Sansüre karşı istifa eden jüri başkanı: Büyükşehir sorumluluk alsın!

GÜNDEM 16.08.2019 - 19:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sansüre karşı istifa eden jüri başkanı: Büyükşehir sorumluluk alsın!

51’inci Altın Portakal’da yaşanan sansür skandalına tepki olarak jüri başkanlığından istifa eden Can Candan, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sansür konusunda sorumluluk almasını bekliyorum” çağrısında bulundu

haberimizvar.net Menderes Türel döneminde yapılan 51’inci Altın Portakal Film Festivali’ndeki sansürün mimarları Hülya Uçansu, Reis Çelik gibi isimlerin yeni dönemde de festival danışmanı yapılmasına tepkiler sürüyor. Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) festivallere ve belediyelere yaptığı “Sansürle yüzleşin” çağrısından sonra ‘Barış Akademisyeni’ belgesel sinemacı Can Candan da Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek sansür konusunda sorumluluk almasını istedi. JÜRİ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMİŞTİ 2014’teki Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Ulusal Belgesel Yarışması’ jüri başkanı olduğunu ve Reyan Tuvi’nin ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ isimli Gezi belgeseli sansürlenince istifa ettiğini hatırlatan Candan, “SİYAD’ın açıklamasını tamamen destekliyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sansür konusunda sorumluluk almasını bekliyorum” çağrısında bulundu.
51’inci Altın Portakal’da yaşanan sansür skandalına tepki olarak jüri başkanlığından istifa eden Can Candan, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sansür konusunda sorumluluk almasını bekliyorum” çağrısında bulundu

haberimizvar.net Menderes Türel döneminde yapılan 51’inci Altın Portakal Film Festivali’ndeki sansürün mimarları Hülya Uçansu, Reis Çelik gibi isimlerin yeni dönemde de festival danışmanı yapılmasına tepkiler sürüyor. Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) festivallere ve belediyelere yaptığı “Sansürle yüzleşin” çağrısından sonra ‘Barış Akademisyeni’ belgesel sinemacı Can Candan da Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek sansür konusunda sorumluluk almasını istedi.

JÜRİ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETMİŞTİ

2014’teki Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Ulusal Belgesel Yarışması’ jüri başkanı olduğunu ve Reyan Tuvi’nin ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ isimli Gezi belgeseli sansürlenince istifa ettiğini hatırlatan Candan, “SİYAD’ın açıklamasını tamamen destekliyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sansür konusunda sorumluluk almasını bekliyorum” çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.