Sarı poşetli kız

GÜNDEM 10.01.2020 - 14:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sarı poşetli kız

İstanbul’da üniversite öğrencisi Ceren Baştürk, sarı poşetlerle her gün esnafı dolaşarak teneke ve plastik kutuları topluyor. Topladığı şişeleri belediyenin mamamatiklerine atan Baştürk, karşılığında mama alıp sokak hayvanlarını besliyor.

haberimizvar.net- İstanbul’da üniversite öğrencisi Ceren Baştürk, Kasımpaşa, Eminönü ve Şişhane esnafı tarafından “Sarı Poşetli Kız” olarak tanınıyor. 24 yaşındaki Ceren Baştürk’ün böyle tanınmasının nedeni ise elinde sarı poşetle her gün bu bölgeleri dolaşarak, esnaftan plastik ve teneke şişe toplaması. ‘Sarı Poşetli Kız’ı gündeme getiren ‘Sir Alex Cansin’ isimli Twitter hesabının sahibi, “Peki topladığı bu şişeleri ne mi yapıyor? Ceren, topladığı tüm atıkları belediyenin farklı yerlere koymuş olduğu mamamatiklere atıyor ve karşılığında mama alıyor. O mamaları da sokakta yaşayan hayvanlara bırakıyor” diye yazdı. DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SARI POŞET Artık birçok esnaf Ceren’e vermek için atıklarını biriktiriyor. Sayesinde dünya daha az kirlenirken, sokaktaki dostlarımız da tok yatıyor. Dikkat çekebilmek için sarı poşet tercih ettiğini söyleyen Ceren, “Ben tek kişi çok az atık toplayabiliyorum, bunu herkes yapabilir” diyor. Yaz kış demeden aylardır bunu yapan Ceren’in örnek alınası bu davranışını desteklediğini söyleyen ‘Sir Alex Cansin’ isimli hesabın sahibi, “Farkındalık yaratmak için paylaşıyor ve kendisini alkışlıyorum! Helal olsun. İyi ki varsın be Ceren!” diye not düştü.
İstanbul’da üniversite öğrencisi Ceren Baştürk, sarı poşetlerle her gün esnafı dolaşarak teneke ve plastik kutuları topluyor. Topladığı şişeleri belediyenin mamamatiklerine atan Baştürk, karşılığında mama alıp sokak hayvanlarını besliyor.

haberimizvar.net- İstanbul’da üniversite öğrencisi Ceren Baştürk, Kasımpaşa, Eminönü ve Şişhane esnafı tarafından “Sarı Poşetli Kız” olarak tanınıyor. 24 yaşındaki Ceren Baştürk’ün böyle tanınmasının nedeni ise elinde sarı poşetle her gün bu bölgeleri dolaşarak, esnaftan plastik ve teneke şişe toplaması. ‘Sarı Poşetli Kız’ı gündeme getiren ‘Sir Alex Cansin’ isimli Twitter hesabının sahibi, “Peki topladığı bu şişeleri ne mi yapıyor? Ceren, topladığı tüm atıkları belediyenin farklı yerlere koymuş olduğu mamamatiklere atıyor ve karşılığında mama alıyor. O mamaları da sokakta yaşayan hayvanlara bırakıyor” diye yazdı.

DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SARI POŞET

Artık birçok esnaf Ceren’e vermek için atıklarını biriktiriyor. Sayesinde dünya daha az kirlenirken, sokaktaki dostlarımız da tok yatıyor. Dikkat çekebilmek için sarı poşet tercih ettiğini söyleyen Ceren, “Ben tek kişi çok az atık toplayabiliyorum, bunu herkes yapabilir” diyor. Yaz kış demeden aylardır bunu yapan Ceren’in örnek alınası bu davranışını desteklediğini söyleyen ‘Sir Alex Cansin’ isimli hesabın sahibi, “Farkındalık yaratmak için paylaşıyor ve kendisini alkışlıyorum! Helal olsun. İyi ki varsın be Ceren!” diye not düştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.