Seçimin kilidi merkez sağın oylarında

YEREL 02.01.2024 - 15:39, Güncelleme: 02.01.2024 - 15:39
 

Seçimin kilidi merkez sağın oylarında

Demokrat Parti'nin(DP)ele avuca sığmayan milletvekili Cemal Enginyurt, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin kaderini merkez sağ oylarının belirleyeceğini iddia ederek, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Televizyonlardaki tartışma programlarının en renkli ismi olan Enginyurt, merkez sağ partilerinin özellikle aralarında Antalya'nın da olduğu büyükşehirlerde aday çıkarmasının, CHP kanadında tepki yarattığını gözlediklerini söylüyor. Cemal Enginyurt, katıldığı son televizyon programında şu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu: "Neredeyse merkez sağ partiler aday çıkarıyor diye hain ilan edileceğiz. Oysa Demokrat Parti'nin, Saadet Partisi'nin, Gelecek Partisi'nin, DEVA'nın, hatta İYİ Parti'nin belediye başkan adayları göstermesi CHP'nin işine yarar. Çünkü bu partilere CHP'den değil, AKP'den oy kayışı olur. Yani merkez sağın aday çıkaracağı her yerde AKP oylarında azalış olacağı için CHP'li adayların seçilme şansı artar. Bunu ne yazık ki göremiyorlar, göremedikleri gibi çeşitli ortamlarda, sosyal medyada bize yani merkez sağ kökenli partilere eleştiri yağdırıyorlar, hızlarını alamıyorlar, hakaret ediyorlar" Elbette tüm düşüncelere saygı duymak gerekli. DP'nin yaramaz çocuğu olarak bilinen Enginyurt'un düşüncelerini de yabana atmamak gerekli. Pekala merkez sağ partiler Antalya'da kendi adayları ile yerel seçimlere katılırsa Antalya sonuçlarına etkisi ne olur? Olaya öncelikle Büyükşehir Belediyesi penceresinden bakmak gerekli. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde merkez sağın alacağı her oy CHP adayının işini kolaylaştırabilir. Antalya özelinde ne olacağı konusuna ise biraz kafa yormak gerekli. Bunun için de CHP ve AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayının kimler olacağı önem taşıyor. Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı için bu iki parti yarışacağına göre, adayın ismi seçimin de kaderini belirler. Bu noktada CHP ve AKP genel merkezlerinin Antalya gibi önceki seçimlerde sandığın kaderini çizen merkez sağ oyları da dikkate almaları gerektiği gerçeğinden hareket etmeleri gerektiğini söylemek sanırım kahinlik olmaz.
Demokrat Parti'nin(DP)ele avuca sığmayan milletvekili Cemal Enginyurt, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin kaderini merkez sağ oylarının belirleyeceğini iddia ederek, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Televizyonlardaki tartışma programlarının en renkli ismi olan Enginyurt, merkez sağ partilerinin özellikle aralarında Antalya'nın da olduğu büyükşehirlerde aday çıkarmasının, CHP kanadında tepki yarattığını gözlediklerini söylüyor.

Cemal Enginyurt, katıldığı son televizyon programında şu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu: "Neredeyse merkez sağ partiler aday çıkarıyor diye hain ilan edileceğiz. Oysa Demokrat Parti'nin, Saadet Partisi'nin, Gelecek Partisi'nin, DEVA'nın, hatta İYİ Parti'nin belediye başkan adayları göstermesi CHP'nin işine yarar. Çünkü bu partilere CHP'den değil, AKP'den oy kayışı olur. Yani merkez sağın aday çıkaracağı her yerde AKP oylarında azalış olacağı için CHP'li adayların seçilme şansı artar. Bunu ne yazık ki göremiyorlar, göremedikleri gibi çeşitli ortamlarda, sosyal medyada bize yani merkez sağ kökenli partilere eleştiri yağdırıyorlar, hızlarını alamıyorlar, hakaret ediyorlar"

Elbette tüm düşüncelere saygı duymak gerekli. DP'nin yaramaz çocuğu olarak bilinen Enginyurt'un düşüncelerini de yabana atmamak gerekli. Pekala merkez sağ partiler Antalya'da kendi adayları ile yerel seçimlere katılırsa Antalya sonuçlarına etkisi ne olur?

Olaya öncelikle Büyükşehir Belediyesi penceresinden bakmak gerekli. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde merkez sağın alacağı her oy CHP adayının işini kolaylaştırabilir. Antalya özelinde ne olacağı konusuna ise biraz kafa yormak gerekli. Bunun için de CHP ve AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayının kimler olacağı önem taşıyor.

Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı için bu iki parti yarışacağına göre, adayın ismi seçimin de kaderini belirler.

Bu noktada CHP ve AKP genel merkezlerinin Antalya gibi önceki seçimlerde sandığın kaderini çizen merkez sağ oyları da dikkate almaları gerektiği gerçeğinden hareket etmeleri gerektiğini söylemek sanırım kahinlik olmaz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.