Şahin’den Taş’a cevap: 31 Mart’ın kuyruk acısıyla konuşuyor

SİYASET 02.11.2019 - 14:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Şahin’den Taş’a cevap: 31 Mart’ın kuyruk acısıyla konuşuyor

Altın Portakal’da Selahattin Demirtaş’ın öyküsünden uyarlanan ‘Ah, Asuman’ isimli kısa filmin gösterilmesi üzerinden CHP’yi teröre destekle suçlayan AKP İl Başkanı Taş’a cevap veren CHP’li Hasan Şahin, “Bunlarda 31 Mart’ın kuyruk acısı devam ediyor” dedi

haberimizvar.net Altın Portakal Film Festivali’nin ‘Kısa Film Yarışması’ kapsamında Selahattin Demirtaş’ın öyküsünden uyarlanan ‘Ah Asuman’ filminin gösterilmesini kınayan AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a CHP’den yanıt geldi. Taş’a karşılık veren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, kimlerin terör örgütüne destek verdiğini sordu. Şahin şunları söyledi: “AKP İl Başkanı Ethem Taş, Altın Portakal Film Festivali kapsamında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Ah Asuman’ adlı öyküsünden uyarlanan kısa filmin gösterimi üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’i kınamış, filmin belli bir maksatla gösterildiğini iddia etmiş. Bahsi geçen film de dahil olmak üzere, festival kapsamında hangi filmin gösterileceğini, hangisinin ödül alacağının kararını, bağımsız jüri üyeleri veriyor.” ‘ALTIN PORTAKAL’I İÇİNE SİNDİREMİYOR’ Taş’ın sözleri üzerinden AKP’ye yüklenen Şahin, “Bağımsız, özgür, eleştirel sanata ve saraya biat etmeyen sanatçıya tahammülü olmayanlar, içeriğini yozlaştırdıkları Altın Portakal Film Festivali’nin özüne dönmesini, halkla buluşmasını bir türlü içine sindirememektedir. 31 Mart’ın kuyruk acısı bu arkadaşlarda devam etmektedir. Siyaset üretmekte zorlandıkları, kendi başarısızlıklarının hesabını hala veremedikleri için böylesi suni gündemler yaratarak algı oluşturmaktadırlar. Bu maksatla da, bir film gösterimi üzerinden terör örgütü bağlantısı kurmaya çalışmaktadırlar” dedi. ‘TERÖR ÖRGÜTÜYLE SİZ İÇLİ DIŞLISINIZ’ “Kimlerin, kimlerle, hangi terör örgütleri ile içli dışlı olduğunu kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Çok uzağa da gitmeye gerek yok” diyen Hasan Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaptığı konuşmada kullandığı şu sözleri hatırlattı: “Teröristin ağzıyla konuşanların Allah belasını versin! Tacizci, tecavüzcü, MİT’in ve emniyetin kırmızı bültenle aradığı Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarların da Allah belasını versin! İstanbul seçimlerinde terörist başı dediğiniz Abdullah Öcalan’ın TRT’de mektubunu yorumlayanların da Allah belasını versin. PYD’nin başkanı Salih Müslim’i kırmızı halıyla karşılayanların belasını versin. Barzani’yi çağırıp kongrede konuşturanların Allah belasını versin”. ‘TABELACI TÜREL’DEN REKOR BORÇ’ Ethem Taş, Büyükşehir’deki işten çıkarmalara da değindiğini hatırlatan CHP’li Şahin, “Bu noktada en son konuşacak birileri varsa bunlar AKP’lilerdir. Şu an işten çıkarmaların esas nedeni, Tabelacı Türel döneminden kalma rekor borç yükünden kaynaklanmaktadır. Tabelacı Türel döneminde, Büyükşehir Belediyesi’nden bu sayının neredeyse 10 katı kadar emekçiyi sırf siyasi görüşleri nedeniyle işten çıkarılırken, tek bir kelime etmeyenler, bugün gelip işçi emekçi dostu gibi görünmesinler” ifadelerini kullandı.
Altın Portakal’da Selahattin Demirtaş’ın öyküsünden uyarlanan ‘Ah, Asuman’ isimli kısa filmin gösterilmesi üzerinden CHP’yi teröre destekle suçlayan AKP İl Başkanı Taş’a cevap veren CHP’li Hasan Şahin, “Bunlarda 31 Mart’ın kuyruk acısı devam ediyor” dedi

haberimizvar.net Altın Portakal Film Festivali’nin ‘Kısa Film Yarışması’ kapsamında Selahattin Demirtaş’ın öyküsünden uyarlanan ‘Ah Asuman’ filminin gösterilmesini kınayan AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a CHP’den yanıt geldi. Taş’a karşılık veren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, kimlerin terör örgütüne destek verdiğini sordu. Şahin şunları söyledi: “AKP İl Başkanı Ethem Taş, Altın Portakal Film Festivali kapsamında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Ah Asuman’ adlı öyküsünden uyarlanan kısa filmin gösterimi üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’i kınamış, filmin belli bir maksatla gösterildiğini iddia etmiş. Bahsi geçen film de dahil olmak üzere, festival kapsamında hangi filmin gösterileceğini, hangisinin ödül alacağının kararını, bağımsız jüri üyeleri veriyor.”

‘ALTIN PORTAKAL’I İÇİNE SİNDİREMİYOR’

Taş’ın sözleri üzerinden AKP’ye yüklenen Şahin, “Bağımsız, özgür, eleştirel sanata ve saraya biat etmeyen sanatçıya tahammülü olmayanlar, içeriğini yozlaştırdıkları Altın Portakal Film Festivali’nin özüne dönmesini, halkla buluşmasını bir türlü içine sindirememektedir. 31 Mart’ın kuyruk acısı bu arkadaşlarda devam etmektedir. Siyaset üretmekte zorlandıkları, kendi başarısızlıklarının hesabını hala veremedikleri için böylesi suni gündemler yaratarak algı oluşturmaktadırlar. Bu maksatla da, bir film gösterimi üzerinden terör örgütü bağlantısı kurmaya çalışmaktadırlar” dedi.

‘TERÖR ÖRGÜTÜYLE SİZ İÇLİ DIŞLISINIZ’

“Kimlerin, kimlerle, hangi terör örgütleri ile içli dışlı olduğunu kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Çok uzağa da gitmeye gerek yok” diyen Hasan Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaptığı konuşmada kullandığı şu sözleri hatırlattı: “Teröristin ağzıyla konuşanların Allah belasını versin! Tacizci, tecavüzcü, MİT’in ve emniyetin kırmızı bültenle aradığı Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarların da Allah belasını versin! İstanbul seçimlerinde terörist başı dediğiniz Abdullah Öcalan’ın TRT’de mektubunu yorumlayanların da Allah belasını versin. PYD’nin başkanı Salih Müslim’i kırmızı halıyla karşılayanların belasını versin. Barzani’yi çağırıp kongrede konuşturanların Allah belasını versin”.

‘TABELACI TÜREL’DEN REKOR BORÇ’

Ethem Taş, Büyükşehir’deki işten çıkarmalara da değindiğini hatırlatan CHP’li Şahin, “Bu noktada en son konuşacak birileri varsa bunlar AKP’lilerdir. Şu an işten çıkarmaların esas nedeni, Tabelacı Türel döneminden kalma rekor borç yükünden kaynaklanmaktadır. Tabelacı Türel döneminde, Büyükşehir Belediyesi’nden bu sayının neredeyse 10 katı kadar emekçiyi sırf siyasi görüşleri nedeniyle işten çıkarılırken, tek bir kelime etmeyenler, bugün gelip işçi emekçi dostu gibi görünmesinler” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.