Şangay'da Türk gemisi battı: Mürettebat kurtarıldı

GÜNDEM 24.01.2024 - 11:44, Güncelleme: 24.01.2024 - 11:44
 

Şangay'da Türk gemisi battı: Mürettebat kurtarıldı

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığını ve 16'sı Türk 21 denizcinin kurtarıldığını açıkladı.

haberimizvar.net- Çin'in Şangay kenti açıklarında, Ankara merkezli Gamma Denizcilik’e ait OMEGA isimli dökme yük gemisi ile MIRABELLA isimli gemi çatıştı. Yaşanan çatışma sonucu batan OMEGA isimli gemideki, 16'sı Türk 21 denizcinin kurtarıldığı açıklandı. Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "AAKK Merkezimizce, Şangay MRCC ile yapılan görüşmede Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir. Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun" ifadeleri kullanıldı.   (Cummhuriyet)  
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığını ve 16'sı Türk 21 denizcinin kurtarıldığını açıkladı.

haberimizvar.net- Çin'in Şangay kenti açıklarında, Ankara merkezli Gamma Denizcilik’e ait OMEGA isimli dökme yük gemisi ile MIRABELLA isimli gemi çatıştı. Yaşanan çatışma sonucu batan OMEGA isimli gemideki, 16'sı Türk 21 denizcinin kurtarıldığı açıklandı.


Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "AAKK Merkezimizce, Şangay MRCC ile yapılan görüşmede Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir. Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun" ifadeleri kullanıldı.

 

(Cummhuriyet)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.