Sahilde seferberlik

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.04.2024 - 13:54, Güncelleme: 06.04.2024 - 13:54
 

Sahilde seferberlik

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile öğrenciler, Manavgat sahillerinde deniz kaplumbağalarının yuvalama yaptığı alanlarda temizlik gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Manavgat’ın Sorgun Boğaz Mevkii sahilinde HAYDİ, İlçe Jandarma Komutanlığı ve öğrenciler kıyı temizliği yaptı. DEKAFOK Kıyı Koruma Derneği’nin organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ve jandarma ekipleri deniz kaplumbağalarına zarar veren plastik ve atıkları temizledi. Etkinliğin ardından HAYDİ ve DEKAFOK tarafından deniz kaplumbağalarının üreme dönemleri, yaşam döngüsü ve yaşadığı tehlikeler hakkında bilgilendirilen öğrencilere, çevre kahramanı sertifikası ve çevre gönüllüsü rozetleri verildi. Manavgat kıyılarına üremek için Caretta Caratta ve Yeşil Deniz Kaplumbağası türlerinin geldiğini söyleyen DEKAFOK Kıyı Koruma Derneği Başkanı Seher Akyol, kaplumbağaların denizdeki biyoçeşitliliğin sağlanması ve besin zincirinin devamlılığı için öneme sahip olduğunu belirtti. Kaplumbağaların zehirli dokunaçları ile denize girmek isteyen insanlara zarar veren deniz analarının en büyük avcısı olarak bölgedeki turizme de katkı sağladığını anlatan Akyol, "Çocuklara küçük yaştan itibaren farkındalık oluşturmak ve bilinç kazandırmak amacıyla yerinde eğitim vererek deniz kaplumbağaları başta olmak üzere diğer korunan türler hakkında bilgilendirmek istiyoruz" dedi. 
Antalya İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile öğrenciler, Manavgat sahillerinde deniz kaplumbağalarının yuvalama yaptığı alanlarda temizlik gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Manavgat’ın Sorgun Boğaz Mevkii sahilinde HAYDİ, İlçe Jandarma Komutanlığı ve öğrenciler kıyı temizliği yaptı. DEKAFOK Kıyı Koruma Derneği’nin organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ve jandarma ekipleri deniz kaplumbağalarına zarar veren plastik ve atıkları temizledi. Etkinliğin ardından HAYDİ ve DEKAFOK tarafından deniz kaplumbağalarının üreme dönemleri, yaşam döngüsü ve yaşadığı tehlikeler hakkında bilgilendirilen öğrencilere, çevre kahramanı sertifikası ve çevre gönüllüsü rozetleri verildi.

Manavgat kıyılarına üremek için Caretta Caratta ve Yeşil Deniz Kaplumbağası türlerinin geldiğini söyleyen DEKAFOK Kıyı Koruma Derneği Başkanı Seher Akyol, kaplumbağaların denizdeki biyoçeşitliliğin sağlanması ve besin zincirinin devamlılığı için öneme sahip olduğunu belirtti. Kaplumbağaların zehirli dokunaçları ile denize girmek isteyen insanlara zarar veren deniz analarının en büyük avcısı olarak bölgedeki turizme de katkı sağladığını anlatan Akyol, "Çocuklara küçük yaştan itibaren farkındalık oluşturmak ve bilinç kazandırmak amacıyla yerinde eğitim vererek deniz kaplumbağaları başta olmak üzere diğer korunan türler hakkında bilgilendirmek istiyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.