Seçim tarihi belli oldu! YSK dan adres değişikliği uyarısı

SİYASET 01.10.2023 - 11:54, Güncelleme: 01.10.2023 - 13:21
 

Seçim tarihi belli oldu! YSK dan adres değişikliği uyarısı

YSK 1 Ekim'den itibaren gerçekleşecek adres değişiklikleri sonrasında seçmen listelerine nasıl güncelleneceğine dair kararını duyurdu. Açıklanan kararda seçim tarihi de 31 Mart olarak belirtildi.

haberimizvar.net- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde esas alınacak seçmen listeleriyle ilgili kararını açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararına göre, YSK tarafından ilan edilecek seçim takviminde belirlenecek askı süresinin başlangıcına kadar, muhtarlık bölgesi askı listeleri 1 Ekim 2023 tarihindeki seçmen kütüğü esas alınarak oluşturulacak.  1 Ekim'den sonra adres değişikliği yapmak isteyenlerin, adres beyan formu ile elektrik, doğal gaz, su, telefon, elektrik abonelik sözleşmesi ya da faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biriyle nüfus müdürlüklerine başvurması gerekecek. 6 Şubat'ta Maraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaşayanlar ise belge aranmaksızın nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Adres değişikliği yapanlar, yeni adreslerinin seçmen kütüğünde güncellenebilmesi için nüfus müdürlüklerinin tescil ettiği imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile ilçe seçim kurullarına bizzat başvuru yapacak ya da seçmenin talebi üzerine nüfus müdürlükleri belgeleri seçim kurullarına gönderecek. Öğrenim gördüğü yerlerde oy kullanmak isteyen öğrencilerin ise öğrenci belgesi ve yurt müdürlüklerinden aldıkları belgelerle, nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları, sonrasında tescil edilen adrese ilişkin adres beyan formunun bir örneği ve ekleriyle ilçe seçim kurullarına başvurmaları gerekiyor.
YSK 1 Ekim'den itibaren gerçekleşecek adres değişiklikleri sonrasında seçmen listelerine nasıl güncelleneceğine dair kararını duyurdu. Açıklanan kararda seçim tarihi de 31 Mart olarak belirtildi.

haberimizvar.net- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde esas alınacak seçmen listeleriyle ilgili kararını açıkladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararına göre, YSK tarafından ilan edilecek seçim takviminde belirlenecek askı süresinin başlangıcına kadar, muhtarlık bölgesi askı listeleri 1 Ekim 2023 tarihindeki seçmen kütüğü esas alınarak oluşturulacak. 

1 Ekim'den sonra adres değişikliği yapmak isteyenlerin, adres beyan formu ile elektrik, doğal gaz, su, telefon, elektrik abonelik sözleşmesi ya da faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biriyle nüfus müdürlüklerine başvurması gerekecek.

6 Şubat'ta Maraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaşayanlar ise belge aranmaksızın nüfus müdürlüklerine başvurabilecek.

Adres değişikliği yapanlar, yeni adreslerinin seçmen kütüğünde güncellenebilmesi için nüfus müdürlüklerinin tescil ettiği imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile ilçe seçim kurullarına bizzat başvuru yapacak ya da seçmenin talebi üzerine nüfus müdürlükleri belgeleri seçim kurullarına gönderecek.

Öğrenim gördüğü yerlerde oy kullanmak isteyen öğrencilerin ise öğrenci belgesi ve yurt müdürlüklerinden aldıkları belgelerle, nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları, sonrasında tescil edilen adrese ilişkin adres beyan formunun bir örneği ve ekleriyle ilçe seçim kurullarına başvurmaları gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.