Seçim ya da geçim!

SİYASET 15.03.2024 - 15:30, Güncelleme: 15.03.2024 - 16:06
 

Seçim ya da geçim!

Geriye doğru sayım hızlandı. Yerel seçimlere sadece 15 gün kaldı. Kaldı da Antalya'da eski seçimlerdeki heyecan yok, siyasi partiler ve adaylar arasında kıyasıya bir rekabet gözlenmediği gibi, Antalya sokakları da önceki seçimlere göre sessiz, hareketsiz.

Gerçek şu ki asıl heyecan belediye başkan adayları açıklanmadan önce yaşandı. Başta CHP ve Ak Parti olmak üzere belediye başkan aday adayları Başkent Ankara'yı adeta komşu yapısı yaptı. Kimi belediye başkan aday adayları işi öylesine abarttı ki Ankara'da ofis kiralayanlar mı ararsın, danışman tutanlar mı ararsın, partilerin genel merkezleri önünde karar vericilerden randevu alabilmek umuduyla gece yarılarına kadar nöbete kalanlar mı ararsın.. BU DÖNEMDE DANIŞMAN OLMAK VARMIŞ! Kimse itiraz etmeye kalkışmasın 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin en çok kazananı siyasi partilerin genel başkanlarının danışmanları, danışmanların danışmanları, danışmanların danışmanlarına danışmanlık yapanlar oldu. Elbette her seçimde 'aday ağabeyi' olarak bilinen siyasi partilerin genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri, merkez  karar ve yürütme kurulu üyeleri ile onların Antalya'daki uzantıları da aday adaylarından nasiplenenler arasına isimlerini yazdırdılar. Belediye başkan aday adayları arasında kandırılan, ya da kullanılanların sayısı diğer seçimlere göre bu kez neredeyse ikiye katlandı. Kim dolar bazında daha çok harçlık gönderirse o beyefendi ile görüşme şerefine erişti. Erişti de kimler adaylığı kotardı... Bu konuya fazla girmek istemem, özel hayata da müdahale anlamına gelebilir. Sonuçta başta AK Parti ve CHP olmak üzere siyasi partiler, Antalya belediye başkan adaylarını belirlerken sürprizlere de imza attılar. Uzun zamandır yerel ve genel seçimleri olanaklar ölçüsünde yakından izlemeye çalışan bir gazeteci olarak; Antalya siyasetinin aksaçlılarının ilk kez belediye başkan adayları konusunda yanıldıklarını gördüm. Değişim dedikleri de bu olsa gerek.. PEKALA ANTALYALI SEÇMEN NE DÜŞÜNÜYOR? Tam da 10 puanlık uzmanlık sorusu bu diyebilirsiniz, hiç de öyle değil. Antalyalının derdi seçim değil, elbette geçim. Antalyalı o nedenle belediye başkan adaylarına, siyasi partinin temsilcilerine yüz vermiyor. Bakmayın siz iftar sofralarındaki kalabalıklara. Vatandaş Ramazan ayında en azından iftarını, akşam yemeğini iftarlara göre ayarlıyor. O yüzdendir ki diğer seçim bölgelerinde olduğu gibi Antalya'da da kararsız seçmen oranı yüzde 15'i buluyor. O nedenledir ki belediye başkan adayları projelerden çok sosyal yardım projelerini öne çıkarıyorlar. Antalya'da seçim için vaat çok, seçilirlerse vaatlerin ne kadarını yerine getirecekler bekleyip göreceğiz. Unutmadan.. Bir de vatandaş seçim yorgunu oldu Türkiye'de ve de Antalya'da.. Bu kadar çok sayıda seçim üçüncü dünya ülkelerinde bile olmuyor.. Şunu da eklemeyi ihmal etmeyelim. 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin sonucu yeni bir seçimin habercisi olabilir. Benden söylemesi, gerisini siz düşünün.
Geriye doğru sayım hızlandı. Yerel seçimlere sadece 15 gün kaldı. Kaldı da Antalya'da eski seçimlerdeki heyecan yok, siyasi partiler ve adaylar arasında kıyasıya bir rekabet gözlenmediği gibi, Antalya sokakları da önceki seçimlere göre sessiz, hareketsiz.

Gerçek şu ki asıl heyecan belediye başkan adayları açıklanmadan önce yaşandı.

Başta CHP ve Ak Parti olmak üzere belediye başkan aday adayları Başkent Ankara'yı adeta komşu yapısı yaptı. Kimi belediye başkan aday adayları işi öylesine abarttı ki Ankara'da ofis kiralayanlar mı ararsın, danışman tutanlar mı ararsın, partilerin genel merkezleri önünde karar vericilerden randevu alabilmek umuduyla gece yarılarına kadar nöbete kalanlar mı ararsın..

BU DÖNEMDE DANIŞMAN OLMAK VARMIŞ!

Kimse itiraz etmeye kalkışmasın 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin en çok kazananı siyasi partilerin genel başkanlarının danışmanları, danışmanların danışmanları, danışmanların danışmanlarına danışmanlık yapanlar oldu. Elbette her seçimde 'aday ağabeyi' olarak bilinen siyasi partilerin genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri, merkez  karar ve yürütme kurulu üyeleri ile onların Antalya'daki uzantıları da aday adaylarından nasiplenenler arasına isimlerini yazdırdılar.

Belediye başkan aday adayları arasında kandırılan, ya da kullanılanların sayısı diğer seçimlere göre bu kez neredeyse ikiye katlandı. Kim dolar bazında daha çok harçlık gönderirse o beyefendi ile görüşme şerefine erişti. Erişti de kimler adaylığı kotardı... Bu konuya fazla girmek istemem, özel hayata da müdahale anlamına gelebilir.

Sonuçta başta AK Parti ve CHP olmak üzere siyasi partiler, Antalya belediye başkan adaylarını belirlerken sürprizlere de imza attılar. Uzun zamandır yerel ve genel seçimleri olanaklar ölçüsünde yakından izlemeye çalışan bir gazeteci olarak; Antalya siyasetinin aksaçlılarının ilk kez belediye başkan adayları konusunda yanıldıklarını gördüm. Değişim dedikleri de bu olsa gerek..

PEKALA ANTALYALI SEÇMEN NE DÜŞÜNÜYOR?

Tam da 10 puanlık uzmanlık sorusu bu diyebilirsiniz, hiç de öyle değil. Antalyalının derdi seçim değil, elbette geçim. Antalyalı o nedenle belediye başkan adaylarına, siyasi partinin temsilcilerine yüz vermiyor. Bakmayın siz iftar sofralarındaki kalabalıklara. Vatandaş Ramazan ayında en azından iftarını, akşam yemeğini iftarlara göre ayarlıyor.

O yüzdendir ki diğer seçim bölgelerinde olduğu gibi Antalya'da da kararsız seçmen oranı yüzde 15'i buluyor.

O nedenledir ki belediye başkan adayları projelerden çok sosyal yardım projelerini öne çıkarıyorlar. Antalya'da seçim için vaat çok, seçilirlerse vaatlerin ne kadarını yerine getirecekler bekleyip göreceğiz. Unutmadan.. Bir de vatandaş seçim yorgunu oldu Türkiye'de ve de Antalya'da.. Bu kadar çok sayıda seçim üçüncü dünya ülkelerinde bile olmuyor..

Şunu da eklemeyi ihmal etmeyelim. 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin sonucu yeni bir seçimin habercisi olabilir. Benden söylemesi, gerisini siz düşünün.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.