Sanık Ahmet Aydın aday olamayacak!

SİYASET 16.01.2020 - 20:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sanık Ahmet Aydın aday olamayacak!

İYİ Parti İl Başkanlığı’na hazırlandığı iddia edilen eski dönem İl Başkanı Aydın’ın hakkında hazırlanan iddianame ile yeniden aday olmayacağı ortaya çıktı. Antalya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde siyasi parti tüzüğüne aykırı davrandığı için siyasi haklardan yoksun bırakılma talebiyle yargılanacak olan Aydın’ın böylesi riskli bir davada sanık olması İYİ Parti’de tartışma konusu oldu.

haberimizvar.net-Kongre sürecine giren İYİ Parti’de görevden alınmasına karşın yeniden il başkan adaylığı için nabız yokladığı iddia edilen Ahmet Aydın’ın hakkında önemli bir dava açıldığı ortaya çıktı. Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan2020/607 nolu iddianamede Ahmet Aydın’ın İYİ Parti İL Başkanlığı döneminde parti tüzüğüne aykırı davrandığı iddiasıyla dava açılmasına karar verildi.  Antalya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada sanık Ahmet Aydın, TCK’nin 53. Maddesi gereğince kamusal hakları (seçme,seçilme, kamuda görev alma) ceza müddeti boyunca kullanma yoksunluğu cezasıyla (hakim karşısına çıkacak. Aydın’ın söz konusu davası karara bağlanana kadar ne partililerin, ne de genel merkezin il başkan adaylığına olumlu bakmadığı öğrenildi. CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLDİ Aydın’ın iddianamesinde yer alan bilgiler şöyle: “Şüpheli Ahmet Aydın'ın 27.09.2018 tarihi ile 26.09.2019 tarihleri arasında İYİ Parti Antalya İl Başkanı olarak görev yaptığı; Yürütülmekte olan soruşturma kapsamında temin edilen tüm evrak ve kayıtlar ile 14.10.2019 tarihli Bilirkişi Raporu kapsamında İyi Parti Tüzüğü’nün 24. maddesi uyarınca İl Divan Kurulu’nun il başkanı başkanlığında ayda en az iki defa toplanması gerektiğinin hüküm altına alınmış olmasına rağmen ve yine İYİ Parti Tüzüğü’nün 25. maddesi uyarınca il yönetim kurulunun en az ayda bir defa olağan bir şekilde toplanması gerektiğinin hüküm altına alınmış olmasına rağmen olay tarihi itibariyle İYİ Parti Antalya İl Başkanı olan şüpheli Ahmet Aydın tarafından İYİ Parti Tüzüğü gereğince ayda en az iki defa toplamakla görevli olduğu İl Divan Kurulunun 2019 yılı Şubat-Man-Nisan-Mayıs-Haziran ayları süresince mevzuata aykırı bir şekilde toplanmadığı ve yine İYİ Parti Tüzüğü gereğince ayda en az bir defatoplamakla görevli olduğu Yönetim Kurulunun 2019 yılı Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran ayları süresince mevzuata aykırı bir şekilde toplanmadığı ve ayrıca şüpheli Ahmet Aydın tarafından belirtilen hususlar kapsamında 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu md. 60 uyarınca tutulması gereken defter ve kayıtların usulüne uygun bir şekilde tutulmamış olduğu; bu şekilde şüpheli Ahmet Aydın'ın üzerine atılı 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanuna Muhalefet suçunu işlediği tüm soruşturma dosyasına yansıyan deliller kapsamında anlaşılmış olmakla; yukarıda anlatılan olaya ve toplanan kanıtlara göre şüpheli Ahmet Aydın'ın üzerine atılı suçlamayı işlediğinden eylemine uyan yukarıda belirtilen sevk maddeleri gereğince Cezalandırılması karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.“    
İYİ Parti İl Başkanlığı’na hazırlandığı iddia edilen eski dönem İl Başkanı Aydın’ın hakkında hazırlanan iddianame ile yeniden aday olmayacağı ortaya çıktı. Antalya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde siyasi parti tüzüğüne aykırı davrandığı için siyasi haklardan yoksun bırakılma talebiyle yargılanacak olan Aydın’ın böylesi riskli bir davada sanık olması İYİ Parti’de tartışma konusu oldu.

haberimizvar.net-Kongre sürecine giren İYİ Parti’de görevden alınmasına karşın yeniden il başkan adaylığı için nabız yokladığı iddia edilen Ahmet Aydın’ın hakkında önemli bir dava açıldığı ortaya çıktı. Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan2020/607 nolu iddianamede Ahmet Aydın’ın İYİ Parti İL Başkanlığı döneminde parti tüzüğüne aykırı davrandığı iddiasıyla dava açılmasına karar verildi.  Antalya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada sanık Ahmet Aydın, TCK’nin 53. Maddesi gereğince kamusal hakları (seçme,seçilme, kamuda görev alma) ceza müddeti boyunca kullanma yoksunluğu cezasıyla (hakim karşısına çıkacak. Aydın’ın söz konusu davası karara bağlanana kadar ne partililerin, ne de genel merkezin il başkan adaylığına olumlu bakmadığı öğrenildi.

CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLDİ

Aydın’ın iddianamesinde yer alan bilgiler şöyle: “Şüpheli Ahmet Aydın'ın 27.09.2018 tarihi ile 26.09.2019 tarihleri arasında İYİ Parti Antalya İl Başkanı olarak görev yaptığı; Yürütülmekte olan soruşturma kapsamında temin edilen tüm evrak ve kayıtlar ile 14.10.2019 tarihli Bilirkişi Raporu kapsamında İyi Parti Tüzüğü’nün 24. maddesi uyarınca İl Divan Kurulu’nun il başkanı başkanlığında ayda en az iki defa toplanması gerektiğinin hüküm altına alınmış olmasına rağmen ve yine İYİ Parti Tüzüğü’nün 25. maddesi uyarınca il yönetim kurulunun en az ayda bir defa olağan bir şekilde toplanması gerektiğinin hüküm altına alınmış olmasına rağmen olay tarihi itibariyle İYİ Parti Antalya İl Başkanı olan şüpheli Ahmet Aydın tarafından İYİ Parti Tüzüğü gereğince ayda en az iki defa toplamakla görevli olduğu İl Divan Kurulunun 2019 yılı Şubat-Man-Nisan-Mayıs-Haziran ayları süresince mevzuata aykırı bir şekilde toplanmadığı ve yine İYİ Parti Tüzüğü gereğince ayda en az bir defatoplamakla görevli olduğu Yönetim Kurulunun 2019 yılı Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran ayları süresince mevzuata aykırı bir şekilde toplanmadığı ve ayrıca şüpheli Ahmet Aydın tarafından belirtilen hususlar kapsamında 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu md. 60 uyarınca tutulması gereken defter ve kayıtların usulüne uygun bir şekilde tutulmamış olduğu; bu şekilde şüpheli Ahmet Aydın'ın üzerine atılı 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanuna Muhalefet suçunu işlediği tüm soruşturma dosyasına yansıyan deliller kapsamında anlaşılmış olmakla; yukarıda anlatılan olaya ve toplanan kanıtlara göre şüpheli Ahmet Aydın'ın üzerine atılı suçlamayı işlediğinden eylemine uyan yukarıda belirtilen sevk maddeleri gereğince Cezalandırılması karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.“

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.