ödeme adaletsizliği giderilmelidir. Üniversite hastanesinde çalışan işçilerin yenilenmeyen sözleşmeleri derhal yenilenmelidir. Emekliliğe yansıyan tek kalemde temel ücret esas alınmalı, temel ücret ve emekli aylığı artırılmalı, her türlü ek ödeme emekliliğe yansıtılmalı,  en düşük temel ücret yoksulluk sınırı üzerinde olmalı, her türlü performansa dayalı ödeme sistemi kaldırılmalıdır. Yetersiz sağlık personeli açığı, sağlık emekçileri daha fazla çalıştırılarak değil, kadrolu ve güvenceli şekilde sağlık personeli istihdam ederek çözülmelidir. Engelli personelin çalışma saatleri engel durumuna göre düzenlenmeli, hastanelerin fiziki şartları düzeltilmelidir. Covid-19 Meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir. Haklarımızı alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”      
İzinlerin iptal edilmesi, ücret politikasındaki dengesizlik ve covid-19’un meslek hastalığı sayılmaması, sağlık çalışanlarını isyan ettirdi

HABERİMİZVAR.NET

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarının yıllık izinleri iptal edildi. Bunun üstüne Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki çalışanlar arasında ücret politikasındaki dengesizlik, eleman yetersizliği ve covid-19’un meslek hastalığı sayılmaması sağlık çalışanlarını isyan ettirdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Antalya Tabip Odası, taleplerini dile getirdi.

 

HERKESE EŞİT DAVRANILMIYOR

SES Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, “1 Temmuz’da tamamen normalleşme politikalarıyla birlikte artan covid-19 vakalarının sorumlusu biz sağlık emekçileriymişiz gibi ilimizde yıllık izinlerimiz iptal edildi, izinde olanlar da işe geri çağrıldı.  Ancak biliyoruz ki bu uygulamada bile emekçiler arasında eşitsizlik devam ediyor. Kimileri hala izin kullanabiliyor, kimileri hala göreve çağrılmadı, kimileri hala keyfe keder uygulamalarına devam ediyor” dedi.

 

KEYFİ UYGULAMALARDAN VAZGEÇİN

Sağlık Bakanlığı’nın “Pandemi döneminde tüm sağlık personeline ek ödeme yapılacak” sözlerini hatırlatan İçöz, “Bırakın pandemi ödemesi yapmayı normal ödemeler için bile kaynak bulamamış, genelgeler çıkartarak istihdam şekli ve çalışma süresine göre komik rakamlarla sus payı şeklinde ödemeler yapmıştır. İş barışını ve motivasyonu bozan bu keyfi uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.  Covid-19 pandemisinde yaşanan vaka artışlarının sorumlusu sağlık emekçileri değildir. Pandeminin başından beri uygulanan yanlış politikaların bedeli biz sağlık emekçilerine ödetemezsiniz” diye konuştu.

 

COVİD-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN

İçöz, talepleri şöyle dile getirdi: “İptal edilen yıllık izin haklarımız tekrar açılmalıdır.  Sağlık emekçileri arasındaki ayrıma son verilmelidir. Ödeme adaletsizliği giderilmelidir. Üniversite hastanesinde çalışan işçilerin yenilenmeyen sözleşmeleri derhal yenilenmelidir. Emekliliğe yansıyan tek kalemde temel ücret esas alınmalı, temel ücret ve emekli aylığı artırılmalı, her türlü ek ödeme emekliliğe yansıtılmalı,  en düşük temel ücret yoksulluk sınırı üzerinde olmalı, her türlü performansa dayalı ödeme sistemi kaldırılmalıdır. Yetersiz sağlık personeli açığı, sağlık emekçileri daha fazla çalıştırılarak değil, kadrolu ve güvenceli şekilde sağlık personeli istihdam ederek çözülmelidir. Engelli personelin çalışma saatleri engel durumuna göre düzenlenmeli, hastanelerin fiziki şartları düzeltilmelidir. Covid-19 Meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir. Haklarımızı alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.