Şahin’den CHP’li o gazeteciye suç duyurusu..!

GÜNDEM 27.11.2019 - 15:42, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Şahin’den CHP’li o gazeteciye suç duyurusu..!

Bir yerel gazete ‘Seçimlere silahlı müdahale’ haberinin ardından birbirine ardına açıklamalar geliyor. Son açıklamayı yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, gazete ve CHP’li gazete sahibi hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtti.

‘Seçimlere silahlı müdahale' başlık haber yayınlayan yerel gazetenin ardından partinin her kesiminden tepkiler yağıyor. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin de konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, tepkisini ortaya koydu. İşte Şahin’in yaptığı yazılı açıklama:   HODRİ MEYDAN! “AKP’li oda başkanları ile iş tutanlarla, yetkinliği olmadığı konularda belediye şirketlerinde görev alarak gelir elde etmeye çalışanlarla, gazetesi için kurumlardan reklam ücreti almak için çabalayanlarla, çalıştırdığı basın emekçilerinin kıdem tazminatını ödemeyenlerle, Sayın Genel Başkanımızı ve Genel Merkezimizi siyasal İslamcı, Sorosçu, TESEV’ci, 10 Aralıkçı, ikinci cumhuriyetçi gibi söylemlerle itham edenlerle, örgütümüzün hiçbir menfaat gütmeden gece gündüz çalışan emekçilerini adli suçlarmış gibi manşete taşıyıp gazetecilik değil tetikçilik yapanlarla mücadelemiz sonsuza dek sürecektir. Alayına hodri meydan! GERÇEK DIŞI Akdeniz Gerçek adlı yerel gazetede, hiçbir gerçekçi belge ve bilgiye dayanmadan, Meltem Mahallesi delege seçimlerinde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak haberde belirtilen tehdit olayları gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde adı geçen taraflarda bu iddiaları yalanlamaktadır. Mahalle seçimlerimiz, tüzüğümüzün öngördüğü şekilde, şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Çift liste çıkarılan mahallelerde her iki listeden sandık gözlemcileri yer alarak sandık sayımlarını takip etmektedir. KARALAYAMAZSINIZ İddia edilen olaydaki tarafların görüşü alınmadan araştırılıp, incelemeden ve doğrulamadan yapılan bu yalan haber, gazetecilik etiğiyle bağdaşmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her seçim döneminde bir yerlere aday olan, mevki ve makam elde etmek hırsıyla yazı işleri müdürü olduğu gazeteyi bu amaç doğrultusunda kullanıp, parti içinde hizip yaratmaya çalışan bu şahıs ve gazetesi hakkında, suç duyurusunda bulunacağız. Kimse partimizi, parti emekçilerimizi kişisel ikballeri üzerinden yalan yanlış haberlerle karalayamaz.”  
Bir yerel gazete ‘Seçimlere silahlı müdahale’ haberinin ardından birbirine ardına açıklamalar geliyor. Son açıklamayı yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, gazete ve CHP’li gazete sahibi hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtti.

‘Seçimlere silahlı müdahale' başlık haber yayınlayan yerel gazetenin ardından partinin her kesiminden tepkiler yağıyor. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin de konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, tepkisini ortaya koydu. İşte Şahin’in yaptığı yazılı açıklama:

 

HODRİ MEYDAN!

“AKP’li oda başkanları ile iş tutanlarla, yetkinliği olmadığı konularda belediye şirketlerinde görev alarak gelir elde etmeye çalışanlarla, gazetesi için kurumlardan reklam ücreti almak için çabalayanlarla, çalıştırdığı basın emekçilerinin kıdem tazminatını ödemeyenlerle, Sayın Genel Başkanımızı ve Genel Merkezimizi siyasal İslamcı, Sorosçu, TESEV’ci, 10 Aralıkçı, ikinci cumhuriyetçi gibi söylemlerle itham edenlerle, örgütümüzün hiçbir menfaat gütmeden gece gündüz çalışan emekçilerini adli suçlarmış gibi manşete taşıyıp gazetecilik değil tetikçilik yapanlarla mücadelemiz sonsuza dek sürecektir. Alayına hodri meydan!

GERÇEK DIŞI

Akdeniz Gerçek adlı yerel gazetede, hiçbir gerçekçi belge ve bilgiye dayanmadan, Meltem Mahallesi delege seçimlerinde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak haberde belirtilen tehdit olayları gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde adı geçen taraflarda bu iddiaları yalanlamaktadır. Mahalle seçimlerimiz, tüzüğümüzün öngördüğü şekilde, şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Çift liste çıkarılan mahallelerde her iki listeden sandık gözlemcileri yer alarak sandık sayımlarını takip etmektedir.

KARALAYAMAZSINIZ

İddia edilen olaydaki tarafların görüşü alınmadan araştırılıp, incelemeden ve doğrulamadan yapılan bu yalan haber, gazetecilik etiğiyle bağdaşmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her seçim döneminde bir yerlere aday olan, mevki ve makam elde etmek hırsıyla yazı işleri müdürü olduğu gazeteyi bu amaç doğrultusunda kullanıp, parti içinde hizip yaratmaya çalışan bu şahıs ve gazetesi hakkında, suç duyurusunda bulunacağız. Kimse partimizi, parti emekçilerimizi kişisel ikballeri üzerinden yalan yanlış haberlerle karalayamaz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.