Seçim Kirliliği ve Kafa Karışıklığım

SİYASET 05.01.2024 - 11:17, Güncelleme: 05.01.2024 - 12:47
 

Seçim Kirliliği ve Kafa Karışıklığım

İster genel seçimler olsun ister yerel seçimler her defasında aynı süreçleri yaşıyorum.

Kime oy vereceğim? Neden ona oy vereceğim? Kime oy vermeliyim? Başka kimlere oy verebilirim? Bugünlerde ortalık belediye başkan aday adaylarından, belediye meclis üyesi aday adaylarından ve muhtarlık adaylarından geçilmiyor. Her yerde afişler, ilanlar. Sosyal medyada sponsorlu paylaşımlar, yerel TV, radyo, gazetelerde boy boy ücreti ödenmiş tanıtımlar. Başkan aday adayları projelerini anlatıyor. Eski başkanlar, avukatlar, öğretmenler, emekli olanlar, mühendisler, SMMM’ler ve diğer her mesleklerden adaylar var. Hepsi de partinin içinden geliyor. Partililerin desteğini arkasına almanın yanında genel merkezin mermerli merdivenlerini ışık hızıyla inip çıkıyorlar. Söylediklerine baktığınızda hepsi aday olduğu ilçeyi veya Antalya’yı uçuracağa benziyorlar. Öyle hamasi söylemleri var ki görsen “evet işte budur” diyesin geliyor. Onlar hamasi laflar edince doğal olarak meclis üyesine aday adayı olanlar da var. Onlar da şunu yapacağım bunu yapacağım, “Antalya’yı Birlikte Yöneteceğiz”, “Konyaaltı’nı Kepez’i, Muratpaşa’yı Birlikte Yöneteceğiz” diyorlar. Yapmayın kurban olayım. Atıp tutmayın. Hamasi laflar etmeyin. Muhtarlara ise diyecek sözüm yok. Kent merkezindeki muhtarlıkların devletin yükü olduğunu önceden beridir savunanlardanım. Emekli kişilerin ikinci maaş kapısı olarak gördüğü muhtarlıklar muhtarlıklara bu seçimlerde oy kullanmayacağım. Adayın kim olacağı ister temayül yoklamasıyla seçilsin ister üyelere anket yapılsın ister genel merkezin atamasıyla gerçekleşsin, her zaman olduğu gibi merkezle bağı güçlü olanlar aday gösterilecek ve biz halk da buna oy vereceğiz. Diğer bir deyişle partiye üye olmayan ama o partiye oy veren kişilerin istek ve beklentisi yok sayılacaktır. Kimse halka sorma gereği duymayacaktır. Mesela benim de oturduğum Konyaaltı ilçesinde her partiden çok sayıda aday adayı var. Ben birkaçı dışında hiç kimseyi tanımıyorum. Onlar aday olurlarsa çekinmeden oy kullanırım. Tanıyorum çünkü. Tanımadıklarım aday olurlarsa seçim politikasındaki söylemlerine bakarak mı oy kullanayım, liyakati hakkında hiçbir bilgim olmayan aday adaylarına partililer tanıyor, partide güçlü diye aday olmuşlara neye bakarak oy kullanayım. Kafam çok karışık. Eğer böyle giderse oy kullanmayacağım.
İster genel seçimler olsun ister yerel seçimler her defasında aynı süreçleri yaşıyorum.

Kime oy vereceğim?

Neden ona oy vereceğim?

Kime oy vermeliyim?

Başka kimlere oy verebilirim?

Bugünlerde ortalık belediye başkan aday adaylarından, belediye meclis üyesi aday adaylarından ve muhtarlık adaylarından geçilmiyor. Her yerde afişler, ilanlar. Sosyal medyada sponsorlu paylaşımlar, yerel TV, radyo, gazetelerde boy boy ücreti ödenmiş tanıtımlar.

Başkan aday adayları projelerini anlatıyor. Eski başkanlar, avukatlar, öğretmenler, emekli olanlar, mühendisler, SMMM’ler ve diğer her mesleklerden adaylar var. Hepsi de partinin içinden geliyor. Partililerin desteğini arkasına almanın yanında genel merkezin mermerli merdivenlerini ışık hızıyla inip çıkıyorlar. Söylediklerine baktığınızda hepsi aday olduğu ilçeyi veya Antalya’yı uçuracağa benziyorlar. Öyle hamasi söylemleri var ki görsen “evet işte budur” diyesin geliyor.

Onlar hamasi laflar edince doğal olarak meclis üyesine aday adayı olanlar da var. Onlar da şunu yapacağım bunu yapacağım, “Antalya’yı Birlikte Yöneteceğiz”, “Konyaaltı’nı Kepez’i, Muratpaşa’yı Birlikte Yöneteceğiz” diyorlar.

Yapmayın kurban olayım. Atıp tutmayın. Hamasi laflar etmeyin.

Muhtarlara ise diyecek sözüm yok. Kent merkezindeki muhtarlıkların devletin yükü olduğunu önceden beridir savunanlardanım. Emekli kişilerin ikinci maaş kapısı olarak gördüğü muhtarlıklar muhtarlıklara bu seçimlerde oy kullanmayacağım.

Adayın kim olacağı ister temayül yoklamasıyla seçilsin ister üyelere anket yapılsın ister genel merkezin atamasıyla gerçekleşsin, her zaman olduğu gibi merkezle bağı güçlü olanlar aday gösterilecek ve biz halk da buna oy vereceğiz. Diğer bir deyişle partiye üye olmayan ama o partiye oy veren kişilerin istek ve beklentisi yok sayılacaktır. Kimse halka sorma gereği duymayacaktır.

Mesela benim de oturduğum Konyaaltı ilçesinde her partiden çok sayıda aday adayı var. Ben birkaçı dışında hiç kimseyi tanımıyorum. Onlar aday olurlarsa çekinmeden oy kullanırım. Tanıyorum çünkü. Tanımadıklarım aday olurlarsa seçim politikasındaki söylemlerine bakarak mı oy kullanayım, liyakati hakkında hiçbir bilgim olmayan aday adaylarına partililer tanıyor, partide güçlü diye aday olmuşlara neye bakarak oy kullanayım.

Kafam çok karışık. Eğer böyle giderse oy kullanmayacağım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.