'Seçimle gelen seçimle gider'

SİYASET 03.04.2024 - 10:26, Güncelleme: 03.04.2024 - 10:29
 

'Seçimle gelen seçimle gider'

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptal edilerek, mazbatanın seçimde ikinci olan Ak Parti adayına verilmesinin Van halkının idaresinin gaspı anlamına geldiğini belirtti. "Seçimle gelen seçimle gider' diyen Kamacı, "Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, 31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 55 gibi büyük bir oranla kazanan Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptal edilerek, mazbatanın seçimde ikinci olan Ak Parti adayına verilmesinin Van halkının iradesini hiçe saymak anlamına geldiğini söyledi. Kamacı, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Demokrasiye inanan bütün toplumlarda seçilmiş insanların, yine bir seçimle gideceğini bilir. Ama ülkemiz de tek adam iradesinin yarattığı garabet hukuk sisteminde, maalesef yasa dışı keyfi kararlarla seçilmiş belediye Başkanları görevden alınıp yerine AKP zihniyetinden birileri getirebiliyor. Van halkının iradesini gasp ederek seçilmiş belediye başkanına mazbatasını vermemek, hangi hukuk ve adalet sistemiyle açıklanabilir. Abdullah Zeydan her vatandaşımız gibi Van’dan aday olmuş, devletin kurumlarına sabıka kaybını vermiş, YSK tarafından adaylığı konusunda bir sakınca görülmemiş, seçimlere katılıp Van halkının % 55’inin oyunu almıştır. Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır. Seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında, seçimlere saygılı olacağını ifade etmesine rağmen rakibinin üç katı oy alan belediye Başkanına görevini vermeyip, kendi partisinin adayını ataması, yaptığı balkon konuşmasıyla tezat oluşturmaktadır. Van halkının üç kat fazla oy vererek kendisine belediye başkanı seçtiği Abdullah Zeydan’ın adaylığını onaylamamak, Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasıyla tezat oluşturmaktır. Geçmişte İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde aynı hatayı yapmışlardı. Bedelini ağır ödediler. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, seçilmiş Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının bir an önce verilmesini ve yeni bir hukuk garabeti yaratılmamasını diliyoruz. Seçimle gelenin, seçimle gittiği, demokrasinin ve insan haklarının hüküm sürdüğü Türkiye özlemiyle Abdullah Zeydan’a geçmiş olsun der, bir an önce mazbatasının verilmesini temenni ederiz.
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptal edilerek, mazbatanın seçimde ikinci olan Ak Parti adayına verilmesinin Van halkının idaresinin gaspı anlamına geldiğini belirtti. "Seçimle gelen seçimle gider' diyen Kamacı, "Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" dedi.

haberimizvar.net-  CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, 31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 55 gibi büyük bir oranla kazanan Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptal edilerek, mazbatanın seçimde ikinci olan Ak Parti adayına verilmesinin Van halkının iradesini hiçe saymak anlamına geldiğini söyledi. Kamacı, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Demokrasiye inanan bütün toplumlarda seçilmiş insanların, yine bir seçimle gideceğini bilir.

Ama ülkemiz de tek adam iradesinin yarattığı garabet hukuk sisteminde, maalesef yasa dışı keyfi kararlarla seçilmiş belediye Başkanları görevden alınıp yerine AKP zihniyetinden birileri getirebiliyor.

Van halkının iradesini gasp ederek seçilmiş belediye başkanına mazbatasını vermemek, hangi hukuk ve adalet sistemiyle açıklanabilir.

Abdullah Zeydan her vatandaşımız gibi Van’dan aday olmuş, devletin kurumlarına sabıka kaybını vermiş, YSK tarafından adaylığı konusunda bir sakınca görülmemiş, seçimlere katılıp Van halkının % 55’inin oyunu almıştır.

Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır.

Seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında, seçimlere saygılı olacağını ifade etmesine rağmen rakibinin üç katı oy alan belediye Başkanına görevini vermeyip, kendi partisinin adayını ataması, yaptığı balkon konuşmasıyla tezat oluşturmaktadır.

Van halkının üç kat fazla oy vererek kendisine belediye başkanı seçtiği Abdullah Zeydan’ın adaylığını onaylamamak, Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasıyla tezat oluşturmaktır.

Geçmişte İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde aynı hatayı yapmışlardı.
Bedelini ağır ödediler.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, seçilmiş Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının bir an önce verilmesini ve yeni bir hukuk garabeti yaratılmamasını diliyoruz.

Seçimle gelenin, seçimle gittiği, demokrasinin ve insan haklarının hüküm sürdüğü Türkiye özlemiyle Abdullah Zeydan’a geçmiş olsun der, bir an önce mazbatasının verilmesini temenni ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.