Sansürü eleştirenlere ‘portakal akıllı’ demişti O da şimdi danışman!

GÜNDEM 14.08.2019 - 17:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sansürü eleştirenlere ‘portakal akıllı’ demişti O da şimdi danışman!

51’inci Altın Portakal’da yaşanan sansür skandalını eleştirenleri, “Portakal kadar aklı olanlar” diye suçlayan yönetmen Reis Çelik’in de bu yıl yapılacak festivalin danışmanları arasında yer aldığı öğrenildi. Festivalin tanıtımı Salı günü Antalya’da yapılacak

haberimizvar.net Menderes Türel’in Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde yapılan 51’inci Altın Portakal Film Festivali’ne damgasını vuran sansürün arka plandaki isimlerinden yönetmen Reis Çelik de yeni dönemde festival danışmanı yapıldı. O günlerde ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ isimli Gezi belgeseline uygulanan sansürü eleştirenlere, “Portakal kadar aklı olanlar” diyen Reis Çelik’in 26 Ekim-1 Kasım arasında yapılacak 56’ncı Altın Portakal Film Festivali’nin direktörü Ahmet Boyacıoğlu’nun ekibinde danışman olarak yer alacağı öğrenildi. Reis Çelik sansürle tarihe geçen 51’inci festivalin danışmanlığını yaptığını o günlerde kendisiyle röportaj yapan Modern Zamanlar Sinema Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Tuncer Çetinkaya’ya, “Bir toplantı dışında danışmanlık hizmeti verdiğimi söyleyemem” diye savunmuştu. SALI GÜNÜ BASIN TOPLANTISI Bu arada Altın Portakal Film Festivali’nin yönetim kadrosunun önümüzdeki Pazartesi günü İstanbul’da sinema örgütü temsilcileriyle toplanacağı öğrenildi. Salı günü de Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de katılımıyla 56’ncı festivalin basın toplantısı ve program tanıtımı yapılacak.
51’inci Altın Portakal’da yaşanan sansür skandalını eleştirenleri, “Portakal kadar aklı olanlar” diye suçlayan yönetmen Reis Çelik’in de bu yıl yapılacak festivalin danışmanları arasında yer aldığı öğrenildi. Festivalin tanıtımı Salı günü Antalya’da yapılacak

haberimizvar.net Menderes Türel’in Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde yapılan 51’inci Altın Portakal Film Festivali’ne damgasını vuran sansürün arka plandaki isimlerinden yönetmen Reis Çelik de yeni dönemde festival danışmanı yapıldı. O günlerde ‘Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek’ isimli Gezi belgeseline uygulanan sansürü eleştirenlere, “Portakal kadar aklı olanlar” diyen Reis Çelik’in 26 Ekim-1 Kasım arasında yapılacak 56’ncı Altın Portakal Film Festivali’nin direktörü Ahmet Boyacıoğlu’nun ekibinde danışman olarak yer alacağı öğrenildi. Reis Çelik sansürle tarihe geçen 51’inci festivalin danışmanlığını yaptığını o günlerde kendisiyle röportaj yapan Modern Zamanlar Sinema Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Tuncer Çetinkaya’ya, “Bir toplantı dışında danışmanlık hizmeti verdiğimi söyleyemem” diye savunmuştu.

SALI GÜNÜ BASIN TOPLANTISI

Bu arada Altın Portakal Film Festivali’nin yönetim kadrosunun önümüzdeki Pazartesi günü İstanbul’da sinema örgütü temsilcileriyle toplanacağı öğrenildi. Salı günü de Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de katılımıyla 56’ncı festivalin basın toplantısı ve program tanıtımı yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.