Sanatseverlerden yoğun ilgi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.08.2023 - 12:01, Güncelleme: 21.08.2023 - 12:18
 

Sanatseverlerden yoğun ilgi

Antalya Sanatçılar Derneği’ndeki (ANSAN) atölye çalışmalarına sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oluyor. Atölyelerde, çeşitli renklerdeki iplerden ‘basit örgü’ teknikleri öğretiliyor. Üretilen aksesuarlar kazanca dönüştürülüyor.

haberimizvar.net- ANSAN Görsel Sanatlar Komisyonu’nda görev alan sanatçılar, oluşturdukları el sanatları atölyelerinde çocuk, genç ve yetişkinlere el becerilerinin artırılması amacıyla basit örgü ve düğümleme tekniklerinden ‘makrome’ ve ABD ülkelerinde kadınlar arasında yaygın olan ve ‘Friendship Bracelet’ adı verilen 'Dostluk Bilekliği' eğitimleri vermeye başladı. İPTEN DOSTLUK BİLEKLİKLERİ Masa üstüne konulan basit tezgâhlarda ‘makrome’ ve ‘dostluk bilekliği’ çalışmalarında çeşitli renk ve türlerde ince, kalın, orlon, yün türü ipler kullanılıyor. Katılımcılara önce, öğrenilmesi çok kolay olan farklı desen ve tasarımlarda anahtarlık, sanatçı Nurhan Altunay’ın gözetiminde de ‘dostluk bilekliği’ örgüsü öğretildi. Altunay, "Toplu halde dostluk bilekliği çalışılırken, katılımcılar farklı iplerden üretilen bileklikleri arkadaşlıklarının dostluğa dönüşmesi için birbirlerine hediye ediyor. 'Dostluk bilekliği’ ismi de buradan geliyor. Öğrenenler evlerinde boş zamanlarında çalışıp ürettikleri aksesuarları kazanca da dönüştürebiliyor. Kimi de yakın çevresine hediye ediyor" dedi.
Antalya Sanatçılar Derneği’ndeki (ANSAN) atölye çalışmalarına sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oluyor. Atölyelerde, çeşitli renklerdeki iplerden ‘basit örgü’ teknikleri öğretiliyor. Üretilen aksesuarlar kazanca dönüştürülüyor.

haberimizvar.net- ANSAN Görsel Sanatlar Komisyonu’nda görev alan sanatçılar, oluşturdukları el sanatları atölyelerinde çocuk, genç ve yetişkinlere el becerilerinin artırılması amacıyla basit örgü ve düğümleme tekniklerinden ‘makrome’ ve ABD ülkelerinde kadınlar arasında yaygın olan ve
‘Friendship Bracelet’ adı verilen 'Dostluk Bilekliği' eğitimleri vermeye başladı.

İPTEN DOSTLUK BİLEKLİKLERİ

Masa üstüne konulan basit tezgâhlarda ‘makrome’ ve ‘dostluk bilekliği’ çalışmalarında çeşitli renk ve türlerde ince, kalın, orlon, yün türü ipler kullanılıyor. Katılımcılara önce, öğrenilmesi çok kolay olan farklı desen ve tasarımlarda anahtarlık, sanatçı Nurhan

Altunay’ın gözetiminde de ‘dostluk bilekliği’ örgüsü öğretildi. Altunay, "Toplu halde dostluk bilekliği çalışılırken, katılımcılar farklı iplerden üretilen bileklikleri arkadaşlıklarının dostluğa dönüşmesi için birbirlerine hediye ediyor. 'Dostluk bilekliği’ ismi de buradan geliyor. Öğrenenler evlerinde boş zamanlarında çalışıp ürettikleri aksesuarları kazanca da dönüştürebiliyor. Kimi de yakın çevresine hediye ediyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.