Sarayın hesabı pazara uymuyor

GÜNDEM 04.07.2022 - 13:54, Güncelleme: 04.07.2022 - 13:54
 

Sarayın hesabı pazara uymuyor

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, TÜİK ve ENAG tarafından yayınlanan enflasyon verileriyle alakalı açıklama yaptı. Şahin, “Sarayın ekonomi hesabı pazarın ekonomisine uymuyor” dedi.

haberimizvar.net- Asgari ücret yapılan zammın ardından açıklanan TÜİK VE ENEG rakamlarını değerlendiren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, "TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini yayınladı. Sarayın ekonomi parametrelerine göre yıllık enflasyon %79 olmuş. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonu %176 olarak tespit etmiş.  Saraydan ekonomi nasıl gözüküyor bilemeyiz ama pazarın ekonomisi TÜİK’i değil ENAG’ı doğruluyor. Sarayın hesabı pazara uymuyor" dedi.  VENEZUELA ÖRNEĞİ  Şahin açıklamasında şunları söyledi: "Saray rejiminin asgari ücrete ve emekliye sadaka verircesine yaptığı zam daha hesaplara yatmadan buhar oldu uçtu. Saray rejiminin ekonomi yönetimi halkın alım gücünü neredeyse sıfırladı. 1 Ocak 2003'teki 100 TL'nin bugünkü değeri: 9 TL  Venezuela’daki balya balya parayla bir paket makarna alınan görüntüleri ülkemiz için çok da uzakta değil. Halk için, Türkiye için en doğru tercih bir an önce erken seçim. Madem ekonomi hesabınıza güveniyorsunuz, hodri meydan! Gelin sandıkta karşılaşalım! Sarayın ekonomi hesabı mı doğru, pazarın ekonomisi mi doğru halk karar versin.”
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, TÜİK ve ENAG tarafından yayınlanan enflasyon verileriyle alakalı açıklama yaptı. Şahin, “Sarayın ekonomi hesabı pazarın ekonomisine uymuyor” dedi.

haberimizvar.net- Asgari ücret yapılan zammın ardından açıklanan TÜİK VE ENEG rakamlarını değerlendiren CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, "TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini yayınladı. Sarayın ekonomi parametrelerine göre yıllık enflasyon %79 olmuş. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonu %176 olarak tespit etmiş.  Saraydan ekonomi nasıl gözüküyor bilemeyiz ama pazarın ekonomisi TÜİK’i değil ENAG’ı doğruluyor. Sarayın hesabı pazara uymuyor" dedi. 

VENEZUELA ÖRNEĞİ 
Şahin açıklamasında şunları söyledi: "Saray rejiminin asgari ücrete ve emekliye sadaka verircesine yaptığı zam daha hesaplara yatmadan buhar oldu uçtu. Saray rejiminin ekonomi yönetimi halkın alım gücünü neredeyse sıfırladı. 1 Ocak 2003'teki 100 TL'nin bugünkü değeri: 9 TL  Venezuela’daki balya balya parayla bir paket makarna alınan görüntüleri ülkemiz için çok da uzakta değil. Halk için, Türkiye için en doğru tercih bir an önce erken seçim. Madem ekonomi hesabınıza güveniyorsunuz, hodri meydan! Gelin sandıkta karşılaşalım! Sarayın ekonomi hesabı mı doğru, pazarın ekonomisi mi doğru halk karar versin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.