Satılıyorrr!

GÜNDEM 19.03.2024 - 09:49, Güncelleme: 19.03.2024 - 12:45
 

Satılıyorrr!

MarkAntalya AVM'nin Antalya kamuoyunu uzun süre tartıştığı satışı sonunda gerçekleşiyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre MarkAntalya Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışı 72.5 milyon lira muhammen bedelle 20 Mart Çarşamba günü (yarın) yapılacak.

haberimizvar.net- Planlaması, yapımı, işletimi yıllardır Antalya kamuoyunda tartışma konusu olan MarkAntalya AVM, nihayet satılıyor. Yüklenici firmanın borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu MarkAntalya AVM 20 Mart Çarşamba günü (yarın) 72.5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor. Edinilen bilgilere göre TMSF, Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait olan 3 taşınmaz ile menkul varlıklarını da birleştirip, "MarkAntalya Gayrımenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' olarak satışa çıkarıyor. MarkAntalya'nın 72.5 milyon lira olarak belirlenen muhammen bedelli satış ihalesine katılmak isteyenlerin muhammen bedeli yatırarak, tekliflerini  19 Mart Salı günü(bugün)saat 16.00'ya kadar vermeleri gerektiği ilanda belirtildi. MarkAntalya AVM'nin satışı 20 Mart Çarşamba günü (yarın) saat 11.00'da TMSF'nin Büyükdere Caddesi No: 13 Esentepe-İstanbul'daki merkez binasında gerçekleştirilecek. ÜÇÜNCÜ KEZ SATIŞA ÇIKARILIYOR MarkAntalya'yı yapan Kadıahmetoğulları'nın büyük bölümü Bak Asya'ya olmak üzere toplam 400 milyon dolarlık borcu nedeniyle Antalya 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu)TMSF)2016 yılında kayyum atmıştı. TMSF, MarkAntalya AVM 2018 yılında 1 milyar 278 milyon 900 bin liraya Yeni Gimat Gayrumenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye satsa da rekabet oluşmadığı gerekçesiyle satış ihalesi iptal edilmişti. TMSF, MarkAntalya'yı 2023 yılında bir kez daha satışa çıkarsa da bir sonuç alınamadı. Yarın ki satış ihalesinin sonucu kamuoyunda merakla bekleniyor. Büyük bir sürpriz olmazsa yarın satışı gerçekleştirilecek olan  MarkAntalya AVM bünyesinde 28 bağımsız bölüm, 160 mağaza, 55 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. MarkAntalya AVM'nin aylık kira gelirinin 2,5 milyon dolar civarında olduğu bildiriliyor.
MarkAntalya AVM'nin Antalya kamuoyunu uzun süre tartıştığı satışı sonunda gerçekleşiyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre MarkAntalya Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışı 72.5 milyon lira muhammen bedelle 20 Mart Çarşamba günü (yarın) yapılacak.

haberimizvar.net- Planlaması, yapımı, işletimi yıllardır Antalya kamuoyunda tartışma konusu olan Mark Antalya AVM, nihayet satılıyor. Yüklenici firmanın borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Mark Antalya AVM 20 Mart Çarşamba günü (yarın) 72.5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor. Edinilen bilgilere göre TMSF, Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait olan 3 taşınmaz ile menkul varlıklarını da birleştirip, "Mark Antalya Gayrımenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' olarak satışa çıkarıyor. MarkAntalya'nın 72.5 milyon lira olarak belirlenen muhammen bedelli satış ihalesine katılmak isteyenlerin muhammen bedeli yatırarak, tekliflerini  19 Mart Salı günü(bugün)saat 16.00'ya kadar vermeleri gerektiği ilanda belirtildi. Mark Antalya AVM'nin satışı 20 Mart Çarşamba günü (yarın) saat 11.00'da TMSF'nin Büyükdere Caddesi No: 13 Esentepe-İstanbul'daki merkez binasında gerçekleştirilecek.

ÜÇÜNCÜ KEZ SATIŞA ÇIKARILIYOR

MarkAntalya'yı yapan Kadıahmetoğulları'nın büyük bölümü Bak Asya'ya olmak üzere toplam 400 milyon dolarlık borcu nedeniyle Antalya 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu)TMSF)2016 yılında kayyum atmıştı. TMSF, Mark Antalya AVM 2018 yılında 1 milyar 278 milyon 900 bin liraya Yeni Gimat Gayrumenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye satsa da rekabet oluşmadığı gerekçesiyle satış ihalesi iptal edilmişti. TMSF, MarkAntalya'yı 2023 yılında bir kez daha satışa çıkarsa da bir sonuç alınamadı. Yarın ki satış ihalesinin sonucu kamuoyunda merakla bekleniyor. Büyük bir sürpriz olmazsa yarın satışı gerçekleştirilecek olan  Mark Antalya AVM bünyesinde 28 bağımsız bölüm, 160 mağaza, 55 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Mark Antalya AVM'nin aylık kira gelirinin 2,5 milyon dolar civarında olduğu bildiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.