Sahiller rant için özelleştiriliyor

GÜNDEM 10.07.2021 - 13:27, Güncelleme: 10.07.2021 - 15:49
 

Sahiller rant için özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla çoğu Ege ve Akdeniz sahillerindeki arazilerin özelleştirme kararını eleştiren CHP’li Ahmet Akın, “İmar planları tamamen ranta yönelik. Kendi uçak filosuna dokundurtmayan iktidar, kamu arazilerini hiç umursamadan satıyor” dedi.

haberimizvar.net- Kamu kurumlarına ait çoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde yer alan yüzlerce dönüm arazi üzerinde kurulu çok sayıda eğitim kampı ve sosyal tesis Cumhurbaşkanı Kararı’yla özelleştirme kapsamına alındı. Aralarında Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz’da yer alan arazi ve tesisler idare eliyle satılabilecek, kiralanabilecek ya da kat/arsa karşılığı inşaat yaptırılabilecek. UÇAKLARI DEĞİL, ARAZİLERİ SATIYOR CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada iktidarın özelleştirme kararlarını değerlendirdi. Uçak filosunun satışı gündeme geldiğinde tepki gösteren iktidarın kamudaki değerli arazilere yönelik art arda özelleştirme kararları aldığına vurgu yapan Akın, şunları belirtti: “Türkiye için kritik bir konumda olan TEİAŞ’ın özelleştirme kapsamına alınmasının ardından yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararıyla pek çok kamu kurumuna ait arazilerin de satılmasının önü açıldı. İktidar sarayın uçak filosunun satılmasıyla ilgili tartışmada bile ayağa kalkarken; özellikle son bir yıldır ülkemizdeki bütün değerli kamu arazilerini satmaya devam ediyor. Kendi uçak filosuna dokunulmasını bile istemeyen iktidar, 83 milyon vatandaşımıza ait kamu arazilerini ise hiç umursamadan satıyor”. AKP BETON SEVDASIYLA HAREKET EDİYOR  “Ekonominin uçacağı vaadiyle hayata geçirilen tek adam rejimi artık ülkede ne var ne yok satmaya başladı. Yeni sistemde ekonomi değil, sarayın uçak filosu uçuyor. Kentlerin içlerinde yer alan değerli kamu arazileri iktidarın beton sevdasıyla ranta dönüştürülmek isteniyor. Özelleştirme kapsamına alınan arazilerin neredeyse tamamında otel kurulması, konut ve ticaret alanları oluşturulması gibi imar planı değişiklikleri yapılıyor”. İMAR PLANLARI TAMAMEN RANTA YÖNELİK “Bu kapsamda daha önce özelleştirme kapsamına alınan ve mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı Muğla Bodrum, Ankara Çankaya, Eskişehir Tepebaşı, İstanbul Büyükçekmece, Küçükçekmece, İzmir Konak’ta yer alan kamu arazilerine konut, otel, ticaret alanları yapılmasına yönelik imar planı değişiklikleri yapıldı. Ayrıca mülkiyeti TEDAŞ, TEİAŞ ve EÜAŞ’a ait Aydın Didim’deki kamu arazilerine de otel projesi ve konut alanı yapılması için değişikliğe yapılan itirazlar reddedildi”. YENİ KAMU ARAZİLERİNİN SATIŞI YOLDA “Söz konusu kararla; Ankara Üniversitesi ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın kullandığı Antalya Manavgat’ta yer alan 157 dönüm kamu arazi; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile SGK’nın kullandığı Aydın Didim’de yer alan 76 dönüm kamu arazi ile TCDD’ye ait Balıkesir Edremit’te yer alan 16 dönüm arazi de özelleştirme kapsamına alındı. İktidar bu arazilere de otel, konut alanı gibi imar değişiklikleriyle ranta açmayı hedefliyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri’ne ait İzmir, Tekirdağ ve Bursa’da bulunan kamu arazileri de özelleştirme kapsamına alındı”.
Cumhurbaşkanı kararıyla çoğu Ege ve Akdeniz sahillerindeki arazilerin özelleştirme kararını eleştiren CHP’li Ahmet Akın, “İmar planları tamamen ranta yönelik. Kendi uçak filosuna dokundurtmayan iktidar, kamu arazilerini hiç umursamadan satıyor” dedi.

haberimizvar.net- Kamu kurumlarına ait çoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde yer alan yüzlerce dönüm arazi üzerinde kurulu çok sayıda eğitim kampı ve sosyal tesis Cumhurbaşkanı Kararı’yla özelleştirme kapsamına alındı. Aralarında Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz’da yer alan arazi ve tesisler idare eliyle satılabilecek, kiralanabilecek ya da kat/arsa karşılığı inşaat yaptırılabilecek.

UÇAKLARI DEĞİL, ARAZİLERİ SATIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada iktidarın özelleştirme kararlarını değerlendirdi. Uçak filosunun satışı gündeme geldiğinde tepki gösteren iktidarın kamudaki değerli arazilere yönelik art arda özelleştirme kararları aldığına vurgu yapan Akın, şunları belirtti: “Türkiye için kritik bir konumda olan TEİAŞ’ın özelleştirme kapsamına alınmasının ardından yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararıyla pek çok kamu kurumuna ait arazilerin de satılmasının önü açıldı. İktidar sarayın uçak filosunun satılmasıyla ilgili tartışmada bile ayağa kalkarken; özellikle son bir yıldır ülkemizdeki bütün değerli kamu arazilerini satmaya devam ediyor. Kendi uçak filosuna dokunulmasını bile istemeyen iktidar, 83 milyon vatandaşımıza ait kamu arazilerini ise hiç umursamadan satıyor”.

AKP BETON SEVDASIYLA HAREKET EDİYOR 

“Ekonominin uçacağı vaadiyle hayata geçirilen tek adam rejimi artık ülkede ne var ne yok satmaya başladı. Yeni sistemde ekonomi değil, sarayın uçak filosu uçuyor. Kentlerin içlerinde yer alan değerli kamu arazileri iktidarın beton sevdasıyla ranta dönüştürülmek isteniyor. Özelleştirme kapsamına alınan arazilerin neredeyse tamamında otel kurulması, konut ve ticaret alanları oluşturulması gibi imar planı değişiklikleri yapılıyor”.

İMAR PLANLARI TAMAMEN RANTA YÖNELİK

“Bu kapsamda daha önce özelleştirme kapsamına alınan ve mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı Muğla Bodrum, Ankara Çankaya, Eskişehir Tepebaşı, İstanbul Büyükçekmece, Küçükçekmece, İzmir Konak’ta yer alan kamu arazilerine konut, otel, ticaret alanları yapılmasına yönelik imar planı değişiklikleri yapıldı. Ayrıca mülkiyeti TEDAŞ, TEİAŞ ve EÜAŞ’a ait Aydın Didim’deki kamu arazilerine de otel projesi ve konut alanı yapılması için değişikliğe yapılan itirazlar reddedildi”.

YENİ KAMU ARAZİLERİNİN SATIŞI YOLDA

“Söz konusu kararla; Ankara Üniversitesi ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın kullandığı Antalya Manavgat’ta yer alan 157 dönüm kamu arazi; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile SGK’nın kullandığı Aydın Didim’de yer alan 76 dönüm kamu arazi ile TCDD’ye ait Balıkesir Edremit’te yer alan 16 dönüm arazi de özelleştirme kapsamına alındı. İktidar bu arazilere de otel, konut alanı gibi imar değişiklikleriyle ranta açmayı hedefliyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri’ne ait İzmir, Tekirdağ ve Bursa’da bulunan kamu arazileri de özelleştirme kapsamına alındı”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.