Sanayiye kadın eli değdi

GÜNDEM 15.02.2024 - 11:57, Güncelleme: 15.02.2024 - 11:57
 

Sanayiye kadın eli değdi

Sanayi sektöründe yaşanan ara eleman ve istihdam sorununa kadınlar çare oluyor.

haberimizvar.net- Şirketlerin iş ilanlarında 'kadın şartı' getirmesi, sanayideki kadın çalışan sayısının artmasında etkili oldu. Son 5 yılda sanayi sektöründe çalışan kadın sayısı 8 kat artarken, kadınların istihdam içinde payı da yüzde 33 oranına çıktı. 'Sanayide Kadın Eli' projesinin beklentilerin üzerinde ilgi gördüğü belirtilirken, Konyalı sanayicilerin kadınlara ustalık eğitimi veren akademi açmasından sonra burada eğitim alan 100'den fazla kadın ustanın hemen işe başlamasına dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre, sanayi sektöründe özellikle kaynakçılık gibi uzmanlar gerektiren ve zor bulunan dallara yönelik olarak da kadınlara eğitim verilmeye başlanması hem kadın istihdamını aktırdı, hem de ara eleman açığının önemli ölçüde kapanması katkı sağladı. Sanayide kadın istihdamı artırma çalışmaları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 49 bin işletmeye 14 milyar lira destek verdiği belirtiliyor. İŞKUR'un verilerine göre sanayide çalışan kadın mühendis sayısı da son 5 yılda yüzde 5'lerden yüzde 38 seviyesine kadar yükseldi.
Sanayi sektöründe yaşanan ara eleman ve istihdam sorununa kadınlar çare oluyor.

haberimizvar.net- Şirketlerin iş ilanlarında ' kadın şartı' getirmesi, sanayideki kadın çalışan sayısının artmasında etkili oldu. Son 5 yılda sanayi sektöründe çalışan kadın sayısı 8 kat artarken, kadınların istihdam içinde payı da yüzde 33 oranına çıktı. 'Sanayide Kadın Eli' projesinin beklentilerin üzerinde ilgi gördüğü belirtilirken, Konyalı sanayicilerin kadınlara ustalık eğitimi veren akademi açmasından sonra burada eğitim alan 100'den fazla kadın ustanın hemen işe başlamasına dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre, sanayi sektöründe özellikle kaynakçılık gibi uzmanlar gerektiren ve zor bulunan dallara yönelik olarak da kadınlara eğitim verilmeye başlanması hem kadın istihdamını aktırdı, hem de ara eleman açığının önemli ölçüde kapanması katkı sağladı.

Sanayide kadın istihdamı artırma çalışmaları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 49 bin işletmeye 14 milyar lira destek verdiği belirtiliyor. İŞKUR'un verilerine göre sanayide çalışan kadın mühendis sayısı da son 5 yılda yüzde 5'lerden yüzde 38 seviyesine kadar yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.