‘Sanatçı Gözüyle Aızanoı’

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.08.2023 - 14:59, Güncelleme: 18.08.2023 - 15:04
 

‘Sanatçı Gözüyle Aızanoı’

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesi ressamlar, ‘Sanatçı Gözüyle Aızanoı’ adlı ve ‘Aızanoı Antik Kenti’ temalı eserlerini Antalyalı sanatseverlerle buluşturdu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Fikret Otyam Parkı içindeki Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergiye Kütahya’dan ve Antalya’dan çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, KÜSAD Başkanı Bayram Kılıç, yönetim kurulu üyeleri birlikte kesti. 40 SANATÇI KATILDI Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ile KÜSAD işbirliğinde hayata geçirilen ‘Sanatçı Gözüyle Aızanoı’ adlı projede 40 ressam yer aldı. Sanatçılar, Kütahya’nın tarihi zenginliklerinden biri olan Aızanoı Antik Kenti’ni farklı açılardan resmetti. Sanatçılar, yağlıboya, akrilik boya teknikleriyle tuvallerine aktardıkları antik kentin tanıtımı içinde yollara düştü. KÜSAD üyesi ressamlar, Aızanoı Antik Kenti’nin resimlerini ilk olarak Antalya’da sergiledi. ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, KÜSAD yönetici ve üyeleriyle tanışmaktan, kaynaşmaktan, eserlerin ANSAN’da sergilenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. ANSAN Başkanı Çakcıl, “Kütahyalı sanatçı dostlarımızı Antalya’da ağırlamaktan, eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan onur duyduk, heyecan yaşadık. İki kardeş kuruluş olarak birlikte sanat projeleri üretmeye karar verdik” dedi. ‘AİZANOİ’ İKİNCİ EFES KÜSAD Başkanı Bayram Kılıç, Aizanoi Antik Kenti’ni anlattı. Kılıç, “Amacımız, dünyada ikinci Efes olarak kabul edilen Aizanoi Antik Kenti’mizi Türkiye’ye ve dünyaya sanat yoluyla tanıtmak. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Projelerimizi Kütahya sınırlarının dışına taşırdık. Kütahya’nın tanıtımına sanat yoluyla katkı sağlıyoruz. 38 üyemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli sanatçısı” diye konuştu.  Sergi, 25 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.
Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesi ressamlar, ‘Sanatçı Gözüyle Aızanoı’ adlı ve ‘Aızanoı Antik Kenti’ temalı eserlerini Antalyalı sanatseverlerle buluşturdu.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Fikret Otyam Parkı içindeki Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergiye Kütahya’dan ve Antalya’dan çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, KÜSAD Başkanı Bayram Kılıç, yönetim kurulu üyeleri birlikte kesti.

40 SANATÇI KATILDI

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ile KÜSAD işbirliğinde hayata geçirilen ‘Sanatçı Gözüyle Aızanoı’ adlı projede 40 ressam yer aldı. Sanatçılar, Kütahya’nın tarihi zenginliklerinden biri olan Aızanoı Antik Kenti’ni farklı açılardan resmetti. Sanatçılar, yağlıboya, akrilik boya teknikleriyle tuvallerine aktardıkları antik kentin tanıtımı içinde yollara düştü. KÜSAD üyesi ressamlar, Aızanoı Antik Kenti’nin resimlerini ilk olarak Antalya’da sergiledi. ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, KÜSAD yönetici ve üyeleriyle tanışmaktan, kaynaşmaktan, eserlerin ANSAN’da sergilenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. ANSAN Başkanı Çakcıl, “Kütahyalı sanatçı dostlarımızı Antalya’da ağırlamaktan, eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan onur duyduk, heyecan yaşadık. İki kardeş kuruluş olarak birlikte sanat projeleri üretmeye karar verdik” dedi.

‘AİZANOİ’ İKİNCİ EFES

KÜSAD Başkanı Bayram Kılıç, Aizanoi Antik Kenti’ni anlattı. Kılıç, “Amacımız, dünyada ikinci Efes olarak kabul edilen Aizanoi Antik Kenti’mizi Türkiye’ye ve dünyaya sanat yoluyla tanıtmak. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Projelerimizi Kütahya sınırlarının dışına taşırdık. Kütahya’nın tanıtımına sanat yoluyla katkı sağlıyoruz. 38 üyemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli sanatçısı” diye konuştu. 

Sergi, 25 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.