Sandığın gerçeği ekonomi

GÜNDEM 07.07.2022 - 13:01, Güncelleme: 07.07.2022 - 13:18
 

Sandığın gerçeği ekonomi

Artıbir Araştırma Şirketi’nin son yaptığı ankete göre siyasi gerçeklik gözler önüne serildi. Erken seçimi, sandıktan kimin çıkacağını da ekonomide gidişat karar verecek.

haberimizvar.net- Yorumcu- araştırmacı Hüseyin Çalışkaner’in sahibi olduğu Artıbir Araştırma Şirketi’nin son yaptığı anket çarpıcı sonuçları tartışmaya açtı. Şirketin ‘Türkiye Gündemi Araştırma’ başlığıyla 22-30 Haziran’da 26 ilde, 1500 denek üzerinde yaptığı araştırmaya göre; Vatandaşın en önemli gündemi ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığı Halkın büyük bir çoğunluğu sığınmacıların gönderilmesini istiyor. Katılımcıların büyük çoğunluğu sığınmacı sorununu Ak Parti’nin çözebileceğine inanmıyor. Bu konuda Millet İttifakı’na daha çok güveniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ak Parti’nin oyları erimeye devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan karşısında kazanıyor. Halkın büyük bir kesimi erken seçim istiyor. Kısa vadede ekonomik sorunların çözüleceğine inanmıyorlar.  YURTTAŞIN EKONOMİYE BAKIŞI Araştırmada; ‘Türkiye’de bir yıl sonra ekonominin nasıl olmasını bekliyorsunuz?’ sorusuna cevaben daha kötü diyenlerin oranı yüzde 76,3, daha iyi 8.7, aynı kalacak diyenlerin sayısı ise 15,0. Ankete göre, enflasyonun artacağı beklentisi içinde olanlar yüzde 82.4. Ekonomide zorunun çözülmeyeceğinin düşünenlerin oranı ise yüzde 87,4. Aile ekonomisiyle ilgili olarak da, şahsi maddi durumlarının bir yıl içinde daha da kötü olacağı fikrinde olanların oranı yüzde 72,4. Ekonomik tablo nedeniyle erken seçim olması gerektiğini ifade edenlerin oranı da yüzde 82,4. İşte çarpıcı araştırmanın detayları:  
Artıbir Araştırma Şirketi’nin son yaptığı ankete göre siyasi gerçeklik gözler önüne serildi. Erken seçimi, sandıktan kimin çıkacağını da ekonomide gidişat karar verecek.

haberimizvar.net- Yorumcu- araştırmacı Hüseyin Çalışkaner’in sahibi olduğu Artıbir Araştırma Şirketi’nin son yaptığı anket çarpıcı sonuçları tartışmaya açtı. Şirketin ‘Türkiye Gündemi Araştırma’ başlığıyla 22-30 Haziran’da 26 ilde, 1500 denek üzerinde yaptığı araştırmaya göre;

  • Vatandaşın en önemli gündemi ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığı
  • Halkın büyük bir çoğunluğu sığınmacıların gönderilmesini istiyor.
  • Katılımcıların büyük çoğunluğu sığınmacı sorununu Ak Parti’nin çözebileceğine inanmıyor. Bu konuda Millet İttifakı’na daha çok güveniyor.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ak Parti’nin oyları erimeye devam ediyor.
  • Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan karşısında kazanıyor.
  • Halkın büyük bir kesimi erken seçim istiyor.
  • Kısa vadede ekonomik sorunların çözüleceğine inanmıyorlar.

 YURTTAŞIN EKONOMİYE BAKIŞI

Araştırmada; ‘Türkiye’de bir yıl sonra ekonominin nasıl olmasını bekliyorsunuz?’ sorusuna cevaben daha kötü diyenlerin oranı yüzde 76,3, daha iyi 8.7, aynı kalacak diyenlerin sayısı ise 15,0.

Ankete göre, enflasyonun artacağı beklentisi içinde olanlar yüzde 82.4. Ekonomide zorunun çözülmeyeceğinin düşünenlerin oranı ise yüzde 87,4. Aile ekonomisiyle ilgili olarak da, şahsi maddi durumlarının bir yıl içinde daha da kötü olacağı fikrinde olanların oranı yüzde 72,4. Ekonomik tablo nedeniyle erken seçim olması gerektiğini ifade edenlerin oranı da yüzde 82,4.

İşte çarpıcı araştırmanın detayları:

























 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.